Nem fog eltűnni a bitcoin a Bakkt vezérigazgatója szerint

-

A Bitcoin az elmúlt hetekben szélsőséges próbatételnek volt kitéve, mivel az idei kriptopénzpiaci összeomlás kérdéseket vetett fel az iparág életképességével kapcsolatban, a befektetők viselték az összeomlás súlyát, és a piaci félelem új csúcsra emelkedett.
A világméretű recessziótól és a több mint négy évtizede legmagasabb inflációtól való félelem súlyos csapást mért a fiatal kriptopénzpiacra 2022-ben, brutális kriptotelet idézve elő, amely az egykor szárnyaló cégeket bezárásra, a befektetőket pedig pánikszerű eladásokra késztette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közel 2 billió dollár piaci érték, dollármilliárdnyi befagyasztott vagyon és több ezer munkahely veszett oda a turbulencia miatt, de ezek a veszteségek talán csak a kezdetet jelentik.

A Bitcoin nem megy sehová, mondja a vezérigazgató

A borús kilátások ellenére a Bakkt digitális vagyonkezelő vállalat vezérigazgatója optimista.
Gavin Michael a Yahoo Finance-nak adott pénteki interjújában azt mondta, hogy a kriptopénziparág „nem fog eltűnni”.
Sőt, állítása szerint a terület iránti érdeklődést az motiválja, hogy a bitcoin és más kriptovaluták közelmúltbeli visszaesését követően jövőre valószínűleg jelentős fellendülés várható.
Az ICE által alapított Bakkt, amely platformot kínál az intézményi befektetők számára a bitcoin és más kriptovaluták kereskedelméhez, továbbra is erősödik a digitális eszközök piacán.
Az oldal nemrég jelentette be, hogy partnerséget kötött a Visával, hogy kriptó betéti és hitelkártyákat kínáljon. A Mastercard szintén a Bakkt meglévő partnere.
Michael szerint a Bakkt partnerei, amelyek többsége nemzetközi vállalat, továbbra is jelentős érdeklődést és lelkesedést mutat a bitcoin iránt.

„Nagyon régóta figyelik ezt a területet. Értik a csúcsokat és mélypontokat, amelyeknek tanúi vagyunk.”

Értékelésében Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető nyersanyagelemzője úgy véli, hogy a kriptopénzpiac augusztus eleji, a Bitcoin által vezetett éles fordulója még csak most kezdődik.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Nagy bitcoinrali van készülőben?

A kriptopiac 2022 első félévi összeomlása után McGlone szerint az év második felében az ágazat többi eszközosztály élére áll a fellendülésben.
Miután tavaly novemberben elérte a 3 billió dolláros értéket, a kriptopénzpiac minden idők legrosszabb első félévét élte át, júliusig több mint 70%-ot esett.
Elemzők szerint a kriptopénzpiac mostanra visszanyerte veszteségeinek csaknem 33%-át, de még mindig több mint 60%-kal marad el az eddigi csúcsértékétől.
Eközben Michael azt állítja, hogy a Bakkt folytatja az innovációt, mert „az ügyfelek érdeklődése a kriptók iránt továbbra is erős”.
A vezérigazgató elmondta:

„Tovább bővítjük kriptoképességeinket, hogy megfeleljünk ezeknek a változó piaci igényeknek”.

Olvastad már? A kripto-Twitter szerint CZ rejtetten az FTX-et kritizálta

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!