Erősödik az arany és a BTC

-

Az amerikai banki problémákra válaszul a két menedékeszköz az arany és a BTC erősödéssel reagált, a piaci hangulat gyors megváltozása után.

A piaci adatokból látható, hogy a BTC ára a Fed kamatdöntésére várva kisebb visszahúzódást mutatott az előző napon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai bankrészvények szintén nem viselték jól, hogy a Fed újabb 0,25%-os kamatemelést jelentett be.

A PacWest Bancorp a sajtóhírek szerint külső tőkebevonásra szorulhat, ez a hír pedig további nyomást helyezett a kisebb, regionális bankokra.

Nagyon is jó hírnek számít viszont a menekülőeszközök, az arany és a BTC számára.

Az arany újabb rekordárfolyamot ért el, ez sokak szerint azért is történhetett meg, mert a piaci elemzők nagy része kifejezetten a kamatemelések beszüntetésére számított, és a Fed eddigi pénzpolitikáját kritizálta.

„Jelenleg az a legnagyobb vicc az egészben, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell úgy nyilatkozott, hogy a bankrendszer erős, egészséges, és ellenálló. A helyzet az, hogy valójában sosem volt még ennyire gyenge, és jelenleg is éppen pár bank összeomlását láthatjuk. Most pedig ismét kamatot emeltek.”

Michael van de Poppe, az Eight kereskedőplatform alapítója Powell azon kijelentésére reagált, amely szerint a bankszektor március óta jelentősen erősebb lett.

A Fed elnöke a kamatöntésről szóló sajtótájékoztató előtt mondta ezt a riportereknek, hozzátéve, hogy továbbra is közelről figyelik a bankszektor teljesítményét.

Elmondásuk alapján elkötelezettek amellett, hogy tanuljanak az eddigi hibáikból, amelyek a korábbi bankcsődökhöz vezettek, és azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a továbbiak bekövetkeztét, hogy ilyenre ne kerüljön ismét sor.

Powell szavai természetesen nagyon keveseket tudtak csak meggyőzni.

Arthur Hayes, a BitMEX alapítója már korábban elmondta, ők kifejezetten várják, hogy a regionális bankok elkezdjenek csődbe menni.

A piacok most úgy működnek, hogy Powell, vagy a pénzügyminiszter, Yellen szavai idézik elő a nagy mozgásokat.

„Sosem lehet tudni, hogy mi indítja be a folyamatot, de egyszer csak megjelenik Powell vagy Yellen, és bejelentik a mentőcsomagot. Politika az egész, és a politika az erőről szól, nem az észérvekről.”

Más piaci elemzők arra is rávilágítottak, hogy a Fed jelenlegi alapkamata mostanra elérte azt a szintet, amelyet ők maguk határoztak meg, mint lehetséges maximumot.

A BTC pedig jól reagált erre az eseményre. A 29 ezer dollár ismételt meghódítása újult erővel töltötte fel a bikákat, és optimizmussal töltötte el a piacot.

A Binance order bookjára tekintve látható, hogy a bálnák ismét felvásárlásba kezdtek, és már a kamatdöntés bejelentése előtt lecsaptak a szabad likviditásra.

Nem volt nehéz a dolguk utána, hogy ismét elérjék a 29 ezer dollárt, hiszen alig volt ellenállás felfelé.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A piac szereplői abban reménykednek, hogy további emelkedés jöhet, és a szerény likviditás miatt a 30 ezer dolláros szint is hamar megérkezik.

„Az arany már új rekordot ért el, a BTC pedig túl szokta teljesíteni az aranyat.”

A Glassnode elemzői úgy vélik, az új rekord az arany árában fontos jelzésként értelmezhető, főleg igaz ez akkor, ha megnézzük, hogyan alakult a nemesfém ára 2020 eleje óta a mostanáig eltelt időben.

zeta

Olvastad már? Az 1 millió dolláros Bitcoin fogadás nyertese

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!