Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1900 dollár alatt az ETH

-

Az Ethereum ismét 1900 dollár alá került a csütörtöki kereskedés során, mivel az Ethereum Alapítvány tisztázta a The Merge körüli spekulációkat.
Nemrég azt pletykálták, hogy a lépés csökkenti majd a gas díjakat, azonban ezeket az állításokat némileg elutasították. A bitcoin szintén csökkent, mivel továbbra is 24.000 dollár alatt kereskedtek vele.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin
A bitcoin (BTC) már az ötödik egymást követő napon csökkent, a coin közelebb került a 23.030 dolláros árfolyamszinthez.
Csütörtökön a bitcoin 23.243,35 dolláros napközbeni mélypontra csúszott, ami a leggyengébb pont ahhoz képest, ahol augusztus 10. óta tartózkodott.
A mozgásra azért került sor, mert a 10 napos (piros) mozgóátlag végre irányt váltott, és most úgy tűnik, hogy lefelé tendál.

BTC/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor a BTC/USD közel 5%-ot esett a múlt hét ugyanezen pontjához képest, és az árfolyam erőssége is háromhetes mélyponton található.
A grafikonra pillantva a relatív erősség index (RSI) most 51,84-nél követi az árfolyamot, így az 53,66-os támaszpont áttörését követően találkozhatnak.
Ha a bikák vissza akarják vinni a BTC-t 24.000 dollár fölé, akkor az árerősségnek emelkednie kell, és az RSI-t e szint fölé kell küldeni.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ethereum

Csütörtökön az ethereum (ETH) is lejjebb került, mivel az eszköz az ötödik egymást követő napon csökkent.
Az ETH/USD a mai nap folyamán korábban elérte az 1.823,53 dolláros mélypontot, mivel az Ethereum Alapítvány kommentálta a The Merge körüli legújabb pletykákat, és annak potenciális hatását a gas díjakra.
Egy blogbejegyzésben azt írták:

„A gas díjak a hálózati kereslet és a hálózat kapacitásának viszonylatában a hálózat keresletének a terméke. A The Merge elveti a proof-of-work használatát, átáll a proof-of-stake konszenzusra, de nem változtat jelentősen semmilyen olyan paramétert, amely közvetlenül befolyásolja a hálózati kapacitást vagy az áteresztőképességet.”

Néhány kereskedő nemrégiben megvette a pletykát, ami segített az ETH-t háromhavi csúcsra küldeni a hét elején, most azonban úgy tűnik, hogy lassan visszavonulnak.

ETH/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor az ethereum relatív ereje is lefelé esett, mivel az RSI a 60,32-es támaszpont alá került.
Úgy tűnik, hogy az index ma megpróbál visszatérni erre a pontra, és jelenleg 59,70-nél követi az irányt. Az ETH/USD az cikk írásakor minimálisan magasabb, 1.854,84 dolláros ponton található.

Olvastad már? Kazahsztánban terjeszkedik a Binance tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!