Az Európai Parlament egyik képviselője az OpenSea-n árulja a strandpapucsát

-

Stefan Berger, egy német európai parlamenti képviselő saját NFT-t árul az OpenSea piacterén. A token egy pár „Bergoletten” papucsot képvisel.
A cipők minden fejlődés első lépését szimbolizálják, mondja Berger, aki erőfeszítéseket tett arra, hogy a készülő európai kriptotörvények megkapják kollégái támogatását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bergert azzal bízták meg, hogy segítse elő az EU kriptopiacát szabályozó csomag (Markets in Crypto Assets, MiCA) előrehaladását, nyáron egy olyan kezdeményezéssel állt elő, amely a tokenizációt hivatott előmozdítani, amely „olyan úttörő jelenség lesz a világ számára, mint a tőzsde bevezetése a 17. században”.
Július végén a konzervatív Európai Néppárt frakciójának tagja a Twitteren arra buzdította követőit, hogy csatlakozzanak az Opensea NFT piactéren zajló aukcióhoz.
„Az én NFT-m már kint van” – jelentette be Berger az augusztus 15-én, hétfőn véget érő árverésről szóló bejegyzésében.
A Bergoletten NFT, amelyet állítása szerint ő tervezett, egy pár férfi papucs fotóját ábrázolja, az egyiket „#bergo”, a másikat pedig „ropa” márkajelzéssel.
A Bergolettek az optimális nyári lábbeli, és azért választotta őket NFT-motívumnak, mert minden nagy fejlődés az első lépéssel kezdődik – magyarázza az eladó a honlapján.

„Ami tegnap még kereskedhető volt, az ma már tokenizálva van a blokkláncon. Tegnap még fürdőcipőt viseltél a lábadon, ma már a pénztárcádban hordod – ennek az NFT-nek a formájában.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az EU fontolgatja az NFT-k szabályozását

Stefan Berger kezdeményezése azután indult el, hogy jelentős előrelépés történt a páneurópai kriptorendelet elfogadása felé.
Július elején az Unió bonyolult jogalkotási folyamatának legfontosabb résztvevői – a Parlament, a Tanács és a Bizottság – megegyeztek a MiCA 27 tagú blokkban történő bevezetéséről.
Berger szerepet játszott abban a döntésben, hogy a tervezetből kikerült egy ellentmondásos javaslat, amely megtiltotta az energiaigényes proof-of-work (PoW) bányászati algoritmusra támaszkodó érmékre vonatkozó szolgáltatások nyújtását.
A szövegek, amelyek a bitcoinhoz hasonló kriptovaluták – amelyek bányászata sok elektromos energiát igényel – tényleges betiltását jelentették volna, negatív reakciókat váltottak ki a kontinens kriptoiparából.
A megállapodás nem terjedt ki az NFT-kre, „kivéve, ha azok a meglévő kriptovaluta-kategóriák alá tartoznak” – jelentették ki akkor brüsszeli tisztviselők.
Az európai intézményeknek most arról kell dönteniük, hogy szükség van-e külön szabályozásra a tokenekre.
Az ilyen típusú kriptoeszközöknek, amelyeket „digitális gyűjteményeknek” is neveznek, számos alkalmazási területe van, többek között digitális nyilvántartások tárolására egy blokkláncon, valamint például műtárgyak eredetiségének és tulajdonjogának igazolására.
Peter Kerstens, az Európai Bizottság technológiai innovációs és kiberbiztonsági politikával foglalkozó tanácsadójának nemrégiben tett nyilatkozata szerint az uniós jogalkotók „nagyon szűk látókörűen ítélik meg, hogy mi is az NFT”, de azt sugallta, hogy sok NFT-t ugyanúgy fognak kezelni, mint más digitális valutákat.
A Korea Blockchain Week-en tartott beszédében Kerstens kifejtette, hogy ha egy tokent gyűjteményként vagy sorozatban bocsátanak ki, még ha a kibocsátó azt NFT-nek is nevezi, és a sorozat minden egyes tokenje egyedi lehet, az európai szabályozók akkor is egyformaként fogják értékelni.
Ez azt jelenti, hogy a kriptovalutákra vonatkozó követelmények az NFT-kre is érvényesek lesznek.

Olvastad már? Kevin O’Leary szerint megérte feláldozni a Tornado Casht

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!