A szolgáltató az egyik legrégebbi szereplő a kriptoiparban, most pedig a hagyományos pénzügy területén is erősebben meg akarja vetni a lábát.

A Kajmán-szigeteken szerzett hivatalos működési engedélyt, és több más országban, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, és Dubaj esetében is folyamatban van már az eljárás.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tárcaszolgáltató és tőzsde-üzemeltető július elején kapta meg a zöld utat a letétkezelési, tőzsdei, pénzváltói tevékenységekhez a szigeteken, mégpedig az intézményi ügyfelek számára.

Lane Kasselman, a cég egyik vezetője elmondta, a Kajmán-szigetek fontos régiónak számítanak a cég szemében, hiszen a helyi kriptoipar és a szabályozók együttműködése egy robosztus blokkláncos ökoszisztémát épített fel.

Ráadásul a Blockchain.com anyavállalata, a Blockchain Group Holdings szintén a szigeteken van bejegyezve.

„Számunkra ez egy fontos régió. Itt működik az anyacégünk, és a szigetek nemzetközileg is elismert pénzügyi központnak számítanak.”

Ez a lépés beleillik a Blockchain.com legutóbbi megmozdulásainak a sorába, hiszen a cég világszerte meg akarja szerezni a működéshez szükséges engedélyeket, hogy megfeleljen a szabályoknak. Az intézményi szereplők, akiknek az ilyesmi különösen fontos, az ügyfelektől érkező bevétel 50%-át generálják.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A londoni székhelyű Blockchain.com a legtöbb USA államban pénzátutalási engedélyekkel rendelkezik, de ennél szélesebb körű működési engedélyeket szeretne a jövőben. Emellett több más országban is folyamatban van a regisztrációs folyamat.

„Ahogyan növekszik a nemzetközi jelenlétünk, egyre fontosabb, hogy a megfelelő engedélyeknek is a birtokában legyünk. Ezzel tudjuk megmutatni az elkötelezettségünket a törvényesség iránt, és tovább dolgozni a végső célon, egy teljesen szabályozott kriptoiparon.”

A hírekben egyre többször olvasható, hogy a nagy cégek mekkora erőfeszítéseket tesznek a hivatalos engedélyek megszerzéséért. A növekvő kényszer nem csökken a jelenlegi medvepiaci körülmények közepette sem, a legtöbb szakértő szerint még a volatilitást is csökkentheti a több szabályozás.

Ráadásul sokan úgy vélik, az iparág nem is tud nagyon tovább erősödni, ha nem felügyelik a hagyományos pénzvilág bürokratái.

„Hogy végleges szabályozási kereteket kapjon a kriptoipar, ahhoz együtt kell működnie a cégek vezetőinek és a szabályhozóknak, kompromisszumokat kell hozni, hogy biztosítani lehessen a fogyasztóvédelmet és megőrizni a befektetői bizalmat.”

2022 márciusában a Blockchain.com több millió dollárnyi befektetői pénzhez jutott, és a cég piaci értékelése 14 milliárd dollárra nőtt.

Mindez nem változtat a tényen, hogy egy centralizált, kriptopénzekkel foglalkozó vállalkozásról van szó, amelyet bármelyik nap lekapcsolhatnak, mert ugyanazok szabályozzák, mint a világ többi pénzügyi vállalkozását. A Bitcoin azért forradalmi, mert nem politikusok szabályozzák, hanem a matematika.

Olvastad már? Az Egyesítés megrángathatja az ETH árfolyamát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!