El Salvador eltörli a technológiai innovációkat terhelő adókat

-

El Salvador elnöke, Nayib Bukele hivatalosan is aláírta a technológiai innovációk adóztatásának megszüntetéséről szóló törvényt.

Az innovációt és technológiai gyártást ösztönző törvény eltörli a technológiai innovációk jövedelem, vagyon, tőkenyereség és importvámját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a lépés megerősíti El Salvador pozícióját, mint a technológiai fejlesztések paradicsoma.

A technológiai fejlesztés és az ipar növekedésének támogatása

Az új törvény különböző technológiai innovációkat fed le, beleértve a szoftver- és alkalmazásprogramozást, a mesterséges intelligenciát, a számítógépes és kommunikációs hardverek gyártását.

El Salvador célja, hogy több technológiai vállalatot és fejlesztést vonzzon az adók eltörlésével és a különböző vállalkozásoknak nyújtott gazdasági kedvezményekkel.

Márciusban Bukele elnök nyilvánosságra hozta tervét, hogy törvényjavaslatot terjeszt elő az ország technológiai fejlődésének biztosítására.

Ezt követően a törvényt továbbították a kongresszusnak, hogy eltöröljék a különböző technológiai fejlesztésekre kivetett adókat.

Most El Salvador elnöke aláírta a törvényt, amely eltörli a technológiai innovációkat terhelő összes adót.

Bukele a Twitteren is bejelentette a törvényjavaslat hatályba lépését és az aláírását.

A nem egyértelmű szabályozás miatt a szabályozási kihívások akadályozták egyes ágazatok, például a generatív mesterséges intelligencia és a kriptográfia növekedését.

El Salvador új törvénye alternatív környezetet kínál ezen iparágak fejlődésének ösztönzésére.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ellentétes megközelítés az amerikai szabályozással

Míg El Salvador a technológiai fejlődés adókedvezményekkel való támogatására lép, addig az amerikai kormányzat a Gazdasági Tanácsadók Tanácsa (CEA) vezetésével a digitális eszközbányászati energia (DAME) adóra tett javaslatot.

A CEA azzal érvel, hogy a kriptobányászokra kivetett 30%-os adó szükséges az iparág nagy energiafogyasztása által okozott környezeti és társadalmi károk enyhítéséhez.

zeta

Olvastad már? Egy régi Dogecoin tárca újra aktíválodott

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!