Nem jutott a Terra sorsára a HUSD – a depeg után visszatért a pályára

-

A HUSD csapata elmagyarázta, miszerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták a market maker számlákat.

Miután helyreállt a HUSD stabilcoin dollár pegje, a Huobi kriptotőzsde elmagyarázta, hogy mi okozta a rövid távú likviditási problémát, és biztosította a felhasználókat, hogy megoldották azt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csütörtökön a HUSD némileg eltávolodott a dollár pegtől, a nap elején 0,92 dolláron kereskedtek vele, majd néhány órával később 0,82 dollárig esett. Ez riadalmat keltett a közösség tagjaiban, akik azt találgatták, hogy mi fog történni, ha a stabilcoin nem nyeri vissza a dollárhoz kötöttségét.


Az aggodalmakra reagálva a platform azonnal bejelentette, hogy felvették a kapcsolatot a stablecoin kibocsátójával, a Stable Universal Limiteddel, és dolgoznak a stabilitás helyreállításán.
A nap vége előtt az Ethereum-alapú stablecoin majdnem visszanyerte a dollárhoz kötöttségét, 0,99 dolláron kereskedtek vele HUSD-enként, mielőtt pénteken visszament volna 1 dollárra.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A HUSD csapata szerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták az árjegyzői számlákat. A csapat elmagyarázta, hogy a banki órák időeltolódása miatt keletkezett egy rés, amely likviditási problémához vezetett, és ami miatt a HUSD elesett a peg-től.
A Huobi ezután közleményben biztosította ügyfeleit arról, hogy a problémát teljes mértékben megoldották, és felszólította felhasználóit, hogy legyenek nagyon figyelmesek, és legyenek tisztában a piac volatilitása miatti esetleges kockázatokkal.
Eközben egy 1 milliárd Acala dollárt (aUSD) verő exploit 99%-os depeget okozott a stabilcoinban. A támadásra válaszul az Acala csapata befagyasztotta a hacker pénztárcáját, ami kérdéseket vetett fel a platform decentralizációs állításaival kapcsolatban.
A csapatnak végül sikerült visszaszereznie a tokenek nagy részét, amelyek nem voltak biztosítva.
Júniusban az USDD stabilcoin is kiesett a dollárhoz kötöttségből, mivel az egyik alap, amely a TerraUSD (UST) depegből szerzett sok pénzt, aktívan elkezdett hatalmas mennyiségű USDD-t utalni. A depeg azonban nem tartott sokáig, mivel a Tron DAO tartaléka 700 millió USD coint (USDC) mozgósított a peg védelmében.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1900 dollár alatt az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!