Egyetlen tranzakcióval 60 millió NFT – állítja a StarkWare alapítója

-

A StarkWare alapítója augusztus 7-én Szöulban jelentette be az új Recursive validity proof technológia bevezetését.
Eli Ben-Sasson, a StarkWare, a zéró tudású (ZK rollup) technológiával foglalkozó vállalat alapítója szerint az új rekurzív érvényességi bizonyítás elméletileg akár 60 millió tranzakciót is képes lenne feldolgozni az Ethereum blokkláncon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A zkSTARK társalkotója a Cointelegraph-nak beszélt az ETH Seoul alatt augusztus 7-én, miután egy prezentáció során bejelentette a StarkWare új Recursive validity proof technológiája alkalmazásának megkezdését.
A Cointelegraph-nak nyilatkozva Ben-Sasson elmondta, hogy a Recursive Validity Proof legalább tízszeresére képes továbbskálázni a tranzakciós átbocsátóképességet a standard Validium skálázáshoz képest, megjegyezve, hogy már 600.000 non-fungible tokent (NFT) bocsátottak ki az ImmutableX protokollon.

„Azt mondanám, hogy a minimum 10x […] 600.000 NFT tokent minteltünk ki, ami tokenenként 10 gasba került. Most ezekből a bizonylatokból legalább 10-et tudunk venni, és mind a 10-re rekurzív bizonylatokat tudunk generálni” – magyarázta.

„Eljuthatunk legalább hatmillióig, és ez a közeljövőben lesz. Ez egy olyan dolog, amit nagyon könnyen meg lehet csinálni.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ben-Sasson azonban hozzátette, hogy a szám „további mérnöki és finomítási munkával akár 60 millióra is emelkedhet”.

„Úgy vélem, hogy a késleltetés további 5-10-szeresére való csökkentése is nagyon is megvalósítható.”

A StarkNet egy engedély nélküli és decentralizált layer-2 ZK-rollup, amely a Validiumot használja a tranzakciók skálázására.
A hagyományos ZK-Rollupokhoz hasonlóan a Validiumok is úgy működnek, hogy több ezer tranzakciót egyetlen tranzakcióvá aggregálnak.
A StarkNet új, rekurzív érvényességi bizonyítási technológiája több Validium blokkot képes egyetlen bizonyításba kötni.
Ez a skálázási megoldás változásokat hozhat az Ethereumban, mivel a ZK-Rollupshoz és a StarkNet rekurzív érvényességi bizonylataihoz hasonló layer-2 skálázási megoldások nagymértékben csökkenthetik a hálózati torlódások és az adatok elérhetőségének problémáit, amelyek az Ethereum Mainnetben problémát jelentettek.
Jelenleg az Ethereum Mainnet másodpercenként 12-15 tranzakciót (TPS) képes feldolgozni.
Az ETH Seoulon tartott előadása során Ben-Sasson megjegyezte, hogy a rekurzió nagyszerű a skálázáshoz, mert csökkenti a gas költségeket, nagyobb bizonyítási kapacitással rendelkezik, és alacsonyabb késleltetést kínál.


A StarkNet 2020 júniusa óta fut az Ethereum Mainneten. Jelenleg olyan protokollokat működtet, mint a dYdX, az Immutable, a DeversiFi és a Celer.
Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin is felszólalt vasárnap az ETH Seoulon, ahol lelkesedését fejezte ki a ZK Rollups iránt, és kijelentette, hogy a skálázási megoldás jobb, mint az Optimistic Rollups:

„Hosszabb távon a ZK-Rollups végül meg fogja verni az Optimistic Rollupsot, mert rendelkezik ezekkel a kulcsfontosságú előnyökkel, például azzal, hogy nincs hétnapos visszavonási időszak.”

Eddig az Ethereum-alapú skálázási megoldások közül az Arbitrum, az Optimism, a dYdX és a Loopring rendelkezik a legtöbb teljes értékzárral (TVL).

Olvastad már? Az NFT-k tárolási módszereiről kérdeztek szakértőket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!