Kanadában minden kriptós cégnek regisztráltatnia kell magát

-

A kanadai tartományok pénzügyi szabályozóinak a tanács, a Canadian Securities Administration (CSA) új szabályozást hozott, amely alapján az országban szolgáltató kriptós cégeknek be kell jegyeztetniük magukat.
Ehhez egy teljesen új regisztrációs metódust hoztak létre, amelyet első lépésként kell végrehajtani a vállalkozásoknak, amelyek a teljes törvényi szabályozás égisze alatt szeretnének működni az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentések szerint két platform, a Crypto.com és a Coinsquare Capital Markets már be is adta a saját kérelmét ebben a formában.
A kereskedőplatformok az új szabályok értelmében nem mentesülhetnek az ilyen regisztráció alól, hiszen a hatóságok csak így tudják biztosítani a megfelelő fogyasztóvédelmet a befektetők számára.
Ez az egyfajta „előregisztráció” lehetővé teszi a cégek számára, hogy működjenek akkor is, ha a teljes törvényi megfeleléshez szükséges folyamatok még nem zárultak le teljesen az esetükben.
Tavaly márciusban a kanadai kriptós cégek számára új szabályozás jelent, meg, amelyek az értékpapír-törvényhez hasonlóan szabályozzák az iparág működését.
A Crypto.com és a Coinsquare már ennek a fényében adta be a regisztrációs kérelmet az Ontario Securities Commission részére, amelyek a székhelyükön működő szabályozó hatóságok. A CSA elmondta, ezek mellett már más platformokkal is tárgyalásokat folytatnak.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A kanadai szabályok alapján a kriptós cégeknek hosszú várakozásra kell felkészülniük, mire törvényi engedélyt kapnának a működésükhöz. Ez az új regisztrációs szabály most lehetővé teszi, hogy ugyan korlátozva, de már elkezdhessék a működést a végleges engedélyek nélkül is.
A Crypt.com viszont a beadványával kapcsolatos nyilatkozatában rámutatott, hogy a tőzsde már eddigi is szabályozott keretek között működött, hiszen a FINTRAC és az AMF, két pénzügyi hatóság jóváhagyásával, azok szabályinak megfelelően üzemelnek.
Az ügyvezető Kris Marszalek úgy fogalmazott, az Észak-amerikai piac, és azon belül is a kanadai, potenciálisan nagy jelentőségű terület a kriptopiacok növekedése szempontjából.
A CSA azt is egyértelművé tette, hogy a tartományi szabályozók lépéseket tehetnek azon vállalkozások ellen, amelyek elfelejtik regisztráltatni magukat.

Olvastad már? Az Európai Parlament egyik képviselője az OpenSea-n árulja a strandpapucsát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!