Növekszik a BTC-kereskedők vesztesége

-

Az adatokból az látszik, hogy mintegy 17,5 millió olyan tárca van, amely a jelenlegi árfolyamnál drágábban vásárolt bitcoint.
Pontosabban akkor váltott tárcát az adott coin, ezt sokan vásárlásként értelmezik. A BTC kereskedők mindenesetre a dollár erősödése és az árfolyam gyengülése miatt érezhetnek némi nyomást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode szerint ráadásul a mostani úgymond veszteségben lévő tárcák száma még sosem volt ilyen magas. Ez persze nem meglepő, hiszen tárcából sem volt még korábban ilyen sok.
A BTC árfolyama a napokban többször is benézett 21 ezer dollár alá, és ennek a támasznak az erőssége sok fejtörést okoz a kereskedőknek.
Akik ráadásul a közelmúltban vásároltak, veszteségben is lehetnek, hiszen július óta nem állt ilyen alacsonyan az ár.
Július vége óta nagymértékben megnőtt azok száma, akik a jelenlegi árnál drágábban vettek, akár 25 ezer dollár fölött.
Az ilyen tárcák számának a növekedése főleg a múlt heti hirtelen esésnek köszönhető. A hét napos mozgóátlagot elemezve kiderül, hogy a veszteségben lévő tárcák száma elérte a 17,5 milliót, és ebből másfél millió alig néhány nap alatt adódott hozzá a listához.
Forrás: Glassnode/ Twitter

A Coinglass többi statisztikájából ráadásul az is kiderül, hogy a különböző derivatíva-tőzsdéken a likvidációk száma is növekedésnek indult.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Augusztus eleje óta ráadásul alig mozdul el az ár a 21 ezer dolláros árszint környékéről.
Augusztus 19-én összesen több, mint 209 millió dollárnyi emelkedésre váró pozíciót zártak a tőzsdék, de mivel a volatilitás viszonylag nagy, ugyanebben az időszakban 30 millió dollárnyi short ügylet is likvidálásra került.

Forrás: Coinglass

Erősödő dollár

A kriptopiacokon kevesen voltak felkészülve arra, hogy a dollár a jelenlegi makrogazdasági környezetben erősödni tud.
Az Egyesült Államok valutája tovább emelkedik, ezzel párhuzamosan pedig a BTC 200 hetes mozgóátlaga alá került az aktuális árfolyam.
Ez hozzáadódik a kockázatokhoz, amelyet az okoz, hogy a kockázatosnak minősülő eszközök, köztük a kriptó, nehézségekkel küzdenek.


Az USD erősségét mérő index, a DXY fordított korrelációt mutat a BTC árfolyamával az utóbbi években, és most ismét új magasságokba ért július óta, 4,4%-ot erősödve az augusztusi aljról.

Olvastad már? Mi a helyzet a Cardano hard forkjával?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

A DeFi token előértékesítés továbbra is lendületben van, 1 millió dolláros mérföldkővel a hibrid funkciók bevezetése után

Vendégbejegyzés Ez az év ígéretes volt a feltörekvő DeFi projektek számára, és a befektetők minden eddiginél több új projektben foglaltak pozíciót az égig érő korai fázisú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!