A globális óriások eddig 6 milliárd dollárt fektettek a blokklánccégekbe

-

A kriptopénz és a hozzá kapcsolódó technológia megjelenése az elmúlt néhány évben erőteljes és vonzó erőt teremtett. A blokklánc-technológia nagy lehetőségeire a világ számos óriáscége mutatott érdeklődést.
Ez a blokklánc innovatív technológiája által nyújtott hatalmas előnyöknek és alkalmazásoknak köszönhető. Emellett a legtöbb esetben biztonsági intézkedést jelent az érzékeny információk védelme érdekében.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ráadásul a blokklánc-technológiából származó befektetési előnyök a hagyományos vállalkozásokhoz képest meglehetősen masszívak. A befektetők a befektetett pénzük több mint 100%-os hozamát is learathatják, amennyiben sikerül meglátniuk a tehetséges vállalkozásokat.
A Blockdata nemrégiben készült tanulmánya szerint akár 40 nagy globális vállalat is befektetett már blokklánccégekbe és -projektekbe. A 2021 szeptembere és 2022 júniusa közötti időszakra kiterjedő felmérésből kiderült, hogy a befektetett összeg mintegy 6 milliárd dollár.
A Blockdata a megfigyelést úgy vezette, hogy a 100 legnagyobb tőzsdei cég befektetési tevékenységét és piaci tőkeértékét vizsgálta.
A kutatás felépítéséhez az elemzőcég az óriáscégek finanszírozási fordulóinak méretére összpontosított. Ez szolgált a teljes befektetésük megbecsülésére.
A Blockdata megjegyezte, hogy ezt az eljárást kellett alkalmaznia, mivel nehézkes lehet az egyes résztvevők pontos hozzájárulását megtudni egy-egy fordulóban.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A nagyvállalatok kripto- és blokkláncvállalatokba történő befektetései

Tanulmánya és megfigyelése alapján a Samsung volt a legaktívabb a blokkláncbefektetések tekintetében. A vizsgált időszakban mintegy 13 különböző vállalatba invesztált. A cég részvételével a fordulókban mintegy 979 millió dollárral járult hozzá a finanszírozásokhoz.
A Google anyavállalata, az Alphabet azonban a legnagyobb értékkel rendelkező befektetőnek bizonyult. A vállalat négy finanszírozási körben vett részt, amelyekkel 1,5 milliárd dollárt termelt. A finanszírozási körökben blokkláncprojektek és más kriptohoz kapcsolódó cégek vettek részt.
Az Alphabet befektetései közé tartozik a Fireblocks, egy kriptoletétkezelési technológiát kínáló cég és a Flow blokkláncát fejlesztő Dapper Labs. A többi a Digital Currency Group és a Voltage, egy Bitcoin-hálózati infrastruktúra-szolgáltató volt.
A tanulmány a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak (BLK) a részvételét is jelezte néhány finanszírozási körben. A BLK olyan fordulókban vett részt, amelyek 1,2 milliárd dollárt céloztak meg. Emellett három különböző finanszírozási fordulóhoz csatlakozott.
Hasonlóan járt el a Morgon Stanley (MS) is, amely összesen mintegy 1,1 milliárd dolláros forrásbevonási körökben vett részt. Az MS azonban csak két finanszírozási fordulóhoz csatlakozott a felmérés időszakában.
Emellett a Blockdata a nemrégiben készült tanulmányában rámutatott, hogy a mainstream egyre inkább elfogadta és elfogadtatta a kriptoipart és a blokklánc-technológiát. Ez a kriptovalutához kapcsolódó szolgáltatások és termékek különböző aspektusaiban résztvevők növekvő számában mutatkozik meg.

Olvastad már? Nem jutott a Terra sorsára a HUSD – a depeg után visszatért a pályára

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!