Mr. Wonderful úgy véli, hogy a kriptónak több szabályozásra és kevesebb olyan „kripto cowboyra” van szüksége, mint a Tornado Cash létrehozója, Alexey Pertsev, aki szerinte szükséges áldozat volt az intézményi beáramlás stabilitásának megteremtéséhez.

A Shark Tank műsorvezetője és milliomos kockázati tőkés Kevin O’Leary szerint szükség van az olyan kriptoalkalmazások visszaszorítására, amelyek „szórakoznak a szabályozás ősi erőivel”, és aki szerint a Tornado Cash és a hasonló szolgáltatások megakadályozzák, hogy valódi intézményi tőke érkezzen a területre.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Mr. Wonderful néven is ismert O’Leary a Crypto Banter szombati beszélgetésében azt javasolta, hogy az Ethereum-alapú kriptomixerhez, a Tornado Cashhez hasonló alkalmazások egy „kriptocowboy” kultúra részei, amelyeknek nem lenne szabadna helyet kapniuk az iparágban.

O’Leary ehelyett azon a véleményen van, hogy a kriptónak „szabályokon alapuló környezetre” van szüksége ahhoz, hogy valódi intézményi tőkét vonzzon a digitális eszközökkel foglalkozó iparágba, és e szabályozás nagy része a Tornado Cashhez hasonló protokollokat ki kell hogy kiiktassa. Ezek ugyanis lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy névtelen tranzakciókat hajtsanak végre, és így potenciálisan bűncselekményeket kövessenek el.

A beszélgetés során O’Leary nem hátrált meg a Tornado Cash alkotójának, Alexey Pertsevnek a letartóztatásával kapcsolatos véleményétől, kijelentve:

„Végeredményben rendben van, hogy letartóztatták ezt a fickót. Miért? Ő a szabályozás ősi erőivel szórakozik […] Ha fel kell áldoznunk őt, az rendben van, mert azt akarjuk, hogy legyen némi stabilitás abban az intézményi tőkében.”

A kockázatitőke-befektető szerint bár az intézményi érdeklődés a digitáliseszköz-szektor iránt folyamatosan növekszik, „nem fognak hozzányúlni, amíg a kriptocowboyok a kerítésen lovagolnak”.

O’Leary hangsúlyozta, hogy „amíg nem szabadulunk meg ettől a szartól”, addig nem lesz „stabilitás […] az intézményi tőkében”, de úgy véli, hogy az iparág lassan, de biztosan gyomlálja ki a „cowboyokat”:

„Azt hiszem, most jutunk el ebbe a szakaszba. Talán a harmadik vagy negyedik ütközetben vagyunk, de elegem van ebből a kriptocowboy sz*rságból. Olyan szabályozott helyen akarok részt venni, ahol dollármilliárdokat tudunk munkába állítani. Nincs szükségem arra, hogy kriptocowboy legyek, és nem is akarok az lenni, mert a szabályozott világban dolgozom.”

O’Leary véleménye azonban szembemegy a térben sokak által képviselt véleménnyel. Az Ethereum-alapú adatvédelmi eszköz múlt heti szankcionálása az amerikai kormányzat részéről sok befolyásos kriptofigurát feldühített, akik védelmezték az alapvető adatvédelmi jogok szükségességét a decentralizált hálózatokon.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Gnosis társalapítója, Stefan George egyike volt azoknak, akik megvédték a Tornado Casht, kijelentve, hogy a protokoll „nagyon szükséges adatvédelmet” hoz az Ethereumba, és hogy a nyílt forráskódú szoftverek írását „a szabad véleménynyilvánítás kifejezéseként” kell elismerni.

A Chainlink vezető fejlesztői szószólója, Patrick Collins azt is elmondta, hogy a Tornado Cash GitHub-fiókjának eltávolításáról szóló döntés „sokkal rosszabb, mint egy weboldal szankcionálása”, mivel a kód beszéd, és ezzel az amerikai pénzügyminisztérium megsérti az amerikai alkotmány első módosítását.

Az Ethereum szakértője, Anthony Sassano 218.000 követőjének küldött tweetjében osztotta meg, hogy ideiglenesen kitiltották a decentralizált pénzügyi (defi) hitelezési protokollból, az AAVE-ből, miután a címét feketelistára tették, mert 0,1 ethert (ETH) kapott egy névtelen személytől a Tornado Cashen keresztül.

Sassano a továbbiakban megjegyezte, hogy „a fő következtetés, amire a közelmúlt eseményeiből jutottam, az, hogy az Ethereum nagyobb aggodalomra ad okot a kormányok/nemzetállamok számára, mint a Bitcoin”.

A múlt héten a holland pénzügyi bűnözéssel foglalkozó hatóság, a Fiskális Információs és Nyomozó Szolgálat (FIOD) letartóztatott egy 29 éves Tornado Cash-fejlesztőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy a protokollon keresztül pénzmosásban vett részt.

A holland szabályozóhatóság szerint a Tornado Cash 2019-es indulása óta több mint 7 milliárd dollár áramlott át a Tornado Cash okosszerződésein keresztül.

Az amerikai pénzügyminisztérium szankciói azután érkeztek, hogy több állítás szerint a protokollt egyre gyakrabban használták pénzmosási tevékenységre.

Olvastad már ? A Barcelona és a Real Madrid belépne a metaverzumba

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!