A Ripple CTO-ja visszavág Vitalik Buterinnek az áskálódásaiért

-

David Schwartz az Ethereum és Bitcoin ökoszisztémában a kriptobányászokat az eBay részvényeseihez hasonlította.
David Schwartz, a Ripple műszaki igazgatója nem vette jó néven az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin XRP-vel kapcsolatos áskálódását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vita az ontariói kriptotőzsde által nemrég bevezetett 30.000 dolláros limit körül forgott, amelyet az altcoinok vásárlására vezettek be, az ether (ETH), litecoin (LTC) és bitcoin cash (BCH) kivételével.
Buterin egy tweetre adott idézett válaszában üdvözölte az Ethereum-közösség kritikáját az ETH-t más legitim kriptovalutákkal szemben előnyben részesítő szabályozásokkal szemben.
David Hoffman, a Bankless.eth decentralizált média- és oktatási platform alapítója válaszolt Buterinnek, és azt mondta, miszerint nem bánta volna, ha korlátozzák az XRP-t.


Buterin csatlakozott az XRP bashinghez, azt állítva, hogy elvesztették a védelemhez való jogukat, amikor megpróbáltak „a busz alá dobni minket, kínai irányításúnak állítva be a kriptovalutánkat”. Buterin válasza vihart kavart az XRP követőinek körében a Twitteren, és a vitához később maga David Schwartz, a Ripple CTO-ja is csatlakozott.
Buterin a Ripple védekezésére utalt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ellen folyó bírósági csatában, ahol azt állították, hogy az XRP-t nem kellene értékpapírnak tekinteni, mivel az Ethereum és a Bitcoin hasonló jellegű, sőt a két vezető kriptovalutát kínai irányításúnak nevezték.
A Ripple az XRP tokenek engedély nélküli értékesítése és kibocsátása miatt küzd az SEC által indított értékpapír-per ellenében.
Schwartz megismételte a Ripple korábbi állításait, miszerint az ETH és a BTC biztonságot jelent, és az eBay részvényeseihez hasonlította az ökoszisztéma bányászait.
Ezt mondta:

„Úgy gondolom, hogy teljesen jogos a PoW rendszerekben a bányászokat a vállalatok részvényeseihez hasonlítani. Ahogy az eBay részvényesei is keresnek a vevők és az eladók közötti árréseken, amelyet az eBay nem szüntet meg, úgy az ETH és a BTC bányászai is keresnek”.

Schwartz a tweetjét egy Buterinhez intézett kérdéssel zárta, amelyben azt kérdezte tőle, hogy a biztonsági vitát a kormánynak vagy a piacnak kellene-e rendeznie.


Az Ethereum biztonsági státusza forró témává vált a folyamatban lévő peres eljárás során, ahol a Ripple azt állította, hogy az SEC egyértelműen elfogult velük szemben, és az Ethereumnak kedvez. Egy 2021-es interjúban a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse azt állította, hogy az SEC segített az Ethereumnak abban, hogy megelőzze az XRP-t mint a második számú kriptót.
A kriptovaluták biztonsági státusza régóta húzódó vita a szabályozási irányelvek hiánya miatt. A szabályozóhatóságok többsége világszerte a bitcoint eszköznek tekinti, míg az Ethereum státuszáról az előbányászat és az érmkibocsátások (ICO) miatt még mindig vita folyik.

Olvastad már? Megüthetik a bokájukat az NFT-ket reklámozó celebek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX egyezséget kötött a CFTC-vel

Az FTX, a 2022-ben összeomlott hírhedt kriptopénz-tőzsde bejelentette, hogy a folyamatban lévő csődeljárás részeként egyezséget kötött a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hatósággal. A bírósági jóváhagyásra...

5 altcoin, amit sajnálni fogsz, hogy kihagysz – Potenciális 4000%-os emelkedés

A kriptopiac csendes és nyugodt, várja a következő nagy bikafutást. Számos altcoin továbbra is alacsony árfolyamon van, és bármelyik pillanatban hatalmas emelkedésre készül. Az érdeklődés...

Kripto szigorítás Nigériában:A Binance-t adóelkerüléssel vádolják!

Úttörő lépésként egy nigériai bíróság október 11-én eljárást indít a Binance ellen állítólagos adóelkerülés miatt - számolt be a Reuters. A kriptopénz-óriás négy vádpontban néz...

Az amerikai választások 2024: Elon Musk „jelentős” Donald Trump számára

A Bloomberg friss jelentése szerint Elon Musk hozzájárult az America PAC-nak, a Donald Trump újraválasztásáért dolgozó csoportnak. Az adományt „jelentősnek" írják le, ami komoly változást jelent...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!