Cipruson szerzett működési engedélyt a Revolut

-

Az angliai székhelyű neobank a várhatóan a közeljövőben érkező EU-s szabályozásoknak is meg akar felelni, hogy szolgáltatásokat nyújthasson az Unió tagországaiban.
Ehhez nemrégiben Cipruson kapott működési engedélyt, a tervek szerint pedig kriptós központot alakítanának ki a szigeten.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Revolut 17 millió európai ügyféllel rendelkezik, a CySEC, a ciprusi tőzsdefelügyelet engedélyének a birtokában pedig az új szabályoknak megfelelve tudja őket kiszolgálni.
A Revolut hasonló működési engedélyeket szerzett már több tagállamban, például Spanyolországban, de globálisan is, így hivatalosan működnek például Szingapúrban is.
A londoni alapítású vállalat nem lassít, hogy minél több régióban megjelenhessen a szolgáltatásaival. Ennek ellenére a brit ügyfeleket is ugyanúgy kiszolgálják, jelenleg ők teszik ki az ügyfélbázis túlnyomó többségét.
A Revolut a ciprusi új kriptós központja esetében is eltökélt, hogy mindenben megfeleljen majd az európai szabályoknak, amelyeket várhatóan hamarosan bemutatnak majd a hatóságok az iparág számára.
A cég szóvivője elmondta, a bank üdvözli az Uniós szintű szabályozást, emellett tovább bátorítják az EU Parlamentet, hogy ezentúl is karolja fel az innovációt, és védje meg a befektetőket a piaci manipulációk ellen.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az EU nemrégiben hagyta jóvá az úgynevezett MICA törvénycsomagot, amely a kriptoipar szabályozná a 27 tagállamban. A vázlatok az Európai Bizottság és az Európai Tanács előtt is voltak, és ezután kapták meg a zöld utat.
Az új törvények értelmében a kriptós cégek egységes keretrendszerben tudnak majd működni, függetlenül a székhelyüktől.

„Azért döntöttünk a ciprusi központ létrehozása mellett az EU-ban, mert felismertük az ország előremutató hozzáállását a kriptoiparhoz. Megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a területről, és vezető szerepet akarnak betölteni.”

Az Európai Bizottság korábban már adott ki hasonló engedélyt kriptós vagy fintech cégeknek. A Crypto.com, az EToro, a CMC Markets és a Bitpanda mind hivatalosan működhetnek.
A Revolut alapos kutatás után döntött Ciprus mellett, miután a többi tagállammal összehasonlítva arra jutottak, a szigetország kifinomult és stabil szabályozással rendelkezik, és már jelenleg is kiépült kriptoipart működtet.
A digitális innovációkért is felelős miniszter, Kyracios Kokkinos idén tavasszal úgy nyilatkozott, hogy az ország örül a digitális eszközökkel foglalkozó vállalatoknak, de emellett nem szabad elhanyagolni a megfelelő szabályozást.
Ennek fényében nem meglepő, hogy a kormányzat elébe ment az EU-s törvénykezésnek, és már korábban összeállította a saját, kriptobarát törvénycsomagjának a vázlatát.

Olvastad már? Kazahsztánban terjeszkedik a Binance tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Revolut

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!