Az óvatosakat sújtja leginkább az infláció

-

Jordan Peterson író és pszichológus szerint a hiperinfláció azokat sújtja, akik a társadalom pillérei.
A megtakarítás képessége az önszabályozás és a jövőtervezés alapvető eszköze, de amikor az infláció ellenőrizhetetlenné válik, azok, akik erőfeszítéseket tesznek a kielégülés késleltetésére, büntetést kapnak a döntésükért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel szemben a Bitcoin (BTC) éppen az ellenkezőjét teszi Jordan Peterson klinikai pszichológus szerint.
A Mi a pénz? című műsorban Peterson csatlakozott a Bitcoin-vállalkozó Robert Breedlove-hoz, hogy beszélgessenek a pénzről, és megvitassák a fiat infláció hatásait az azonnali kielégülésről lemondó emberekre, valamint azt, hogy a Bitcoin hogyan ad reményt a jövőre nézve.
Peterson szerint a hiperinfláció azoknak árt, akik türelmesen dolgoznak, és a jövőre spórolnak. Ezeket az embereket „társadalmunk pilléreinek” nevezte, és Peterson szerint ezek az emberek létfontosságúak a civilizáció biztonsága és túlélése szempontjából.
Kifejtette, hogy:

„Ösztönözni akarjuk az embereket arra, hogy bízzanak a jövőben, és olyan döntéseket hozzanak, amelyek erkölcsileg dicséretessé és intelligenssé teszik a kielégülés késleltetését. Az infláció árt ezeknek az embereknek.”

Peterson kiemelte, hogy mivel az infláció torzítja a piacot, az egyik dolog, ami miatt érdeklődik a Bitcoin iránt, az, hogy nincsenek ilyen torzulások vagy beavatkozások. A kriptopénz a pszichológus szerint lehetővé teszi a szabad piacot.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Megemlíti továbbá, hogy a BTC egy olyan eszköz lehet, amely lehetővé teszi a társadalom számára, hogy alkalmazkodjon az általa a jövő horizontjaként jellemzett folyamatokhoz.
„Ez az egyetlen átkozott eszköz, amink van. Hacsak nem gondolod, hogy a központi tervezők fogják kezelni. Sok szerencsét hozzá. Ez egyszerűen nem fog megtörténni” – mondta.
Peterson 2019-ben vetette bele magát a Bitcoinba, amikor elkezdett BTC-adományokat elfogadni, miután elhagyta a Patreon nevű előfizetési platformot a szólásszabadsággal kapcsolatos problémák miatt.
A 12 Rules of Life szerzője 2021 óta próbálja megérteni a Bitcoint is, meghívta a BTC-pártiakat a podcastjába, és többször is beszélt már a kriptopénzről.

Olvastad már? A bitcoinkereskedők szerint most ezekre a szintekre érdemes figyelni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!