A Core Scientific, az Argo Blockchain és a Riot Blockchain a medvepiac alatt csökkentették BTC-állományukat.

A kanadai bányász Hut 8 Mining Corp júliusban viszont növelte a BTC tartalékait, és a cég a piaci volatilitás ellenére is fenntartotta hosszú távú “HODL stratégiáját”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az albertai székhelyű vállalat júliusban 330 bitcoint termelt, napi 10,61 BTC átlagos termelési rátával, így teljes tartaléka 7.736 BTC-re nőtt.

A Hut 8, amely a Nasdaq-on is listázva van és a torontói tőzsdén is kereskedik, az iparági adatok szerint az egyik legnagyobb nyilvános bitcoin-tulajdonos.

Folyamatos HODL-stratégiájának részeként a Hut 8 letétbe helyezte az összes saját bányászattal kitermelt bitcoint, szembemenve azzal az egyre növekvő iparági trenddel, hogy a bányászok a medvepiac idején eladják tartalékaik egy részét.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A texasi Core Scientific bányász júniusban 7202 BTC-t adott el 23 000 dolláros átlagáron, hogy kifizesse a szervereket és rendezze adósságait. A vállalat a következő hónapban 1221 BTC-t szerzett vissza, miután 10%-kal növelte bányászati teljesítményét.

Eközben az Argo Blockchain bányászcég júliusban 887 BTC-vel csökkentette állományát, hogy rendezze a Galaxy Digitalral kötött hitelszerződését és finanszírozza üzleti tevékenységét.

A Riot Blockchain júniusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentette bitcoin-állományát, hogy tőkét vonjon be a működéséhez.

A bitcoin-bányászat 2021-ben rendkívül jövedelmező üzletág volt, mivel az egy bányászott BTC-re jutó átlagos bevétel több mint négyszerese volt az előző évi átlagnak.

Mivel a bitcoin-árak 2022-ben zuhantak, a magasabb költséggel dolgozó bányászok kénytelenek voltak eladóként fellépni a csökkenő piaci környezetben.

A HUT 8 részvényei pénteken 3,5%-kal emelkedtek, és 2,38 dolláron állapodtak meg.

A részvények az elmúlt évben közel 70%-kal csökkentek, 80%-kal a 2021. november 8-i csúcshoz képest, amikor a bitcoin 70 000 dollár közelében érte el a rekordot.

Olvastad már? Ismét tilos a kriptobányászat Koszovóban, nőnek az energiaárak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!