Cipruson szerzett működési engedélyt a Revolut

-

Az angliai székhelyű neobank a várhatóan a közeljövőben érkező EU-s szabályozásoknak is meg akar felelni, hogy szolgáltatásokat nyújthasson az Unió tagországaiban.
Ehhez nemrégiben Cipruson kapott működési engedélyt, a tervek szerint pedig kriptós központot alakítanának ki a szigeten.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Revolut 17 millió európai ügyféllel rendelkezik, a CySEC, a ciprusi tőzsdefelügyelet engedélyének a birtokában pedig az új szabályoknak megfelelve tudja őket kiszolgálni.
A Revolut hasonló működési engedélyeket szerzett már több tagállamban, például Spanyolországban, de globálisan is, így hivatalosan működnek például Szingapúrban is.
A londoni alapítású vállalat nem lassít, hogy minél több régióban megjelenhessen a szolgáltatásaival. Ennek ellenére a brit ügyfeleket is ugyanúgy kiszolgálják, jelenleg ők teszik ki az ügyfélbázis túlnyomó többségét.
A Revolut a ciprusi új kriptós központja esetében is eltökélt, hogy mindenben megfeleljen majd az európai szabályoknak, amelyeket várhatóan hamarosan bemutatnak majd a hatóságok az iparág számára.
A cég szóvivője elmondta, a bank üdvözli az Uniós szintű szabályozást, emellett tovább bátorítják az EU Parlamentet, hogy ezentúl is karolja fel az innovációt, és védje meg a befektetőket a piaci manipulációk ellen.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az EU nemrégiben hagyta jóvá az úgynevezett MICA törvénycsomagot, amely a kriptoipar szabályozná a 27 tagállamban. A vázlatok az Európai Bizottság és az Európai Tanács előtt is voltak, és ezután kapták meg a zöld utat.
Az új törvények értelmében a kriptós cégek egységes keretrendszerben tudnak majd működni, függetlenül a székhelyüktől.

„Azért döntöttünk a ciprusi központ létrehozása mellett az EU-ban, mert felismertük az ország előremutató hozzáállását a kriptoiparhoz. Megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a területről, és vezető szerepet akarnak betölteni.”

Az Európai Bizottság korábban már adott ki hasonló engedélyt kriptós vagy fintech cégeknek. A Crypto.com, az EToro, a CMC Markets és a Bitpanda mind hivatalosan működhetnek.
A Revolut alapos kutatás után döntött Ciprus mellett, miután a többi tagállammal összehasonlítva arra jutottak, a szigetország kifinomult és stabil szabályozással rendelkezik, és már jelenleg is kiépült kriptoipart működtet.
A digitális innovációkért is felelős miniszter, Kyracios Kokkinos idén tavasszal úgy nyilatkozott, hogy az ország örül a digitális eszközökkel foglalkozó vállalatoknak, de emellett nem szabad elhanyagolni a megfelelő szabályozást.
Ennek fényében nem meglepő, hogy a kormányzat elébe ment az EU-s törvénykezésnek, és már korábban összeállította a saját, kriptobarát törvénycsomagjának a vázlatát.

Olvastad már? Kazahsztánban terjeszkedik a Binance tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Revolut

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!