Idén 185.000 kriptotranzakciót jegyeztek fel Oroszországban

-

Oroszországban a kriptotranzakciók száma meghaladta a 185.000-et az idei év kilenc hónapja alatt. A szám 2023-ban háromszorosára emelkedett.

Jurij Csikhancsin, a Rosfinmonitoring vezetője ezeket az állításokat egy orosz médiumnak adott interjúban tette november 1-jén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Rosfinmonitoring Oroszország pénzügyi ellenőrző bizottsága, amely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemért felelős.

Csikhancsin szerint a tranzakciók volumene idén „majdnem megduplázódott”.

Az orosz hatóságok 2022 első kilenc hónapjában mindössze 60 ezer ilyen tranzakciót azonosítottak.

Kriptóhasználat a nyugati szankciók közepette

Oroszországot keményen sújtják a büntető gazdasági szankciók, mióta megszállta Ukrajnát.

A katonai akcióra válaszul az Európai Unió (EU) 2022 októberében általános tilalmat rendelt el az orosz lakosok és szervezetek számára nyújtott kriptoszolgáltatásokra.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance eladta oroszországi üzletágát és kivonult az országból.

Állítólag a Binance megsértette a szankciókat azzal, hogy lehetővé tette az orosz felhasználók számára a tőzsde elérését.

Mindezek fényében érdekes, hogy Oroszországban mind számban, mind volumenben megugrik a kriptotranzakciók száma.

Ugyanakkor a Kreml szoros figyelemmel kíséri az Ukrajnába irányuló kriptopénzek átutalását.

Az egyik vezető orosz hírplatform a múlt hónapban arról számolt be, hogy Oroszország hazaárulással vádol egy állampolgárt, aki kriptovalután keresztül finanszírozta az ukrán haderőket.

Csikhancsin azt is elmondta, hogy bizottsága a hazai partnerekkel együtt fog dolgozni a „fekete címek” – a tiltott tranzakciókban részt vevőnek tekintett kriptotárcák – egységes adatbázisának létrehozásán.

Kriptószabályozás Oroszországban

Chikhanchin azt is mondta, hogy amint Oroszország törvényeket alkot a kriptorendszer szabályozása körül – akár legalizálás, akár tiltás -, jobb lesz.

Hozzátette,

„A kriptopénzeket sajnos aktívan használják a drogkereskedők, terroristák és korrupt tisztviselők. Ezért a kriptopénzek szabályozására vonatkozó döntést (az orosz pénzügyminisztérium vagy az Orosz Bank forgatókönyve szerint) a lehető leghamarabb meg kell hozni”.

A törvényjavaslat a központi bank és a pénzügyminisztérium közötti nézeteltérések miatt akadozik. Míg az előbbi ellenzi a kriptohasználatot, addig az utóbbi engedékenyebb.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Chikhanchin azt is megjegyezte, hogy a digitális rubel projekt kulcsfontosságú, tekintettel arra, hogy a tranzakciók sorrendjében átlátható.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) 36.000 dollár fölé emelkedhet, mit tartogat a jövő?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!