19 milliárd dollárra esett a Twitter értéke

-

A Twittert egy éve vásárolta meg Elon Musk, 44 milliárd dollárért, mára viszont már kevesebb, mint a felére becsülik a cég értékét.

A milliárdos korábban már nyilatkozott úgy, hogy a platformot túlárazva vásárolta meg, és a jelenlegi, 55%-kal alacsonyabb cégértékelést tekintve ebben nem tévedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 19 milliárd dolláros értéket úgy számították ki, hogy a vezetőség 45 dolláros áron ajánl meghatározott arányú cégrészesedést az alkalmazottaknak, ez derül ki a nyilvánosságra került belső dokumentumokból.

Tavaly ősszel nagy hírverést kapott a médiában, hogy Musk 44 millárd dollárt, azaz részvényenként 54,2 dollárt ajánlott a közösségi oldalért.

Később visszavonta az ajánlatát, de a részvényesek beperelték, és így mégis az eredetileg ajánlott összegért került hozzá a vállalkozás.

A Bloomberg publikációi alapján a 44 milliárdos végösszeget pedig az 54,2 dolláros részvényár segítségével határozták meg, a vállalat esetén ez az összeg magát a cégrészesedést, és a kintlevőségeket, a hitelállományt képviselte.

A tavalyi adatok alapján az adásvételkor a Twitter mintegy 13 milliárd dollárnyi adóssággal rendelkezett.

Musk az eredeti ajánlatát megpróbálta visszavonni, viszont miután a részvényesek pert indítottak ellene, mégis azon az áron vásárolta meg a céget.

Ez után több alkalommal is elmondta, hogy szerinte többet fizetett, mint amennyit a cég ér, és egy tavaly kizivárgott belső dokumentumban úgy fogalmazott, hogy a saját becslései szerint a vállalat értéke 20 milliárd dollárnál kevesebb lehet.

Musk bevallottan elismeri, hogy az általa fizetett összegnél kevesebbet ér a cég, viszont azt is számos alkalommal megosztotta, hogy hosszú távon nagy potenciált lát a vállalatban.

Az egyik elképzelése, hogy a Twittert, most már X néven, egyfajta szuper-appá változtatja, egy mindenes applikációvá, amely a közösségi funkciók mellett pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt, valamint instant üzenetküldést.

Ezeket a terveket pár nappal ezelőtt szintén megerősítette, elmondva, hogy teljes körű pénzügyi szolgáltatást akarnak majd nyújtani a felhasználóiknak.

A felvásárlás óta Musk több jelentős változtatást is bevezetett, az egyik legnagyobb, hogy Twitterről X-re változtatta a platform nevét, csökkentette az alkalmazottak számát, és új azonosítási megoldásokat vezetett be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Néhány döntése több kritikát kapott a médiában, és sokan úgy vélik, hogy emiatt csökkenhetnek a bevételek is.

Ezt Musk sem vitatja, elmondva, hogy a hirdetésekből származó pénz mennyisége nagyjából 605-kal csökkent.

Olvastad már? A kriptó, ami megmenti az állatokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!