2 kriptovaluta, amely bullish kitörés küszöbén áll

-

A Két fontosabb kriptovaluta is bullish technikai elemzési beállításokat villantott fel. Ezek vevőket csalogathatnak, ha a szélesebb piac ezen a héten megkönnyebbülési raliba kezd.
Az S&P 500 a múlt héten véget vetett négyhetes fellendülésének, miután a Federal Reserve júliusi ülésének jegyzőkönyvei arra utaltak, hogy a központi bank kamatemelései addig folytatódnak, amíg az infláció nem kerül ellenőrzés alá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fed tagjai szerint nincs bizonyíték arra, hogy az inflációs nyomás enyhülni látszik.
További tompító tényező volt a St. Louis-i Fed elnökének, James Bullardnak a nyilatkozata, aki azt mondta, hogy támogatná a 75 bázispontos kamatemelést a Fed szeptemberi kamatdöntő ülésén.
Ez csökkentette azokat a reményeket, hogy az agresszív kamatemelések kora véget érhet.

Kriptopiaci adatok napi nézete. Coin360.

támadásiA gyengülő hangulat 1,29%-kal húzta lejjebb az S&P500-at a héten. Folytatva az S&P500-zal való szoros korrelációját, a bitcoin (BTC) is erőteljes csökkenésnek volt tanúja augusztus 19-én, és valószínűleg meredek veszteségekkel zárja a hetet.
Vajon a bikák kihasználják a mélypontokat, hogy alacsonyabb szinteken halmozzanak? Ha igen, akkor érdemes tanulmányozni a top-5 kriptovaluta grafikonját, amelyek bikás beállításaik miatt vonzóak lehetnek a vevők számára.

BTC/USDT

A bitcoin augusztus 17-én a 20 napos exponenciális mozgóátlag (22.864 dollár) alá csúszott, majd augusztus 19-én az 50 napos egyszerű mozgóátlag (22.318 dollár) alá került.
A bikák a csökkenést a felszálló csatorna támaszvonalánál próbálják megállítani.

BTC/USDT napi grafikon. Forrás: TradingView.

A 20 napos EMA lefelé kezdett fordulni, a relatív erősség index (RSI) pedig a negatív tartományban van, ami a medvék előnyét jelzi. Ha az árfolyam megfordul a mozgóátlagok irányába, az arra utal, hogy a medvék eladják a ralit.
Ez növelheti a csatorna támaszvonala alá történő áttörés lehetőségét. Ha ez megtörténik, akkor a 18.626 és 17.622 dollár közötti kritikus zóna támadás alá kerülhet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ennek a helyzetnek az elkerülése érdekében a bikáknak a mozgóátlagok fölé kell tolniuk és fenntartaniuk az árfolyamot. Ha ez sikerül, a BNB/USDT pár a csatorna ellenállási vonala fölé emelkedhet.

BTC/USDT 4 órás grafikon. Forrás: TradingView.

A vevők agresszíven védik a csatorna támaszvonalát, de a lefelé ívelő mozgóátlagok és a negatív tartományban lévő RSI arra utal, hogy a magasabb szintek valószínűleg a medvék eladásait vonzzák.
Ha az árfolyam a jelenlegi szintről vagy a 20-EMA-ról lefelé fordul, akkor megnő a csatorna alatti áttörés valószínűsége. Ha ez megtörténik, a medvés lendület felerősödhet, és a pár 18.626 dollár fölé eshet.
Az erősség első jele a 20-EMA feletti áttörés lesz. Egy ilyen lépés azt jelzi, hogy az eladási nyomás csökkenhet. Ez javíthatná az 50-SMA-hoz való emelkedés kilátásait.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

BNB/USDT

A Binance Coin (BNB) lefelé fordult a 338 dolláros felső ellenállásról, de a bikák sikeresen megvédték a 275 dolláros erős támaszt. Ez pozitív hangulatot jelez, mivel a bikák a mélypontokat vételi lehetőségnek tekintik.

BNB/USDT napi grafikon. Forrás: TradingView.

A fellendülés a 20 napos EMA-nál (301 dollár) ütközhet ellenállásba. Ha az árfolyam erről a szintről lefelé fordul, a medvék ismét megpróbálják majd a BNB/USDT párt 275 dollár alá süllyeszteni.
Ha ez megtörténik, az arra utal, hogy a pár egy ideig egy nagy tartományban ingadozhat 183 és 338 dollár között.
Ezzel szemben, ha a bikák a 20 napos EMA fölé tolják az árfolyamot, akkor a pár 338 dollárig emelkedhet. E szint feletti áttörés és zárás egy bullish fej-váll mintázatot zárhatna le.
Ez elindíthatna egy ralit 413 dollárig, majd a 493 dolláros mintázati célpontig.

BNB/USDT 4 órás grafikon. Forrás: TradingView.

A 4 órás grafikonon a 20-EMA kezdett felfelé fordulni, az RSI pedig a középpont közelében van, ami azt jelzi, hogy az eladási nyomás csökkenhet.
Ha az árfolyam a 20-EMA felett tartja magát, a pár az 50-SMA-ig emelkedhet. Ezen ellenállás feletti áttörés és zárás növelheti a 338 dollárig tartó rali lehetőségét.
Ezzel szemben, ha az árfolyam lefelé fordul és a 20-EMA alá tör, a pár ismét a 275 dolláros kritikus támaszig eshet. Ha ez a szint megreped, akkor a pár egy medvés fej-váll mintát fog kitölteni, és 240 dollár felé esik.

Olvastad már? Csaknem 20-szoros bevételnövekedést könyvelhetett el az FTX

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!