Nagyobb biztonság és adatvédelem: mindenki örül a Monero új hard forkjának

-

A Monero adatvédelmi coin egy széles körben elfogadott hard forkot hajtott végre, hogy így növelje adatvédelmi és biztonsági funkcióit.
A népszerű adatvédelmi coin, a Monero a hétvégén befejezte az új biztonsági funkciókat bevezető hard forkot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közösség által széles körben elfogadott hard forkot, amely a 2.688.888-as blokknál élesedett, először idén áprilisban jelentették be a fejlesztők. Eredetileg júliusra tervezték, de később augusztus 13-ra halasztották.
A forkkal bevezetett egyik fő változás a Monero gyűrűméretének 11-ről 16-ra való növelése. A felhasználói adatvédelem érdekében a Monero a tranzakciót aláíró személy digitális aláírását 11 (mostantól 16) másik, nem aláíró személy digitális aláírásával egyesíti, hogy egy új, a tranzakciót engedélyező aláírást hozzon létre.
A hálózat frissítése magában foglalta a „Bulletproofs” algoritmusának módosításait is, amelyek növelik a tranzakciók sebességét és 5-7%-kal csökkentik a tranzakciók méretét, valamint a multisig mechanizmusának fejlesztését
További teljesítményjavítások közé tartoznak a „view tags” lehetőség, amelynek célja a tárca szinkronizálási idejének akár 40%-os csökkentése, valamint biztonsági javításokat is hoz a rendszerbe.
A sikeres hálózati frissítésről szóló hírek a jelek szerint nem mozdították el a monero árfolyamát, amely jelenleg körülbelül 1,6%-ot esett a nap folyamán, és az adatvédelmi coin jelenleg 166 dollár körül cserél gazdát.

Monero és más adatvédelmi projektek

A Monero adatvédelmi funkcióinak bővítése az adatvédelmi projektekre irányuló fokozott szabályozói figyelem nyomán történt.
A múlt héten az amerikai pénzügyminisztérium pénzmosás miatt szankcionálta a Tornado Cash mixerszolgáltatást, míg a Holland Bűnügyi Ügynökség letartóztatta a Tornado Cash egyik feltételezett fejlesztőjét; a lépések széleskörű elítélést váltottak ki a kriptoközösség körében.
Maga a Monero már régóta felkeltette a szabályozóhatóságok és a bűnüldöző szervek figyelmét; 2020-ban a CipherTrace kripto hírszerző cég felfedte, hogy az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának megbízásából kifejlesztett egy eszközkészletet a Monero-tranzakciók nyomon követésére.
A látszólagos siker ellenére egy hónappal később az IRS akár 625.000 dolláros vérdíjat ajánlott fel a Monero feltörésére. A következő évben a norvég rendőrség próbálta feltörni az adatvédelmi hálózatot, hogy egy eltűnt személy ügyével kapcsolatos tranzakciókat nyomon követhessen.
E szabályozási figyelem eredményeként a kriptotőzsdék, köztük a Coinbase is, haboztak a Monero listázásával kapcsolatban, Brian Armstrong vezérigazgató 2020-ban kijelentette, hogy a „színfalak mögötti beszélgetésekben” a szabályozók azt sugallták, hogy „nagyon nem gondoljuk, hogy ezt kellene tenned”.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? Létrehoztak egy Ethereum forkot, de nem túl népszerű

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!