3 ok, amiért a bitcoin árfolyama még nem érte el az aljat

-

A medvepiaci fraktálok, a gyenge technikai adatok és a makrokockázatok továbbra is azt jelzik, hogy a bitcoin további fájdalmakkal néz szembe.
A bitcoin (BTC) augusztus 20-án szerényen helyreállt, de továbbra is azon a pályán maradt, hogy az elmúlt két hónap legrosszabb heti teljesítményét könyvelje el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bottom jelzést adnak a hash szalagok

A napi grafikonon a BTC árfolyama 2,58%-kal 21.372 dollárra emelkedett coinonként, de még így is közel 14,5%-kal csökkent a héten, ami augusztus közepe óta a legrosszabb heti hozamot jelenti. Ennek ellenére néhány on-chain indikátor arra utal, hogy a bitcoin korrekciós szakasza a végéhez közeledhet.
Ezek közé tartozik a Hash Ribbons, egy olyan mérőszám, amely a Bitcoin hashrátáját követi, hogy meghatározza, a bányászok felhalmozási vagy kapitulációs üzemmódban vannak-e.
Augusztus 20-án a metrika azt mutatja, hogy a bányászok kapitulációja 2021 augusztusa óta először ért véget, ami azt eredményezheti, hogy az ármomentum negatívról pozitívra vált.
 

Bitcoin hashszalag. Forrás: Glassnode.

Ennek ellenére a Bitcoin nem tudta lerázni magáról az uralkodó negatív indikátorok sokaságát, kezdve a negatív technikai beállításoktól a makrokockázatoknak való folyamatos kitettségig. Ezért az optimista on-chain mérőszámok ellenére nem zárható ki a medvés folytatás.
Íme három ok, amiért a Bitcoin piaci mélypontja talán még nem jött el.

A BTC-árfolyam emelkedő éke megtört

A Bitcoin e heti áresése egy emelkedőék-bontást indított el, ami további veszteségeket sejtet a kriptó számára az elkövetkező hetekben.
Az emelkedő ékek olyan medvés fordulóminták, amelyek azután alakulnak ki, hogy az árfolyam egy összehúzódó, emelkedő csatornán belül emelkedik, ám feloldódnak, miután az árfolyam kitör belőle lefelé, ami akár a maximális ék magasságáig tartó esést is eredményezhet.

BTC/USD napi árfolyamgrafikon „emelkedő ék” bontási beállítással. Forrás:TradingView

A technikai elvek alkalmazása a fenti BTC-grafikonon 17.600 dollárt mutat az emelkedő ék bontási célpontjaként. Más szóval, a bitcoin árfolyama szeptemberig körülbelül 25%-kal eshet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Bitcoin-bikák félreértékelik a Fedet

A bitcoin körülbelül 45%-kal emelkedett az emelkedőék-alakzat során, miután júniusban 17.500 dollár körül lokálisan elérte a mélypontját.
Érdekes módon a vezető kriptopénz felfelé irányuló mozgásának időszaka egybeesett a befektetők azon növekvő várakozásaival, hogy az infláció elérte a csúcspontját – és hogy a Federal Reserve már 2023 márciusában megkezdi a kamatcsökkentést.
A várakozások Jerome Powell Fed-elnök július 27-i FOMC-nyilatkozatából eredtek.
Powell ugyanis kijelentette:

„Ahogy a monetáris politika irányvonala tovább szigorodik, valószínűleg helyénvalóvá válik a kamatemelések ütemének lassítása, miközben felmérjük, hogy a halmozott politikai kiigazításaink hogyan hatnak a gazdaságra és az inflációra.”

Ennek ellenére a Fed legfrissebb pontdiagramja azt mutatja, hogy a legtöbb tisztviselő arra számít, hogy a kamatlábak 2023 végére elérik a 3,75%-ot, majd 2024-ben visszacsúsznak 3,4%-ra. Ezért a kamatcsökkentés kilátásai továbbra is spekulatívak maradnak.

Implikált Fed funds célkamatláb. Forrás: Federal Reserve

James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke azt is megjegyezte, hogy a jegybank szeptemberi kamatdöntő ülésén támogatná a harmadik egymást követő 75 bázispontos emelést. A nyilatkozat összhangban van a Fed azon elkötelezettségével, hogy az inflációt a jelenlegi 8,5%-os szintről 2%-ra csökkentse.
Más szóval, a Bitcoin és más kockázatos eszközök, amelyek medvepiaci területre estek, amikor a Fed márciusban agresszív szigorítási ciklusba kezdett, a következő néhány évben nyomás alatt maradhatnak.

Ha a történelem bármit is jelez…

A bitcoin árfolyamának folyamatban lévő fellendülése azzal a kockázattal jár, hogy hamis bikajelzéssé alakul, tekintve, hogy az eszköz hasonló fellendülései a korábbi medvepiacok során is előfordultak.

BTC/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás:TradingView

A BTC árfolyama közel 100%-kal – 6000 dollár körüli értékről 11.500 dollár fölé – pattant vissza a 2018-as medvepiaci ciklus során, hogy aztán teljesen letörölje a nyereséget, és 3200 dollár felé essen. Figyelemre méltó, hogy 2019-ben és 2022-ben is hasonló visszaemelkedésekre és korrekciókra került sor.

Olvastad már? 4,5%-ot nőtt a SHIB, dacolva a kriptopiac visszaesésével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!