Vannak bitcoin-bányászcégek, amelyeket nem érint a medvepiac

-

A Core Scientific, az Argo Blockchain és a Riot Blockchain a medvepiac alatt csökkentették BTC-állományukat.
A kanadai bányász Hut 8 Mining Corp júliusban viszont növelte a BTC tartalékait, és a cég a piaci volatilitás ellenére is fenntartotta hosszú távú „HODL stratégiáját”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az albertai székhelyű vállalat júliusban 330 bitcoint termelt, napi 10,61 BTC átlagos termelési rátával, így teljes tartaléka 7.736 BTC-re nőtt.
A Hut 8, amely a Nasdaq-on is listázva van és a torontói tőzsdén is kereskedik, az iparági adatok szerint az egyik legnagyobb nyilvános bitcoin-tulajdonos.
Folyamatos HODL-stratégiájának részeként a Hut 8 letétbe helyezte az összes saját bányászattal kitermelt bitcoint, szembemenve azzal az egyre növekvő iparági trenddel, hogy a bányászok a medvepiac idején eladják tartalékaik egy részét.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A texasi Core Scientific bányász júniusban 7202 BTC-t adott el 23 000 dolláros átlagáron, hogy kifizesse a szervereket és rendezze adósságait. A vállalat a következő hónapban 1221 BTC-t szerzett vissza, miután 10%-kal növelte bányászati teljesítményét.
Eközben az Argo Blockchain bányászcég júliusban 887 BTC-vel csökkentette állományát, hogy rendezze a Galaxy Digitalral kötött hitelszerződését és finanszírozza üzleti tevékenységét.
A Riot Blockchain júniusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentette bitcoin-állományát, hogy tőkét vonjon be a működéséhez.
A bitcoin-bányászat 2021-ben rendkívül jövedelmező üzletág volt, mivel az egy bányászott BTC-re jutó átlagos bevétel több mint négyszerese volt az előző évi átlagnak.
Mivel a bitcoin-árak 2022-ben zuhantak, a magasabb költséggel dolgozó bányászok kénytelenek voltak eladóként fellépni a csökkenő piaci környezetben.
A HUT 8 részvényei pénteken 3,5%-kal emelkedtek, és 2,38 dolláron állapodtak meg.
A részvények az elmúlt évben közel 70%-kal csökkentek, 80%-kal a 2021. november 8-i csúcshoz képest, amikor a bitcoin 70 000 dollár közelében érte el a rekordot.

Olvastad már? Ismét tilos a kriptobányászat Koszovóban, nőnek az energiaárak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!