Dél-Koreában betiltották a KuCoin és a Poloniex tőzsdét

-

A helyi hatóságok engedélyezetlen működés ügyében nyomoznak, és az ügy részeként összesen 16 tőzsde működését függesztették fel.
Az információk szerint ezek a kriptotőzsdék regisztráció nélkül, illegálisan nyújtanak szolgáltatásokat a helyi befektetőknek, emiatt viszont lehetséges, hogy a felhasználók elvesztik az ezekhez való hozzáférést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Pénzügyi Szolgáltatások Tanácsa, az FSC ezért úgy döntött, hogy az ország területén így blokkolja ezeket a tőzsdéket a helyi lakosok számára.
A tőzsdék között több kisebb volumenű kereskedőplatform is található. Viszont két globálisan működő, nagy tőzsde, a KuCoin és a Poloniex egyaránt megtalálható a listán a MEXC, Phemex, XT.com, Bitrue, ZB.com, Bitglobal, CoinW, CoinEX, AAX, ZoomEX, BTCEX, BTCC, DigiFinex, and Pionex mellett.
Az FSC beszámolója alapján ezek a tőzsdék koreai nyelvű honlapokkal célozták meg a felhasználókat, és az általuk ajánlott promóciók szintén a Dél-koreai lakosokra vonatkoztak.
A hatóságok figyelmeztették a befektetőket, hogy az engedélyezetlen, regisztrálatlan tőzsdék esetén a felhasználók lényegesen nagyobb kockázatokkal szembesülnek.
Az ilyen tőzsdéket többek között nincsen hitelesített információbiztonsági rendszer, amely pedig kötelező lenne a koreai törvények alapján.
Ennek hiányában fokozottan ki vannak téve a kibertámadásoknak, biztonsági hiányosságokból eredő károknak.
Az országban az engedélyezetlen üzleti tevékenységet, például egy regisztrálatlan tőzsde üzemeltetését akár 38 ezer dollárnyi bírsággal, vagy öt év börtönbüntetéssel sújthatják. Emellett a tőzsdék székhelye szerinti hatóságok is értesítést kapnak egy ilyen intézkedésről.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Dél-Korea szorosabbra fogja a gyeplőt

Az utóbbi időben, nem titkoltan a Terraform Labs LUNA tokenjének, és az arra épülő ökoszisztémának a bedőlése miatt a kriptoipar sokkal nagyobb figyelmet kap Dél-Koreában.
A múlt hónapban több más tőzsdénél, de a Terra társalapítójánál, Daniel Shin otthonában is tartottak házkutatást, mivel felmerült, hogy a Terra alapítója esetleg szándékosan idézte elő a projekt csődjét, mások közreműködésével.
Vizsgálat folyik továbbá amiatt is, hogy egyes külföldi résztvevők segítségével az ország kriptopiacán létezik az úgynevezett „Kimchi prémium”.
Ez a jelenség azt takarja, hogy Dél-Korea rendkívül nagymértékű adopciója miatt a helyi piacon sokszor magasabb árfolyamon mennek a kriptopénzek, mint a világ többi tőzsdéjén.

Olvastad már? 3 ok, amiért a bitcoin árfolyama még nem érte el az aljat

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!