Csökken az érdeklődés a BTC befektetések iránt

-

A BTC befektetési termékek, beleértve az ETF-eket, ETP-ket és a Grayscale GBTC-t, már a harmadik egymást követő héten tapasztaltak csökkenést.
A múlt héten kisebb heti kiáramlást regisztráltak, mivel a volumenek az év második legalacsonyabb szintjére zuhantak. Ez az intézményi befektetők gyenge keresletét jelzi a nyár végén.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális eszközbefektetési termékekből származó pénzkivonás összesen 8,7 millió dollárt tett ki a múlt héten, jelentette a CoinShares hétfőn.
A harmadik egymást követő héten így összesen 15,3 millió dollár értékben csökkent az ilyen papírok állománya. A Solana (SOL) közvetlen kitettségű alapok szintén kisebb, összesen 1,4 millió dolláros kiáramlást regisztráltak.
Eközben az ether (ETH) és a több eszközre épülő befektetési termékek kis mértékű, 2,9 millió, illetve 2,7 millió dolláros heti beáramlást regisztráltak, ezek iránt növekedett a befektetői érdeklődés.
Összességében ezek a termékek 1 milliárd dolláros heti volument regisztráltak, amely 55%-kal alacsonyabb az éves átlagnál.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A CoinShares szerint a negatív hangulat nagy része a BTC körül összpontosult, amely a múlt héten gyengülést mutatott, miután 25 000 dollárnál nem tudta áttörni az ellenállást.
A BTC jelenleg 21 200 dollár körül áll, ez a realizált ára alatt van, vagyis az átlagos ár alatt, amelyen a BTC forgalomban lévő készlete utoljára gazdát cserélt.
A kriptó erős korrelációja a hagyományos részvényekkel további volatilitásnak teszi ki az eszközosztályt a Federal Reserve éves Jackson Hole-i csúcstalálkozója előtt Wyomingban.
Míg az opciós kereskedők kevés okot látnak az aggodalomra, Jerome Powell Fed-elnök pénteki beszédében várhatóan megerősítheti a központi bank őszre vonatkozó politikai terveit.


Az Arcane Research szerint a nagy intézmények május és július között 5,5 milliárd dollár értékben adtak el BTC-t, főként kényszerértékesítés eredményeként.
Úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők a kriptopiaci volatilitás, a viszonylag negatív makroadatok és a szabályozási fronton tapasztalható bizonytalanság miatt a pálya szélén tartózkodnak, és jó belépőpontra várnak.

Olvastad már? Csaknem 20-szoros bevételnövekedést könyvelhetett el az FTX

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!