A felmérések alapján már majdnem az indiaiak tizede kriptózik

-

A KuCoin felmérése szerint mintegy 115 millió indiai állampolgár fektetett be kriptovalutákba, ugyanakkor sokan még mindig aggódnak a szektorral kapcsolatos kormányzati álláspont miatt.
Az indiai felhasználók számának legfrissebb számai a KuCoin kriptotőzsdétől származnak, amely augusztus 23-án tette közzé az „Into The Cryptoverse India Report” felmérés eredményeit.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A becslések szerint 115 millió kriptohasználó, a 18 és 60 év közötti indiai lakosság mintegy 15%-át teszi ki.
A felmérésben részt vevők harmada aggódik a félreérthető kormányzati szabályozás miatt, amely elriaszthatja a potenciális befektetőket.
A biztonsági aggályok is nyilvánvalóak voltak. 26%-uk aggódott a hackerek és a kódhibák miatt, míg 23%-uk a pénzeszközök elvesztése miatt aggódott egy biztonsági incidens esetén.
A jelentés 2042, 18 és 60 év közötti indiai felnőttből álló mintán alapul, akiket 2021 októbere és 2022 júniusa között kérdeztek meg.
1541 válaszadó kriptopénz-befektetőként azonosította magát, akik vagy rendelkeznek kriptovalutával, vagy kereskedtek vele az elmúlt hat hónapban, és ezt a jövőben is folytatni kívánják.
Az új felhasználók megjelenésének és a beilleszkedésnek széles körű akadályai vannak, az ország polgárai számára az oktatás, a szabályozási és biztonsági megfontolások jelentik a legfőbb hátráltató tényezőket.
A válaszadók 41%-a elismerte, hogy nem tudja, milyen típusú kriptovalutákba fektessen be, míg 37%-uk szerint nehéz kezelni a portfóliók kockázatát.
A válaszadók további 21%-ának kevés ismerete volt a kriptovaluták működéséről. Az indiai kriptopénz-felhasználók egyre nagyobb része 30 évesnél fiatalabb, a 18 és 30 év közötti befektetők 39%-át azonosították 2022 első negyedévében.
A jövőbe való befektetés szintén kiemelkedő témaként jelent meg, a válaszadók 54%-a látta úgy, hogy a kriptovaluták nagyobb hozamot biztosíthatnak, mint a hagyományos eszközök.
A KuCoin vezérigazgatója, Jonny Lyut elismerte, hogy a felhasználók száma az országban „megerősítette a várakozásokat”.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Tekintettel arra, hogy India a világ legnépesebb országa, egy gyorsan fejlődő, technológiai ismeretekkel rendelkező középosztállyal, Lyu arra számított, hogy a kriptovalutákkal foglalkozó befektetők arányosan erős rétegét fogja látni.

„A kormányzatnak a helyi kriptopiaci hangulatot befolyásoló álláspontja ellenére az emberek továbbra is érdeklődést mutatnak az értékfelhalmozás és -gyűjtés új eszközei iránt.”

Lyu azt is megjegyezte, hogy a szabályozási aggályok nem jelentik a kriptovaluták jövőbeli elfogadottságának mindenek felett álló gátját az országban, utalva arra, hogy ez csak egy olyan tényező a sokból, amely befolyásolja az új felhasználók arányát az iparágban.
A KuCoin vezérigazgatója azt is felvetette, hogy India hatalmas lakosságát csupán tájékoztatni kell a kriptovaluták potenciális felhasználási lehetőségeiről és a mögöttes technológiáról ahhoz, hogy tömeges legyen az elfogadás.

„A probléma a kriptovalutákban rejlő lehetőségekkel kapcsolatos általános tudás hiánya. A helyzet megváltozhat, amint több indiai megismeri a kriptovalutákat, és kellően erős projektek kerülnek bevezetésre, amelyek kísérő információs támogatással tömeges használatra tudják őket csábítani.”

A KuCoin India-jelentése pozitív képet fest a kriptopénzek indiai elterjedésének növekedéséről, de a kormányzatnak az ágazathoz való hozzáállásának nyilvánvalóan eltérő volta továbbra is akadályozza a rövid távú növekedést.
2022 áprilisában 30%-os adót vezettek be a nem realizált kripto-nyereségekre, ami széles körű kritikát váltott ki, míg a felhasználókra tranzakciónként 1%-os adó is kivetésre kerül.
Ennek az új törvénynek a hatása érezhető volt, az indiai tőzsdék adatai a tranzakciós volumenek masszív visszaesését mutatták a kriptopénz-kereskedelemre kikényszerített adótörvények nyomán.

Olvastad már? Nem fog eltűnni a bitcoin a Bakkt vezérigazgatója szerint

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: kucoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!