Csaknem 20-szoros bevételnövekedést könyvelhetett el az FTX

-

A bevételek lebontása az FTX működési bevételének 1842,85%-os növekedését mutatja, 14 millió dollárról 272 millió dollárra a 2020/21-es pénzügyi évre.
Az FTX egyike volt azon kriptotőzsdéknek, amelyek az első sorból szemlélhették végig a 2021-es kriptohájpot, amikor a bitcoin (BTC) és más kriptovaluták minden idők legmagasabb árfolyamát érték el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A masszív ügyfélfelvétel, a partnerségek, a szponzorációk és más tényezők által vezérelve az FTX bevételei állítólag 1000%-kal nőttek 2021-ben – derült ki belső dokumentumokból.
A 2020/2021-es pénzügyi év auditált pénzügyi kimutatásai szerint az FTX 1000%-os bevételnövekedést mutat – a 2020-as 90 millió dollárról 2021-ben 1,2 milliárd dollárra nőtt – állította a CNBC a dokumentumokhoz való hozzáférésre hivatkozva.
A bevételek lebontása az FTX működési bevételének 1842,85%-os növekedését mutatja, 14 millió dollárról 272 millió dollárra egy év alatt. A kriptotőzsde 388 millió dolláros nettó jövedelmet halmozott fel, ami 2182,35%-os növekedés a tavalyi 17 millió dollárhoz képest.
Az FTX állítólag 270 millió dollárt keresett 2022 első negyedévében. Azonban a tőzsde teljesítménye a kriptotél időszakában még nem ismert. A kiemelkedő első negyedéves teljesítmény ellenére a jelenleg zajló kriptotél valószínűleg hatással volt a növekedési pályára a piaci összeomlások miatt.
A jelentés továbbá azt állítja, hogy az FTX 2021 végére 2,5 milliárd dollár készpénzzel rendelkezett, 27%-os haszonkulccsal.
Az FTX még nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.
Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, a Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao nemrégiben aggodalmának adott hangot a jitterek miatt. Ez egy olyan jelenség, amikor egy meglévő kereskedelmi megbízást elhalasztanak, hogy lehetővé tegyék újabb kereskedések befejezését.


Bár CZ a vita során nem jelölt meg kifejezetten egyetlen konkrét tőzsdét sem, a kriptoközösség a Twitteren azt feltételezte, hogy az FTX-nek célozta mondandóját.

„Mindannyian tudtátok és nem mondtatok semmit. Harcolnunk kell a rossz játékosok ellen” – tette hozzá.

Olvastad már? Felszámolás fenyegeti a megunt majom NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: GO stamina

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!