Kolumbia digitális valuta bevezetésével csökkentené az adóelkerülést

-

A kolumbiai kormány nyilvánosságra hozta, hogy digitális valuta bevezetését tervezi. Az új pénz egyik célja az lenne, hogy visszaszorítsa az adóelkerülést és javítsa az állampolgárok által végrehajtott tranzakciók nyomon követhetőségét.
A tervezett intézkedés a készpénzfizetések és a 10 millió kolumbiai peso (2400 dollár) feletti tranzakciók korlátozásával is járna.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kolumbia saját digitális valutát vezetne be

Számos ország igyekszik digitalizálni gazdasága egy részét annak érdekében, hogy jobban megértse és ellenőrizze a pénzforgalmat a gazdaságában. A kolumbiai kormány azt tervezi, hogy a közeljövőben saját digitális valutát vezet be Luis Carlos Reyes, a DIAN, a kolumbiai adóhatóság vezetője által közreadott nyilatkozatok szerint.
Reyes a Semana helyi hírportálnak elmondta, hogy ez lenne az újonnan beiktatott elnök, Gustavo Petro egyik javaslata az adóelkerülés visszaszorítása érdekében, amely a becslések szerint a kolumbiai GDP 6-8%-át teszi ki.
Ezzel kapcsolatban Reyes kijelentette, hogy a digitális valuta célja az lenne, hogy javítsa az ilyen tranzakciók nyomon követhetőségét, hogy a kereskedők ne tudjanak adót kijátszani a készpénzzel történő fizetés során.
Az intézkedés hatékonyságát illetően Reyes becslései szerint:

„Ez hat-nyolc adóreformmal egyenértékű, amelyeket az országban végrehajtottak, és amelyekkel a GDP legfeljebb 1%-át vagy 1,5%-át érik el.”

Reyes azonban nem közölte a digitális valuta jellemzőit, illetve azt, hogy az hogyan fog működni az ország hagyományos fizetési rendszerei mellett.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Készpénzkorlátozások

A digitális valuta bevezetését más intézkedések is kísérnék, amelyeket jelenleg tanulmányoznak. Az egyik ilyen intézkedés a készpénzzel történő fizetések korlátozása egy bizonyos összeg felett. Reyes megerősítette, hogy ez az összeg 10 millió kolumbiai peso, azaz körülbelül 2400 dollár lenne.
Ezek a változások azonban megzavarhatják a kolumbiaiak fizetési csatornáit. Bár a covid-19 járvány idején csökkent a készpénz használata a fizetéseknél, az jelenleg is az egyik fő fizetési mód Kolumbiában.
A Kolumbiai Központi Bank statisztikái azt mutatják, hogy a bankjegyek forgalma 17 hónapja a legmagasabbra emelkedett.
A Pénzügyi Főfelügyelet adatai szerint a kolumbiaiak még mindig a készpénzt részesítik előnyben fő fizetési módként a közlekedés (94%), az élelmiszerek (80%), a mobiltelefon feltöltése (78%) és a bérleti díj (77%) kifizetésekor.

Olvastad már? Kevin O’Leary szerint megérte feláldozni a Tornado Casht

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!