Jamie Dimon szerint még a recessziónál is rosszabb dolog vár ránk

-

A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon megosztotta az amerikai gazdaságra vonatkozó előrejelzéseit, amelyek között szerepel a recessziónál „valami rosszabb” bekövetkezésének esélye is.
„Vannak viharfelhők” – mondta a vezető, a kamatlábakat, a QT-t, az olajat, Ukrajnát, a háborút és Kínát említve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A JPMorgan vezetője, Jamie Dimon gazdasági előrejelzései

A JPMorgan elnök-vezérigazgatója, Jamie Dimon állítólag egy múlt heti ügyfélértesítés során osztotta meg előrejelzéseit arról, hogy merre tart az amerikai gazdaság – jelentette szombaton a Yahoo Finance.
Bár megjegyezte, hogy az amerikai gazdaság erős, a fogyasztói mérlegek és a vállalkozások jó állapotban vannak, a vezető hangsúlyozta, hogy „másképp kell gondolkodni” az előrejelzések során.
A JPMorgan vezetője leírta: „Mi van odakint? Vannak viharfelhők. Kamatok, QT, olaj, Ukrajna, háború, Kína”.
Dimon megosztotta: „Ha esélyt kellene adnom: puha leszállás 10%. Keményebb landolás, enyhe recesszió, 20%, 30%.”

„Nagy hiba azt mondani, hogy  »itt van az én egyetlen pontból álló előrejelzésem«”

– pontosított.
Előrejelzései megismételték azt, amit júniusban mondott, amikor arra figyelmeztetett, hogy egy gazdasági hurrikán „közeledik felénk”. Azt tanácsolta a befektetőknek, hogy készüljenek fel.
Bár Dimon a recessziónál rosszabb dolgok lehetőségét is látja, a JPMorgan Chase olneyville-i bankfiókjában nemrég tett látogatása során azt, hangoztatta, miszerint „bármit is hoz a jövő, a JPMorgan felkészült”.
Különböző elemzők azt jósolták, hogy az amerikai gazdaság idén recesszióba kerülhet.
A Bank of America amerikai gazdaságért felelős vezetője, Michael Gapen hétfőn a Fox Businessnek azt mondta, miszerint nagy az esélye egy enyhe recessziónak idén.
Arra számít, hogy a Federal Reserve az infláció elleni harcával akaratlanul is recessziót vált ki.
„Ez a ciklus valószínűleg enyhe visszaeséssel végződik… Hogy hogyan jutok erre a következtetésre? Ez alapvetően csak történelem. Nagyon nehéz elérni a lágy landolást” – vélekedett az elemző.
David Mericle, a Goldman Sachs közgazdásza egy vasárnapi ügyféljegyzetben részletezte: „általános következtetésünk az, hogy van egy megvalósítható, de nehéz út a puha leszálláshoz, bár számos, a Fed ellenőrzésén kívül álló tényező könnyítheti vagy bonyolíthatja ezt az utat, és növelheti vagy csökkentheti a siker esélyét”.

Olvastad már? Kulcsfontosságú tényezőkről beszélt Scaramucci, helyre fog állni a kriptopiac?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!