LeBron James RTFKT x Nike sneakerben

-

Az NBA-legenda LeBron Jamest RTFKT x Nike sneakerben látták, amelyet csak Ethereum NFT-vel lehet megszerezni.

LeBron Jamest, napjaink vitathatatlanul leghíresebb kosárlabda sztárját különleges kiadású Nike tornacipőben fotózták le, amelyet csak a Nike leányvállalata, az RTFKT által létrehozott Ethereum NFT mintelésével lehet megvásárolni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az RTFKT alapítói pedig a jelek szerint megajándékozták az élő legendát a saját Clone X NFT avatárjával is.

James az RTFKT x Nike Air Force 1 Genesis tornacipőt viselte kedden, a Los Angeles Lakers Golden State Warriors elleni, az NBA nyugati konferencia elődöntőjének első mérkőzése előtt.

A Lakers tweetelt egy fotót Jamesről, amint a fekete-piros cipőt viseli, csapattársa, Anthony Davis mellett.

A fotó gyorsan terjedt az RTFKT NFT-tulajdonosok körében, majd maga a cég, amelyet a Nike 2021 decemberében felvásárolt – is tweetelt a cipőt egy nagyítással.

Nem sokkal később az RTFKT társalapítója, Steven „Zaptio” Vasilev megosztott egy fotót, amelyen ő maga és az RTFKT COO Nikhil Gopalani egy tiszteletbeli Clone X avatart ad át Jamesnek.

„Köszöntjük a legendát az RTFKT-hez az 1/1-es Clone X-ével” – írta Vasilev.

Az RTFKT x Nike Air Force 1 Genesis egy összesen mindössze 1776 párból álló szett az adott stílusú tornacipőből, amelyet csak egy NFT megvásárlásával, majd annak fizikai termékre való beváltásával lehet beszerezni.

A Genesis NFT-k másodpiaci ára 0,4 ETH-nál, azaz 740 dollárnál kezdődik az OpenSea-n.

A fizikai tornacipőket csak május 8-ig lehet beváltani, egy hivatalos hírek szerint.

Számos más RTFKT x Nike Air Force 1 stílusú NFT-alapú cipő is elérhető, különböző mennyiségekben és különböző másodpiaci árakon.

A legkorlátozottabb, „Alien” névre keresztelt stílus, amely a Lakers saját sárga és lila megjelenésének egyfajta neonszínű változatát mutatja be, összesen mindössze 60 párat tartalmaz, amelyek ára 5 ETH-tól (9,245 dollár) indul.

A Clone X egy Ethereum NFT profilkép (PFP) projekt, amely 2021-ben indult az RTFKT és Takashi Murakami japán kortárs művész együttműködéseként.

Azóta az egyik legjelentősebb és legsikeresebb PFP-projekt lett a térben, a CryptoSlam adatai szerint közel 835 millió dollár értékű kereskedési volument generálva a mai napig.

Tavaly szeptemberben az RTFKT megváltoztatta a metaadatokat – vagyis azokat az adatokat, amelyek meghatározzák egy adott NFT eszköz egyedi tulajdonságait.

Az egyetlen Clone X NFT esetében, hogy „LBJ szakáll” és sárga és lila korona legyen rajta, mindkettővel egyetlen más NFT sem rendelkezik a gyűjteményben.

A Clone X avatár, amelyet James a kedden megosztott képen tart a kezében, ugyanazokkal a vizuális jellemzőkkel rendelkezik, mint az említett NFT, bár teljesen kék színösszeállítással.

Nem világos, hogy ez egy különálló NFT-e a tavaly szeptemberben módosított NFT. Az a tárca az OpenSea adatai szerint továbbra is az „RTFKT_CORE_VAULT” tárca felügyelete alatt áll, és utoljára januárban került átadásra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az RTFKT leányvállalatának különböző NFT-alkotásain túl a Nike saját digitális tornacipő- és ruházati platformot is indított .SWOOSH néven az Ethereum skálázó hálózatán, a Polygonon.

A Nike a múlt hónapban közölte, hogy már több mint 330.000 felhasználója van a .SWOOSH-on, és május 8-tól kezdi meg a „Our Force 1” NFT-alapú tornacipők készítését.

zeta

Olvastad már? Erősödik az arany és a BTC

Kiemelt kép: Erik Drost

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!