Elege van a Solanának a spam NFT-kből

-

A Phantom wallet alkalmazás új Burn Token funkciót indított, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltávolítsák a csalók által küldött spam NFT-ket.
A Solana-alapú pénztárca-szolgáltató, a Phantom új Burn funkciót indított, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltávolítsák a csalók által küldött spam non-fungible tokeneket (NFT-ket).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Phantom csapatának csütörtöki blogbejegyzése szerint az új funkció a Phantom tárcaalkalmazás Burn Token fülén keresztül érhető el, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden egyes alkalommal, amikor használják, egy mínuszos összegű Solana (SOL) letétet kapjanak:

„Még mindig a Web3 vadnyugati napjait éljük. Ahogy a kriptoökoszisztéma növekszik, úgy nőtt a rossz szereplők száma is, akik a felhasználók pénzének ellopására keresnek módot. Az NFT-k népszerűségének gyors növekedése a csalók egyre elterjedtebb támadási módjához vezetett – a spam NFT-khez.”

A Phantom megjegyezte, hogy a probléma az alacsony tranzakciós díjak miatt különösen elterjedt a Solana esetében, ahol a rossz szereplők gyakran tömegesen dobnak ki állítólag ingyenes NFT-ket, amelyek rosszindulatú linkeket tartalmaznak.
A spammer általában arra kéri a címzettet, hogy kattintson egy linkre, hogy mentse az ingyenes NFT-t. Ha azonban befejezi a folyamatot, a pénztárcájából végül levonják a pénzét. Alternatív megoldásként a link arra kéri a címzettet, hogy adja meg a seedjét, ami ugyanezt eredményezi.

„Ezek az átverések egyre kifinomultabbak. Miután például egy szerződéses címet és tartományt rosszindulatúként azonosítottak, a csalók megváltoztathatják az NFT metaadatait, hogy megpróbálják elkerülni a blokklistára kerülést. Ez olyan érzés lehet, mint egy végtelen játék, ahol a játékosok egymás ellen játszanak” – olvasható a blogbejegyzésben.

A lépés része a Phantom szélesebb körű kezdeményezésének, amelynek célja a spam NFT-k és a rossz szereplők elleni küzdelem. A csapat kijelentette, hogy a csalók ellen az adathalászatra figyelmeztető rendszerén keresztül is harcol, amely kétes linkekre kattintva figyelmeztetést küld a felhasználóknak „minden olyan rosszindulatú tranzakcióról, amely veszélyeztetheti az eszközeiket vagy az engedélyeiket”.


A poszt hozzátette, hogy a Phantom jelenleg együttműködik a Blowfish-sel, hogy javítsa, hogyan „figyelmeztetjük a felhasználókat az adathalász kísérletekre”.

„Bár még ma bevezetjük az NFT Burninget, nem állunk meg itt. A felhasználók a jövőben még több automatizált spam-felismerésre számíthatnak. Az olyan szolgáltatók, mint a SimpleHash és a saját belső jelentésünk segítségével képesek leszünk felmérni, hogy egy NFT valószínűleg spam-e” – olvasható a bejegyzésben.

A Phantom a Solana-alapú NFT-k és a decentralizált pénzügyek (defi) egyik legnépszerűbb pénztárca-szolgáltatója, a cég szerint több mint 2 millió havi aktív felhasználóval.
Augusztus elején a konkurens pénztárcacég, a Slope egy biztonsági résen keresztül támadást el, amelynek következtében a Solana blokkláncon 8 millió dollár értékű pénzeszközöket tettek zsebre a csalók.
Egy utólagos elemzésben a Solana kommunikációs vezetője, Austin Fedora megállapította, hogy a támadás áldozatainak 60%-a Phantom-felhasználó volt, annak ellenére, hogy a probléma a Slope-tól származott.
A Solana júliusban a második legnagyobb mennyiségű NFT eladási volumenét könyvelhette el 56,1 millió dollárral. Ezzel közvetlenül az Ethereum mögött foglalhatott helyet, amely a CryptoSlam adatai szerint 535,6 millió dollárt tett ki.

Olvastad már? Jamie Dimon szerint még a recessziónál is rosszabb dolog vár ránk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!