Egy 13 éves srác sportcipőket kezdett árulni kriptóért cserébe

-

A cipők világszerte a kultúra és a divat fontos részét képezik, a sportcipők esetében pedig komoly rajongóbázis létezik, és néhány ultra-ritka kiadású lábbeli több tízezer dollárért cserélhet gazdát, és a viszonteladók saját kis univerzumot építettek fel a szektoron belül.

A The Agenda podcastban a műsorvezetők, Jonathan DeYoung és Ray Salmond az egyik ilyen viszonteladással foglalkozó vállalkozás, az angliai CryptoKicks alapítójával beszélgettek, aki történetesen egy 13 éves iskolás.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sportcipők piacának a nagy szereplői, például a Nike már elkezdtek bemerészkedni a web3 területére, NFT projektekkel, vagy éppen metaverzumos kezdeményezésekkel, míg a StepN a különlegesebb cipők tokenizálásával kezdett foglalkozni.

A viszonteladók ott lépnek be a képbe, hogy az új kollekciók piacra kerülésekor nagyobb készletet vásárolnak meg, majd később, a hivatalos gyártói példányok elfogyása után értékesíteni kezdik ezeket azok számára, akik lemaradtak az eredeti debütálásról.

A 13 éves Blake Cockram is ilyen üzletbe kezdett bele, aki viszont kriptóval fizet nála, 10% kedvezményt kap az árból.

Egy pár cipő, egy új kripto-felhasználó

„Nálunk kriptopénzzel is lehet fizetni. Igazából bárhogyan lehet, de mi kedveljük a kriptót, szóval, ha valaki azzal fizet, akkor 10% kedvezményt adunk az árból. Ez egy nagyon jó ajánlat, főleg, ha egy-egy ritkább lábbeliről van szó, amely több száz dollárba is kerülhet. Sokan gondolják, hogy ez király dolog, és kriptót váltanak, hogy kedvezményesen tudjanak vásárolni.”

Blake elmondása alapján BTC, ETH és USDT használatával lehet fizetni, és a legmeglepőbb az egészben az, hogy a legtöbb vásárlója életében először kezdett el kriptopénzekkel foglalkozni.

https://www.instagram.com/p/CrgqCZOMRG7

Ahogyan Cockram megfogalmazta a műsorban, alig pár olyan vásárlójuk volt eddig, aki már korábban is kriptózott, szinte mindenkinek a cipővásárlás volt az első élménye, és ők a CryptoKicks miatt léptek be a kriptopiacra.

Ráadásul a kedvezmény miatt a nagy részük ténylegesen elkezd foglalkozni a témával, hogy mi is ez az egész, hogyan működik.

„Segítünk azoknak, akiknek nem tiszta valami, például milyen appot válasszanak, hogyan hozzanak létre tárcát, ilyesmi. Ők pedig visszakérdeznek, látszik, hogy érdekli őket, melyik coin a legjobb a fizetésre, melyiket érdemes váltani?”

Cockram a bátyja hatására kezdett el a kriptopénzekkel foglalkozni, aki már régebb óta foglalkozik a témával, és akinek a hatására eldöntötte, hogy a cég nevében is szerepelni fog a kriptó, amely döntés végül nagyon jónak bizonyult.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Cockram még iskolába jár, mint a többi 13 éves, és elmondása szerint az osztálytársai körében vegyes a dolog megítélése, vannak, akik ismerik a kriptopénzeket, és kedvelik is, valamint olyanokkal is beszélt, akik egy nagy átverésnek tartják az egészet.

„Én úgy vagyok vele, hogy kedvelem a kriptót. Ez is egy fizetési megoldás, csak éppen új, és még kevesen ismerik. Azonnal megkapod a pénzedet, és azonnal tovább is küldheted, elköltheted, ez nagyon jó.”

Olvastad már? A kriptó, ami megmenti az állatokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!