LeBron James RTFKT x Nike sneakerben

-

Az NBA-legenda LeBron Jamest RTFKT x Nike sneakerben látták, amelyet csak Ethereum NFT-vel lehet megszerezni.

LeBron Jamest, napjaink vitathatatlanul leghíresebb kosárlabda sztárját különleges kiadású Nike tornacipőben fotózták le, amelyet csak a Nike leányvállalata, az RTFKT által létrehozott Ethereum NFT mintelésével lehet megvásárolni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az RTFKT alapítói pedig a jelek szerint megajándékozták az élő legendát a saját Clone X NFT avatárjával is.

James az RTFKT x Nike Air Force 1 Genesis tornacipőt viselte kedden, a Los Angeles Lakers Golden State Warriors elleni, az NBA nyugati konferencia elődöntőjének első mérkőzése előtt.

A Lakers tweetelt egy fotót Jamesről, amint a fekete-piros cipőt viseli, csapattársa, Anthony Davis mellett.

A fotó gyorsan terjedt az RTFKT NFT-tulajdonosok körében, majd maga a cég, amelyet a Nike 2021 decemberében felvásárolt – is tweetelt a cipőt egy nagyítással.

Nem sokkal később az RTFKT társalapítója, Steven „Zaptio” Vasilev megosztott egy fotót, amelyen ő maga és az RTFKT COO Nikhil Gopalani egy tiszteletbeli Clone X avatart ad át Jamesnek.

„Köszöntjük a legendát az RTFKT-hez az 1/1-es Clone X-ével” – írta Vasilev.

Az RTFKT x Nike Air Force 1 Genesis egy összesen mindössze 1776 párból álló szett az adott stílusú tornacipőből, amelyet csak egy NFT megvásárlásával, majd annak fizikai termékre való beváltásával lehet beszerezni.

A Genesis NFT-k másodpiaci ára 0,4 ETH-nál, azaz 740 dollárnál kezdődik az OpenSea-n.

A fizikai tornacipőket csak május 8-ig lehet beváltani, egy hivatalos hírek szerint.

Számos más RTFKT x Nike Air Force 1 stílusú NFT-alapú cipő is elérhető, különböző mennyiségekben és különböző másodpiaci árakon.

A legkorlátozottabb, „Alien” névre keresztelt stílus, amely a Lakers saját sárga és lila megjelenésének egyfajta neonszínű változatát mutatja be, összesen mindössze 60 párat tartalmaz, amelyek ára 5 ETH-tól (9,245 dollár) indul.

A Clone X egy Ethereum NFT profilkép (PFP) projekt, amely 2021-ben indult az RTFKT és Takashi Murakami japán kortárs művész együttműködéseként.

Azóta az egyik legjelentősebb és legsikeresebb PFP-projekt lett a térben, a CryptoSlam adatai szerint közel 835 millió dollár értékű kereskedési volument generálva a mai napig.

Tavaly szeptemberben az RTFKT megváltoztatta a metaadatokat – vagyis azokat az adatokat, amelyek meghatározzák egy adott NFT eszköz egyedi tulajdonságait.

Az egyetlen Clone X NFT esetében, hogy „LBJ szakáll” és sárga és lila korona legyen rajta, mindkettővel egyetlen más NFT sem rendelkezik a gyűjteményben.

A Clone X avatár, amelyet James a kedden megosztott képen tart a kezében, ugyanazokkal a vizuális jellemzőkkel rendelkezik, mint az említett NFT, bár teljesen kék színösszeállítással.

Nem világos, hogy ez egy különálló NFT-e a tavaly szeptemberben módosított NFT. Az a tárca az OpenSea adatai szerint továbbra is az „RTFKT_CORE_VAULT” tárca felügyelete alatt áll, és utoljára januárban került átadásra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az RTFKT leányvállalatának különböző NFT-alkotásain túl a Nike saját digitális tornacipő- és ruházati platformot is indított .SWOOSH néven az Ethereum skálázó hálózatán, a Polygonon.

A Nike a múlt hónapban közölte, hogy már több mint 330.000 felhasználója van a .SWOOSH-on, és május 8-tól kezdi meg a „Our Force 1” NFT-alapú tornacipők készítését.

zeta

Olvastad már? Erősödik az arany és a BTC

Kiemelt kép: Erik Drost

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!