A hatodosztályú angol labdarúgó-bajnokságban elsőként a klub a BTC logóját viseli majd a mezén, és a szurkolók a Lightning Networkön keresztül Bitcoin segítségével vásárolhatnak majd jegyet.

Az Egyesült Királyságban a bitcoin fizetések elfogadása épp most toborzott egy új játékost. Az Oxford City Football Club szeretne az első National League labdarúgó klub lenni, amely a szezon augusztus 6-i kezdetekor BTC-t is elfogad jegyvásárlásra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szurkolók az Oxford City RAW Charging Stadionjában a Lightning Networkön keresztül bitcoin segítségével vásárolhatnak majd jegyeket, ételeket és italokat. A hagyományos fizetési módok, mint a készpénz és a kártya továbbra is elfogadottak.

Az Oxford City Football Club (OCFC) jelenleg az angol labdarúgás hatodik osztályában, a National League Southban játszik. A klub többéves partnerséget kötött a CoinCornerrel, egy Man-szigeti székhelyű Bitcoin-vállalattal.

A CoinCorner a klub mezszponzora lesz, és ebből az alkalomból egy limitált kiadású Oxford City FC Bolt Cardot adott ki.

A Hoops, ahogyan a helyiek ismerik, a CoinCorner és a csapat közötti partnerség részeként a meccsnapokon viselt mezek hátulján egy BTC-logó lesz látható. A CoinCorner az Oxford City FC (OCFC) augusztus 6-i nyitómérkőzésének hivatalos szponzora is.

Ugyanezen a napon Peter McCormack bitcoin-párti futballklubja, a Real Bedford is elfogad bitcoint a jegyekért. A bedfordi csapat azonban egy alacsonyabb, helyi ligában, a Spartan South Midlands League-ben játszik.

A CoinCorner vezérigazgatója, Danny Scott kifejtette, hogy az OCFC az első, aki a Nemzeti Ligában alkalmazza a bitcoin-fizetéseket.

„Úgy véljük, hogy ez a lépés trendformáló lesz, ahogy a digitális fizetőeszköz új normaként honosodik meg a sportrajongók és a rendezvényekre látogatók számára szerte az Egyesült Királyságban.”

Az OxBit, az oxfordi Bitcoin-találkozó alapítója, Coach Carbon elmondta, hogyan jött létre az üzlet. 2022 decemberében az OCFC rendezte meg a Bitcoin Ballers Winter Cup fesztivált – egy Bitcoin-központú focis napot.

Az OxBit azóta különböző meetupoknak adott otthont a klub területén, Carbon pedig továbbra is a bitcoin elfogadásáért száll síkra a városban. Carbon kapcsolatot kezdeményezett a futballklub új kereskedelmi igazgatójával, és számos informális beszélgetést folytatott a közösség bevonásáról és segítéséről rendezvényeken és oktatáson keresztül.

„Háromoldalú egyeztetést szerveztek, és a dolgok onnan fejlődtek tovább, miután a futballklub megértette és látta, hogy a CoinCorner milyen hatást gyakorolhat a bitcoin-oktatás tekintetében”.

A klubnál Justin Merritt, az Oxford City FC labdarúgó igazgatója elmondta, az Egyesült Királyságban élők közül már több, mint 3,3 millió embernek van bitcoinja – ez a szám csak az elmúlt évben körülbelül egymillióval növekedett.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Egy 2021 nyarán kiadott FCA jelentés szerint akár 2,3 millió britnek van BTC-je, míg a Coinbase jelentése ezt a számot akár a britek egyharmadára is megnyújtotta, akik érdeklődnek a kriptó iránt.

„Az embereknek nem kötelező az új technológiánkkal foglalkozniuk, de hisszük, hogy idővel a bitcoinon keresztül történő fizetés lesz az új norma az angol futballban.”

Az Egyesült Királyságban az alulról jövő bitcoin-elfogadás egyre nő, Edinburgh pedig idén októberben egy Bitcoin-konferenciának ad otthont.

Olvastad már? Brazília még a héten jóváhagyhatja a kriptotörvényét

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: mcmillant75

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!