Nem jutott a Terra sorsára a HUSD – a depeg után visszatért a pályára

-

A HUSD csapata elmagyarázta, miszerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták a market maker számlákat.

Miután helyreállt a HUSD stabilcoin dollár pegje, a Huobi kriptotőzsde elmagyarázta, hogy mi okozta a rövid távú likviditási problémát, és biztosította a felhasználókat, hogy megoldották azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csütörtökön a HUSD némileg eltávolodott a dollár pegtől, a nap elején 0,92 dolláron kereskedtek vele, majd néhány órával később 0,82 dollárig esett. Ez riadalmat keltett a közösség tagjaiban, akik azt találgatták, hogy mi fog történni, ha a stabilcoin nem nyeri vissza a dollárhoz kötöttségét.


Az aggodalmakra reagálva a platform azonnal bejelentette, hogy felvették a kapcsolatot a stablecoin kibocsátójával, a Stable Universal Limiteddel, és dolgoznak a stabilitás helyreállításán.
A nap vége előtt az Ethereum-alapú stablecoin majdnem visszanyerte a dollárhoz kötöttségét, 0,99 dolláron kereskedtek vele HUSD-enként, mielőtt pénteken visszament volna 1 dollárra.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A HUSD csapata szerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták az árjegyzői számlákat. A csapat elmagyarázta, hogy a banki órák időeltolódása miatt keletkezett egy rés, amely likviditási problémához vezetett, és ami miatt a HUSD elesett a peg-től.
A Huobi ezután közleményben biztosította ügyfeleit arról, hogy a problémát teljes mértékben megoldották, és felszólította felhasználóit, hogy legyenek nagyon figyelmesek, és legyenek tisztában a piac volatilitása miatti esetleges kockázatokkal.
Eközben egy 1 milliárd Acala dollárt (aUSD) verő exploit 99%-os depeget okozott a stabilcoinban. A támadásra válaszul az Acala csapata befagyasztotta a hacker pénztárcáját, ami kérdéseket vetett fel a platform decentralizációs állításaival kapcsolatban.
A csapatnak végül sikerült visszaszereznie a tokenek nagy részét, amelyek nem voltak biztosítva.
Júniusban az USDD stabilcoin is kiesett a dollárhoz kötöttségből, mivel az egyik alap, amely a TerraUSD (UST) depegből szerzett sok pénzt, aktívan elkezdett hatalmas mennyiségű USDD-t utalni. A depeg azonban nem tartott sokáig, mivel a Tron DAO tartaléka 700 millió USD coint (USDC) mozgósított a peg védelmében.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1900 dollár alatt az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!