Mi a helyzet a Cardano hard forkjával?

-

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson úgy fogalmazott, hogy a legújabb, Vasil projektnéven futó hard fork körüli médiavisszhang sokat árt a kriptopénznek.
A pletykák szerint a Cardano teszthálózatát katasztrofális mértékben károsította az új frissítés, de Hoskinson ezeket a feltételezéseket cáfolja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett újból rávilágított, hogy a már többször is elhalasztott hard fork nagyon is szükséges lenne a Cardano számára.
A múlt hét végén a Twitteren osztotta meg aggodalmait a Cardano alapítója, válaszul a szintén a múlt héten megjelent, Adam Dean fejlesztőtől származó gondolatokra.
Dean a Cardano ökoszisztémán dolgozik, és elmondása szerint a teszthálózat nagy károkat szenvedett el, mivel egy eddig felfedezetlen programhibát találtak a kódban.
Emiatt az egyes forkok nem kompatibilisek egymással, de ez a probléma az eddigi tesztelések során nem került napvilágra.
A hiba miatt a Cardano legutóbbi frissítési próbálkozása során két hálózatra bomlott a tesztrendszer.
Ráadásul a csomópont-üzemeltetők döntő többsége a frissítés után az új, Vasil hard forkot is életbe léptette, így született meg mindkét új teszthálózat, amelyek nem tudnakszinkronizálni az eredeti elsővel, és így tranzakciós történetük sincsen.
Hoskinson úgy nyilatkozott, hogy a hibát eltávolították a frissítésből, és frusztrációját fejezte ki, hogy a további tesztelésekkel ismét csak a frissítés, az új hard fork élesítése lenne elhalasztva.

„Mint közösség, természetesen ismét el tudjuk halasztani a Vasil bevezetését. Így kapunk pár hónapot, hogy teszteljük a kódot, de azt már régóta teszteljük, és működik. A dappok fejlesztői már több, mint egy éve várnak erre, tényleg megérné még tovább váratni őket?”

Egy online beszélgetés során Hoskinson azt is kifejtette, hogy szerinte nem fair, hogy a teszthálózat problémáit így kommentálják egyesek, hiszen ez kárt okoz a projekt számára.
Ha valaki egy ilyen nagy és összetett dolgot tanulmányoz, könnyű leragadni a részleteknél, amelyek nem működnek, ahelyett, hogy azokkal foglalkoznának, amelyek viszont jól működnek.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Vasil bevezetése ráadásul új irányítási struktúrát is hozna, amely a várakozások alapján több felhasználási módot, és gyorsabb fejlesztéseket tenne lehetővé.

„Nem jó ötlet egy teszthálózat problémáit felnagyítani. A főhálózatokkal ellentétben ezek pontosan arra lettek kitalálva, hogy előjöjjenek a problémák, ez a céljuk. Ez nem tudja magát a Cardanot károsítani. Most van itt a pillanat, hogy növekedhessünk. Vezessük be a Vasil frissítést, lépjünk tovább, és aztán tudunk foglalkozni az eredeti kód megmaradt hibáival. Így tudunk a következő szintre lépni.”

A Vasil már többször el lett halasztva, legutóbb júliusban, mikor újabb hibákra bukkantak a teszthálózaton. Ennek ellenére Hoskinson továbbra is úgy véli, a frissítés bármikor megérkezhet.
Kifejlesztették a funkciókat, letesztelték azokat, és megvan a bizalom a működőképességen. Elmondása szerint nincs indok arra, hogy a gólvonalat ismét tovább tolják.
Az ADA tokenek ára mindenesetre majdnem 20%-ot esett a múlt héten, és jelenleg 45 cent környékén áll az árfolyam.

Olvastad már? 3 ok, amiért a bitcoin árfolyama még nem érte el az aljat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!