4,5%-ot nőtt a SHIB, dacolva a kriptopiac visszaesésével

-

A kutya témájú mémcoin az elmúlt héten még akkor is szárnyalt, amikor a szélesebb kriptopiac egy likvidálási hullám közepette összeomlott.
Miközben a szélesebb kriptopiac továbbra is a mélyponton van a heti eladási hullámot követően, néhány kriptopénz dacol a medvés trenddel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közéjük tartozik a Shiba Inu (SHIB) mémcoin, amely a nap folyamán mintegy 4,5%-kal, a héten pedig több mint 7%-kal emelkedett, és jelenleg 0,0000135 dolláron kereskednek vele a CoinMarketCap szerint.
A SHIB felfelé irányuló árfolyam-akciója a token égetési arányának megugrását követi, amely a hét elején történt. A tulajdonosok augusztus 17-én alig 15.000.000 SHIB-et égettek el, ami a Shib Burn Tracker szerint augusztus 18-án több mint 180.000.000-ra nőtt – ez több mint 1.100%-os ugrás.
Úgy tűnik azonban, hogy a hullámzás rövid életű volt; egy másik nyomkövető, a ShibBurn szerint a tokenek égetési aránya az elmúlt 24 órában több mint 90%-kal csökkent.

A SHIB token égetési mechanizmusát áprilisban vezették be a token forgalomban lévő készletének csökkentése érdekében; a tokenjeiket elégető SHIB-tulajdonosok egy hozamgeneráló tokent, a burntSHIB-et kapják, amely RYOSHI-ban, egy másik ERC-20 tokenben fizet jutalmat.

Doge napok

A Shiba Inu rivális kutyás mémérméje, a Dogecoin kevésbé jól teljesített a piaci összeomlás közepette; bár a nap folyamán 0,9%-kal emelkedett, az elmúlt hét napban mintegy 3,7%-ot csúszott lefelé.

A Dogecoin rövid ideig élvezte az emelkedést a Dogechain megjelenését követően. Ez egy blokklánchálózat, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy létrehozzák a coin csomagolt változatát defi-alkalmazásokban való használatra.
A piac azonban másképp gondolta, és a két legnagyobb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum esett, mivel a kereskedők a hét folyamán később felszámolták pozícióikat.

Olvastad már? Továbbra is fontos a reklám a kriptós cégeknek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!