A héten a brazil képviselőház jóváhagyhatja a kriptopénzről szóló törvényt, amelyet az év elején jelentettek be.

A szövetségi kormány kamarai vezetője, Ricardo Barros szerint a törvényjavaslatot megvitatják, de egyelőre nincsenek jelentések az esetleges szavazásról, mivel a kamara más, időigényes törvényjavaslatokat is megvitat.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptopénzekről szóló törvényjavaslatot a héten tárgyalják meg

Brazília egyre közelebb kerül a kriptopénzeszközök és a virtuáliseszköz-szolgáltatók (VASP-k) szabályozásához. A 4.401/2021 számmal azonosított kriptovaluta törvényjavaslatot a héten tárgyalják, más, halasztást nem tűrő törvényjavaslatok mellett.

A jelentést a szövetségi kormány képviselőházi frakcióvezetője, Ricardo Barros nyújtotta be, aki kijelentette, hogy a törvényjavaslatról ezen a héten szavazhatnak.

Brazília azonban választások előtti üzemmódban van, az elnökválasztás október 2-án lesz. Így a kongresszus nem biztos, hogy megvitatja a kényes kérdéseket, hogy ne befolyásolja a választókat egyik vagy másik oldal felé.

Ha azonban a kriptovaluta-törvénytervezetet végül megszavazzák és jóváhagyják, akkor azt a végső jóváhagyásra Jair Bolsonaro elnöknek kell átadni. A képviselőház ezen a héten más jelentős törvényekről is tárgyalni fog, köztük a távmunkáról szóló törvényjavaslatról.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A kriptopénz szabályozásának háttere Brazíliában

A helyi média szerint a kriptovaluta-törvénytervezetet a hétvégén terjeszthetik elő a helyettes kamara felülvizsgálatára. Ennek a projektnek kissé bonyolult előzményei vannak a brazil intézményekben.

A jelenlegi törvényjavaslat két különböző projekt kombinációjának eredménye. A projektet áprilisban hagyta jóvá a brazil szenátus, és a kriptopénztőzsdék szabályozására törekszik, egyetlen szabályozóhatóság létrehozásával, amely a kérdéssel foglalkozik.

Ugyanígy, a projekt legalizálja a kriptopénzbányászatot, és adómentességi szabályokat állapít meg azon bányászati intézmények számára, amelyek 100%-ban megújuló energiát használó zöld projekteket mutatnak be a bányászfarmok létrehozásához.

Korábbi interjúkban a kriptovaluta törvénytervezet mögött álló képviselők kijelentették, hogy a törvény egyik legnagyobb motivációja a kriptovaluta-csalások megbüntetése az országban.

Ennek érdekében a projekt egy újfajta kriptovaluta-bűncselekményt is meghatároz, és szigorú büntetéseket állapít meg az ilyen jellegű bűncselekményekben résztvevő magánszemélyek és cégek számára.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!