Kazahsztánban terjeszkedik a Binance tőzsde

-

Ideiglenes működési engedélyt kapott a Binance a kazahsztáni hatóságoktól, így a hivatalos, teljes engedélyezési folyamat lezárulta előtt is törvényesen működhet már.
Az országban a közelmúltban kezdték el szabályozni a kriptopiacot, a Binance pedig bevallottan meg akar felelni a működési területein hatályos törvényeknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde a saját blogján jelentette be, hogy a kazah hatóságoktól kapott engedély után a teljes körű jogosultságokat fogja megszerezni, ezek birtokában pedig már teljesen törvényesen működtetheti a kriptotőzsdéjét és az egyéb szolgáltatásait az ország lakosai számára.
A Binance fontos mérföldkőként jellemezte ezt az eredményt, annak ellenére, hogy az Astana Financial Services Authority, az AFSA további követelményeinek is meg kell még felelnie.
A kazah pénzügyi hatóság idén tavasszal indított el egy tesztprogramot, amely során egy kriptotőzsdét alapítottak az országban. Júniusban pedig engedélyezték, hogy az Astanai Nemzetközi Pénzügyi Központban, egyfajta szabadkereskedelmi zónában működő cégek bankszámlát nyissanak a helyi bankoknál.
A Binance alapítója, CZ egyértelműen pozitív dologként értékelte ezt a lépést, Gleb Kostarev pedig, a tőzsde regionális vezetője mérföldkőként értékelte az engedélyt megszerzését.

„Kazahsztán úttörőnek számít a Közép-ázsiai kriptofejlesztések területén, nem beszélve a szabályozásról. Ez tovább erősíti a Binance törekvéseit, hogy szabályozott tőzsde legyen az országban, és egy felügyelt környezetben biztosíthasson szolgáltatásokat, termékeket az ügyfelei számára.”

Kazahsztán sok bányász számára nyújtott vonzó célpontot, mikor Kína betiltatta a bányászatot 2021 májusában. A kritikusok viszont úgy véli, összességében a bányászat nem teremt új munkahelyeket, kevés adót fizet, ráadásul az energiaigényeket is tovább növeli, így a gazdasági értéke kétséges.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ennek eredményeképpen a kormányzat intézkedéseket hozott az illegálisan működtetett farmok ellen. Ennek részeként a bányászoknak regisztráltatni kell magukat, növelt árat fizetni az áramért, és lehetőség szerint a helyi váltókon áruba bocsátani a bányászott kriptóikat.
Nurkat Kushimov, az AFSA vezetője szerint a tőzsde jelenléte és munkája jó eredményeket hoz az iparág számára.

„A nagybefektetők, mikor új piacokat keresnek, egyértelmű szabályokat, és hozzáértő szabályozói hozzáállást várnak. Ha a törvényhozók képesek ilyeneket biztosítani, akkor létrejöhet az együttműködés, amely a bizalmon alapul, és amely biztonságossá, hatékonnyá teszi az ökoszisztémát.

Hisszük, hogy a Binance a továbbiakban is segíteni fogja, hogy a helyi és a régiós digitális ökoszisztéma tovább fejlődjön.”

Olvastad már? Kolumbia digitális valuta bevezetésével csökkentené az adóelkerülést

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!