A kripto-Twitter szerint CZ rejtetten az FTX-et kritizálta

-

A kriptotőzsdei kereskedésben a jitterek olyan eseményt jelentenek, amikor egy befektető vételi vagy eladási megbízása elakad, és lejjebb kerül a listán, lehetővé téve újabb kereskedelmi megbízások teljesítését.
A Binance kriptotőzsde vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao aggodalmát fejezte ki a kereskedőkkel kapcsolatban, miután értesült a más kriptotőzsdéken tapasztalható hírhedt kereskedelmi jitterek jelenségéről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptokereskedelemben a jitterek olyan kereskedelmi eseményre vonatkoznak, amikor egy befektető vételi vagy eladási megbízása elakad és lejjebb kerül a listán, lehetővé téve újabb kereskedelmi megbízások átvitelét.


Bár CZ aggodalmai a jitterek ellen nem céloztak kifejezetten egyetlen konkrét tőzsdét sem, a Twitteren a kriptoközösség azt feltételezi, hogy a Sam Bankman-Fried által vezetett FTX kriptotőzsdének célozta megjegyzéseit.
A közösség reakciójára válaszul CZ hozzátette:

„Ti mindannyian tudtátok, és nem szóltatok semmit. Harcolnunk kell a rossz játékosok ellen.”

CZ továbbá elérte a Binance VIP kereskedőit, akik állítólag megerősítették, hogy tudtak a tiltott kereskedelmi tevékenységekről. Az FTX elleni közvetett vád tökéletesen egybeesik azzal az idősíkkal, amikor a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) a tőzsdének és négy másik kriptovállalatnak adott ki beszüntető végzést.
Az FDIC szerint az FTX US, a SmartAssets, az FDICCrypto, a Cryptonews és a Cryptosec állítólag félrevezette a befektetőket azzal, hogy azt állították, termékeiket az FDIC biztosította.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A végzésre reagálva az FTX US elnöke, Brett Harrison törölt egy tweetet, amelyben az FDIC álláspontját ellenző állításokat tett. A Crypto Twitter azonban gyorsan rámutatott számos más esetre, amikor Harrison hamisan állította az FDIC-biztosítást.


A szabadesés tompítására tett kísérletként SBF elárulta, hogy a jövőben együtt kíván működni az FDIC-vel, miközben megismételte, hogy „az FTX US nem FDIC-biztosított”.
A fenti fejleményekkel párhuzamosan az FTX a hírek szerint elkezdte blokkolni azokat a számlákat, amelyek kriptovalutákat küldtek a zk.money-n keresztül. Ez egy privát layer-2 lánc, amelyet az Aztec Network biztosít az Ethereumon.


Válaszul SBF támogatta az FTX azon döntését, hogy a számlák ellenőrzését a pénzmosás elleni (AML) megfelelésre hivatkozva végzi. Ugyanakkor cáfolta az állításokat, hozzátéve: „de ez nem jelenti azt, hogy bármelyik számlát befagyasztották volna”.

Olvastad már? Cipruson szerzett működési engedélyt a Revolut

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!