Kriptotőzsdék számláit zárolták a portugál bankok

-

A nagyobb portugál bankok a médiajelentések szerint elkezdték bezárni vagy megtagadni a kriptopénz platformok, például tőzsdék számláinak megnyitását.
A lépés azzal fenyeget, hogy rontja az ország imázsát mint Európa egyik leginkább kriptobarát célpontja, a bitcoinrajongók paradicsoma.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bezárják a portugál kriptocégek bankszámláit

Portugália, Európa egyik vezető kriptoközpontja azt kockáztatja, hogy elveszíti vonzerejét a kriptovállalkozások és az iparágban dolgozó tehetségek számára, mivel néhány legnagyobb bankja mostanában zárja be a digitális valutákkal foglalkozó cégek számláit.
Múlt héten az ország legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja, a Banco Comercial Portugues és egy másik nagy intézmény, a Banco Santander bezárta a lisszaboni székhelyű Criptoloja összes számláját – jelentette a Bloomberg a tőzsde társalapítóját és vezérigazgatóját, Pedro Borgest idézve.
A fejlemény két kisebb bank döntését követi, amelyek szintén bezárják a platform számláit.
Hivatalos magyarázatot egyik esetben sem adtak – hangsúlyozta a kriptovállalkozó. Eközben az állami tulajdonú Caixa Geral de Depositos bank és a lisszaboni székhelyű BiG is elkezdte elutasítani vagy bezárni a kriptotőzsdei számlákat – fedte fel a héten a Jornal de Negocios.
Legalább két másik kriptotőzsdét is érintett a bankszámlák bezárása idén, jegyzi meg a jelentés. A Mind the Coin hónapok óta nem tudott számlát nyitni, a rivális Luso Digital Assets pedig néhány számláját záratta be, panaszkodtak a vezetői.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A portugál kriptovállalkozások az országon kívüli számlanyitásra kényszerülnek

A pénzmosás elleni és az ügyfél-azonosítási szabályok gyakran a fő okok, amelyekre a hitelezők hivatkoznak, akik nem hajlandóak együttműködni a kriptovállalatokkal. A Banco Comercial kifejtette, hogy köteles jelenteni a gyanús tranzakciókat, ami egyes szervezetek esetében a banki szolgáltatások megszüntetéséhez vezethet. A Banco Santander „a kockázat megítélése szerint jár el” – mondta egy képviselője.
„Most arra vagyunk utalva, hogy Portugálián kívüli számlákat használunk a tőzsde működtetéséhez” – ismerte el Pedro Borges, a Criptoloja alapítója. Ez annak ellenére van így, hogy cége tavaly elsőként kapott engedélyt a központi banktól.
A Criptoloja mindig tájékoztatta a hatóságokat a gyanús műveletekről, és betartotta az összes megfelelőségi eljárást – mutatott rá. Pedro Guimaraes, a Mind the Coin munkatársa hozzátette:

„Bár nincs hivatalos magyarázat, néhány bank csak annyit mond, hogy nem akarnak kriptovállalatokkal együttműködni. Jelenleg szinte lehetetlen kriptovállalkozást indítani Portugáliában.”

A Banco de Portugal által engedélyezett öt érmekereskedelmi platform közül háromnak bezárták a számláját idén.
Bár nem világos, hogy ez a tendencia más cégeket is érint-e a szektorban, ez a szigorodó környezet jele lehet Portugáliában, amely a kriptónyereségre kivetett nulla százalékos adóval, a megfizethető megélhetési költségekkel és az enyhe éghajlattal csábította a kriptórajongókat.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: gyenge nap volt a csütörtök

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!