Oxfordban bitcoinnal is lehet jegyet venni a focimeccsre

-

A hatodosztályú angol labdarúgó-bajnokságban elsőként a klub a BTC logóját viseli majd a mezén, és a szurkolók a Lightning Networkön keresztül Bitcoin segítségével vásárolhatnak majd jegyet.
Az Egyesült Királyságban a bitcoin fizetések elfogadása épp most toborzott egy új játékost. Az Oxford City Football Club szeretne az első National League labdarúgó klub lenni, amely a szezon augusztus 6-i kezdetekor BTC-t is elfogad jegyvásárlásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szurkolók az Oxford City RAW Charging Stadionjában a Lightning Networkön keresztül bitcoin segítségével vásárolhatnak majd jegyeket, ételeket és italokat. A hagyományos fizetési módok, mint a készpénz és a kártya továbbra is elfogadottak.
Az Oxford City Football Club (OCFC) jelenleg az angol labdarúgás hatodik osztályában, a National League Southban játszik. A klub többéves partnerséget kötött a CoinCornerrel, egy Man-szigeti székhelyű Bitcoin-vállalattal.
A CoinCorner a klub mezszponzora lesz, és ebből az alkalomból egy limitált kiadású Oxford City FC Bolt Cardot adott ki.

A Hoops, ahogyan a helyiek ismerik, a CoinCorner és a csapat közötti partnerség részeként a meccsnapokon viselt mezek hátulján egy BTC-logó lesz látható. A CoinCorner az Oxford City FC (OCFC) augusztus 6-i nyitómérkőzésének hivatalos szponzora is.
Ugyanezen a napon Peter McCormack bitcoin-párti futballklubja, a Real Bedford is elfogad bitcoint a jegyekért. A bedfordi csapat azonban egy alacsonyabb, helyi ligában, a Spartan South Midlands League-ben játszik.
A CoinCorner vezérigazgatója, Danny Scott kifejtette, hogy az OCFC az első, aki a Nemzeti Ligában alkalmazza a bitcoin-fizetéseket.

„Úgy véljük, hogy ez a lépés trendformáló lesz, ahogy a digitális fizetőeszköz új normaként honosodik meg a sportrajongók és a rendezvényekre látogatók számára szerte az Egyesült Királyságban.”

Az OxBit, az oxfordi Bitcoin-találkozó alapítója, Coach Carbon elmondta, hogyan jött létre az üzlet. 2022 decemberében az OCFC rendezte meg a Bitcoin Ballers Winter Cup fesztivált – egy Bitcoin-központú focis napot.
Az OxBit azóta különböző meetupoknak adott otthont a klub területén, Carbon pedig továbbra is a bitcoin elfogadásáért száll síkra a városban. Carbon kapcsolatot kezdeményezett a futballklub új kereskedelmi igazgatójával, és számos informális beszélgetést folytatott a közösség bevonásáról és segítéséről rendezvényeken és oktatáson keresztül.

„Háromoldalú egyeztetést szerveztek, és a dolgok onnan fejlődtek tovább, miután a futballklub megértette és látta, hogy a CoinCorner milyen hatást gyakorolhat a bitcoin-oktatás tekintetében”.

A klubnál Justin Merritt, az Oxford City FC labdarúgó igazgatója elmondta, az Egyesült Királyságban élők közül már több, mint 3,3 millió embernek van bitcoinja – ez a szám csak az elmúlt évben körülbelül egymillióval növekedett.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Egy 2021 nyarán kiadott FCA jelentés szerint akár 2,3 millió britnek van BTC-je, míg a Coinbase jelentése ezt a számot akár a britek egyharmadára is megnyújtotta, akik érdeklődnek a kriptó iránt.

„Az embereknek nem kötelező az új technológiánkkal foglalkozniuk, de hisszük, hogy idővel a bitcoinon keresztül történő fizetés lesz az új norma az angol futballban.”

Az Egyesült Királyságban az alulról jövő bitcoin-elfogadás egyre nő, Edinburgh pedig idén októberben egy Bitcoin-konferenciának ad otthont.

Olvastad már? Brazília még a héten jóváhagyhatja a kriptotörvényét

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: mcmillant75

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!