A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon megosztotta az amerikai gazdaságra vonatkozó előrejelzéseit, amelyek között szerepel a recessziónál „valami rosszabb” bekövetkezésének esélye is.

„Vannak viharfelhők” – mondta a vezető, a kamatlábakat, a QT-t, az olajat, Ukrajnát, a háborút és Kínát említve.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A JPMorgan vezetője, Jamie Dimon gazdasági előrejelzései

A JPMorgan elnök-vezérigazgatója, Jamie Dimon állítólag egy múlt heti ügyfélértesítés során osztotta meg előrejelzéseit arról, hogy merre tart az amerikai gazdaság – jelentette szombaton a Yahoo Finance.

Bár megjegyezte, hogy az amerikai gazdaság erős, a fogyasztói mérlegek és a vállalkozások jó állapotban vannak, a vezető hangsúlyozta, hogy „másképp kell gondolkodni” az előrejelzések során.

A JPMorgan vezetője leírta: „Mi van odakint? Vannak viharfelhők. Kamatok, QT, olaj, Ukrajna, háború, Kína”.

Dimon megosztotta: „Ha esélyt kellene adnom: puha leszállás 10%. Keményebb landolás, enyhe recesszió, 20%, 30%.”

„Nagy hiba azt mondani, hogy  »itt van az én egyetlen pontból álló előrejelzésem«”

– pontosított.

Előrejelzései megismételték azt, amit júniusban mondott, amikor arra figyelmeztetett, hogy egy gazdasági hurrikán „közeledik felénk”. Azt tanácsolta a befektetőknek, hogy készüljenek fel.

Bár Dimon a recessziónál rosszabb dolgok lehetőségét is látja, a JPMorgan Chase olneyville-i bankfiókjában nemrég tett látogatása során azt, hangoztatta, miszerint „bármit is hoz a jövő, a JPMorgan felkészült”.

Különböző elemzők azt jósolták, hogy az amerikai gazdaság idén recesszióba kerülhet.

A Bank of America amerikai gazdaságért felelős vezetője, Michael Gapen hétfőn a Fox Businessnek azt mondta, miszerint nagy az esélye egy enyhe recessziónak idén.

Arra számít, hogy a Federal Reserve az infláció elleni harcával akaratlanul is recessziót vált ki.

„Ez a ciklus valószínűleg enyhe visszaeséssel végződik… Hogy hogyan jutok erre a következtetésre? Ez alapvetően csak történelem. Nagyon nehéz elérni a lágy landolást” – vélekedett az elemző.

David Mericle, a Goldman Sachs közgazdásza egy vasárnapi ügyféljegyzetben részletezte: „általános következtetésünk az, hogy van egy megvalósítható, de nehéz út a puha leszálláshoz, bár számos, a Fed ellenőrzésén kívül álló tényező könnyítheti vagy bonyolíthatja ezt az utat, és növelheti vagy csökkentheti a siker esélyét”.

Olvastad már? Kulcsfontosságú tényezőkről beszélt Scaramucci, helyre fog állni a kriptopiac?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!