Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1900 dollár alatt az ETH

-

Az Ethereum ismét 1900 dollár alá került a csütörtöki kereskedés során, mivel az Ethereum Alapítvány tisztázta a The Merge körüli spekulációkat.
Nemrég azt pletykálták, hogy a lépés csökkenti majd a gas díjakat, azonban ezeket az állításokat némileg elutasították. A bitcoin szintén csökkent, mivel továbbra is 24.000 dollár alatt kereskedtek vele.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin
A bitcoin (BTC) már az ötödik egymást követő napon csökkent, a coin közelebb került a 23.030 dolláros árfolyamszinthez.
Csütörtökön a bitcoin 23.243,35 dolláros napközbeni mélypontra csúszott, ami a leggyengébb pont ahhoz képest, ahol augusztus 10. óta tartózkodott.
A mozgásra azért került sor, mert a 10 napos (piros) mozgóátlag végre irányt váltott, és most úgy tűnik, hogy lefelé tendál.

BTC/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor a BTC/USD közel 5%-ot esett a múlt hét ugyanezen pontjához képest, és az árfolyam erőssége is háromhetes mélyponton található.
A grafikonra pillantva a relatív erősség index (RSI) most 51,84-nél követi az árfolyamot, így az 53,66-os támaszpont áttörését követően találkozhatnak.
Ha a bikák vissza akarják vinni a BTC-t 24.000 dollár fölé, akkor az árerősségnek emelkednie kell, és az RSI-t e szint fölé kell küldeni.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ethereum

Csütörtökön az ethereum (ETH) is lejjebb került, mivel az eszköz az ötödik egymást követő napon csökkent.
Az ETH/USD a mai nap folyamán korábban elérte az 1.823,53 dolláros mélypontot, mivel az Ethereum Alapítvány kommentálta a The Merge körüli legújabb pletykákat, és annak potenciális hatását a gas díjakra.
Egy blogbejegyzésben azt írták:

„A gas díjak a hálózati kereslet és a hálózat kapacitásának viszonylatában a hálózat keresletének a terméke. A The Merge elveti a proof-of-work használatát, átáll a proof-of-stake konszenzusra, de nem változtat jelentősen semmilyen olyan paramétert, amely közvetlenül befolyásolja a hálózati kapacitást vagy az áteresztőképességet.”

Néhány kereskedő nemrégiben megvette a pletykát, ami segített az ETH-t háromhavi csúcsra küldeni a hét elején, most azonban úgy tűnik, hogy lassan visszavonulnak.

ETH/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor az ethereum relatív ereje is lefelé esett, mivel az RSI a 60,32-es támaszpont alá került.
Úgy tűnik, hogy az index ma megpróbál visszatérni erre a pontra, és jelenleg 59,70-nél követi az irányt. Az ETH/USD az cikk írásakor minimálisan magasabb, 1.854,84 dolláros ponton található.

Olvastad már? Kazahsztánban terjeszkedik a Binance tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!