Ted Cruz texasi szenátor támogatja a bitcoin-bányászatot

-

A politikus azt nyilatkozta, hogy a bitcoin bányászata előnyös a környezet számára, eloszlatva ezzel az eszköz energiafogyasztásával kapcsolatos örökös vitákat.
Cruz egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy a kriptovaluta-bányászat „nettó plusz” a környezet számára, különösen, ha a bányászok a megújuló energiaforrások felhasználására összpontosítanak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon Cruz is felvetette, hogy a bitcoin-bányászat a tevékenységben részt vevő családok jólétéhez vezet, és vállalkozókat nevel, vállalkozói szemléletet fejleszt.

“A kriptopénz nettó plusz a környezet számára. Az, hogy sok megújuló energiát tudunk felhasználni, fontos a környezet számára. A kimerült földgázkutak hasznosítása és produktív felhasználása nagy pozitívum. A Bitcoin emellett egy vállalkozókkal teli iparág, tele olyan emberekkel, akik gondoskodnak a családjukról, és ez a jólét hasznos a társadalom számára is.”

A bitcoin képes kisegíteni az áramhálózatot

Cruz hozzátette, hogy a bányászattal kapcsolatos kritikákkal ellentétben a tevékenység a villamos hálózattal együtt tud létezni, mégpedig egymást kiegészítve.

“Mivel a bányászat képes azonnal be- vagy kikapcsolni, ha egy pillanatban áramhiány vagy energiaválság lép fel, legyen szó fagyról vagy más természeti katasztrófáról, amikor az energiatermelő kapacitás leáll, ez lehetőséget teremt arra, hogy az energiát azonnal átcsoportosítsuk és visszatöltsük a hálózatba, fenntartva annak folyamatos működését.”

A törvényhozó Texas államot ideális helyszínként említette a bitcoin-bányászat előmozdítására. Cruz szerint Texasban a bányászat „jelentős szerepet játszhatna a hálózat ellenálló képességének megerősítésében”.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Cruz támogatja a bitcoint

A bitcoin támogatását kifejező szenátor fenntartja, hogy Texast a bitcoin és a kriptovaluták “földi oázisává” szeretné tenni.
Texas állam kormánya olyan intézkedéseket vezetett be a bányászok támogatására és vonzására, amely fizet az üzemeltetőknek azért, hogy nagy energiaigény esetén leállítsák a tevékenységet, és az áramot a villamos hálózatba táplálják inkább.
Amint arról a sajtó is beszámolt, néhány bányász nyilvánosan is elismerte, hogy nagyobb hasznot húzott abból, hogy a hőhullám alatt felfüggesztette a működését, mintha csak bányászott volna.
Összességében az Egyesült Államok vált a kriptobányászok vezető célpontjává. Több állam azzal csábítja a bányászokat, hogy megújuló energiaforrásokat kínál nekik, hogy segítsen csökkenteni az eszközosztály szénlábnyomát.

Olvastad már? A globális óriások eddig 6 milliárd dollárt fektettek a blokklánccégekbe

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!