Ted Cruz texasi szenátor támogatja a bitcoin-bányászatot

-

A politikus azt nyilatkozta, hogy a bitcoin bányászata előnyös a környezet számára, eloszlatva ezzel az eszköz energiafogyasztásával kapcsolatos örökös vitákat.
Cruz egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy a kriptovaluta-bányászat „nettó plusz” a környezet számára, különösen, ha a bányászok a megújuló energiaforrások felhasználására összpontosítanak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon Cruz is felvetette, hogy a bitcoin-bányászat a tevékenységben részt vevő családok jólétéhez vezet, és vállalkozókat nevel, vállalkozói szemléletet fejleszt.

“A kriptopénz nettó plusz a környezet számára. Az, hogy sok megújuló energiát tudunk felhasználni, fontos a környezet számára. A kimerült földgázkutak hasznosítása és produktív felhasználása nagy pozitívum. A Bitcoin emellett egy vállalkozókkal teli iparág, tele olyan emberekkel, akik gondoskodnak a családjukról, és ez a jólét hasznos a társadalom számára is.”

A bitcoin képes kisegíteni az áramhálózatot

Cruz hozzátette, hogy a bányászattal kapcsolatos kritikákkal ellentétben a tevékenység a villamos hálózattal együtt tud létezni, mégpedig egymást kiegészítve.

“Mivel a bányászat képes azonnal be- vagy kikapcsolni, ha egy pillanatban áramhiány vagy energiaválság lép fel, legyen szó fagyról vagy más természeti katasztrófáról, amikor az energiatermelő kapacitás leáll, ez lehetőséget teremt arra, hogy az energiát azonnal átcsoportosítsuk és visszatöltsük a hálózatba, fenntartva annak folyamatos működését.”

A törvényhozó Texas államot ideális helyszínként említette a bitcoin-bányászat előmozdítására. Cruz szerint Texasban a bányászat „jelentős szerepet játszhatna a hálózat ellenálló képességének megerősítésében”.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Cruz támogatja a bitcoint

A bitcoin támogatását kifejező szenátor fenntartja, hogy Texast a bitcoin és a kriptovaluták “földi oázisává” szeretné tenni.
Texas állam kormánya olyan intézkedéseket vezetett be a bányászok támogatására és vonzására, amely fizet az üzemeltetőknek azért, hogy nagy energiaigény esetén leállítsák a tevékenységet, és az áramot a villamos hálózatba táplálják inkább.
Amint arról a sajtó is beszámolt, néhány bányász nyilvánosan is elismerte, hogy nagyobb hasznot húzott abból, hogy a hőhullám alatt felfüggesztette a működését, mintha csak bányászott volna.
Összességében az Egyesült Államok vált a kriptobányászok vezető célpontjává. Több állam azzal csábítja a bányászokat, hogy megújuló energiaforrásokat kínál nekik, hogy segítsen csökkenteni az eszközosztály szénlábnyomát.

Olvastad már? A globális óriások eddig 6 milliárd dollárt fektettek a blokklánccégekbe

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

A FLUX dominancia az elmúlt hetekben

Prémium FLUX A cikk írásakor a FLUX 0.929 dollár és 1,06%-ot csökkent az elmúlt 24 órában- A FLUX egy markáns 170%-os emelkedésnek örvend a lokális támasz szint...

Szédületes veszteségeket szenvedett 2021 óta a Tesla a bitcoin miatt

Az elektromos autógyár a Tesla 2021 óta megduplázta bitcoinveszteségét. A Tesla több mint 140 millió dollárt veszített tavaly azzal, hogy a bitcoinra fogadott – derül ki...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!