A bitcoinkereskedők szerint most ezekre a szintekre érdemes figyelni

-

A 200 hetes mozgóátlag csak egyike a Bitcoin-játékosok számára ezen a héten szemmel tartandó vonalaknak.
A Bitcoin (BTC) ezen a héten az újonnan megnyert támaszszinteket nyomja, mivel a geopolitikai bizonytalanság növeli a kockázatos eszközök tétjét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lenyűgöző havi zárást követően úgy tűnik, hogy a bitcoin legutóbbi nyereségének lendülete alábbhagyott – mutatják a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai –, és a részvénypiacok sem segítik a bikákat.
Augusztus elején a volatilitás hűvös volt, de az aggodalom az Egyesült Államok és Kína közötti potenciális leszámolás miatt Nancy Pelosi házelnök tajvani látogatása okán már az augusztus 2-i ázsiai kereskedésben is megmutatkozik.
A „medvepiaci raliról” szóló beszédek közepette, amelyekkel csak a jelenlegi felállást lehet jellemezni, a Cointelegraph megnézte a piac előtt jelenleg álló kulcsfontosságú támasz- és ellenállási szinteket rövid időkereteken.

A kereskedők nincsenek meggyőződve a 200 hetes mozgóátlag sorsáról

A Binance, a világ legnagyobb volumenű tőzsdéjének megbízáskönyv-adatait elemezve azonnal feltűnnek a vételi és eladási érdeklődés zsebei.
Jelenleg a BTC/USD éppen a 23.000 dollár alatti ajánlati sávot emészti fel. Ha azonban az összes likviditást elviszik, akkor a 21.000 dollárhoz közelebbi értékig már nem sok minden támogatja az árfolyamot.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Binance megbízási könyvében a vételi és eladási falak erőssége megtévesztő lehet, mivel a nagy volumenű játékosok gyorsan áthelyezhetik az ajánlatokat vagy kéréseket egyik szintről a másikra.
A legfrissebb adatokat a Material Indicators on-chain analitikai erőforrás töltötte fel a közösségi médiára augusztus 1-jén. Emellett kiemelte a Bitcoin 200 hetes mozgóátlagának (MA) fontosságát, amely éppen 22.800 dollár fölött van.

BTC/USD 1 hetes gyertya grafikon (Bitstamp) a 200 MA-val. Forrás: TradingView

Egyes bálnák, jegyezte meg a Material Indicators, megpróbálták megtartani a 200 hetes MA-t támaszként, de kevés konszenzust láttak a többi kereskedői csoport részéről, ami a trendvonal alá történő későbbi merüléshez vezetett.
„Nem úgy tűnik, hogy sok segítséget kapnak más osztályoktól. Nem biztos, hogy sokáig tudják ezt fenntartani” – állt a kísérő megjegyzések között.

BTC/USD vételi és eladási szintek (Binance). Forrás: Material Indicators

26.000 dollár, majd „új mélypontok”?

Annak ellenére, hogy a tajvani helyzet a mai napon elbizonytalanította a piacokat, a bitcoin rövid távú emelkedése nem zárható ki, még a legkonzervatívabb elemzők egy része számára sem.
A népszerű Twitter-fiók, a Il Capo of Crypto számára a BTC/USD még a 25.000 dollár elérésére is esélyes, mielőtt a jelenlegi szinteknél alacsonyabbra térne vissza.
Válaszul Jibon kereskedő azt javasolta, hogy 26.000 dollár is lehet, mielőtt egy medve pivot lépne be.


Míg a potenciális lefelé irányuló célról hallgattak, Venturefounder, a CryptoQuant on-chain analitikai platform egyik munkatársa 22.000 dollárt „jó árnak” nevezte a BTC long beállításához.
Az altcoinok, köztük az ether (ETH), kevésbé tűntek étvágygerjesztőnek.
„Még mindig úgy gondolom, hogy a legtöbb altcoin túl drága a ciklus ezen szakaszában, vagy mondjam azt, hogy a Bitcoin túl olcsó?” – tette fel a kérdést augusztus 1-én.

„A 22k dollár még mindig jó ár a BTC longolásához számomra. Ugyanezt nem mondhatom el az altcoinokról, még a $ETH-ról sem.”

Az ETH/USD-vel a cikk írásakor 1600 dollár alatt kereskedtek, ami körülbelül 4%-os csökkenést jelent a nap folyamán, de még mindig 12%-kal magasabb, mint egy héttel ezelőtt ugyanebben az időpontban.
„Hacsak nem gondolod, hogy az altok hamarosan az ATH-jukra törnek a BTC-vel szemben, nincs értelme longolni” – tette hozzá a Venturefounder.
Egy pillantás az ETH/BTC chartra eközben megmutatja a 0,075-ös ellenállás fontosságát az ETH bikák számára, ezt nem sikerült feltörni a júliusi kriptorali során.

ETH/BTC 1 napos gyertya chart (Binance). TradingView

Olvastad már? Egyedi CryptoPunks ékszereket készít a Tiffany

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!