A Telegram vezérigazgatója NFT-t csinálna a felhasználónevekből

-

A 3 millió dolláros TON domaineladáson felbuzdulva „egy kis Web 3.0-t szeretne a Telegramba vinni”.
Pavel Durov, a Telegram vezérigazgatója azt javasolta, hogy a platform felhasználóneveit és a csatornák linkjeit NFT-ként hozzák forgalomba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 651.000 feliratkozóval rendelkező személyes Telegram-csatornájára írt hétfői bejegyzésében Durov azt javasolta, hogy a több millió lefoglalt Telegram-címeket eszközként lehetne elárverezni a blokkláncon.

„Ez egy új platformot hozna létre, ahol a felhasználónevek tulajdonosai védett ügyletek keretében átadhatnák azokat az érdeklődőknek – a tulajdonjogot a blokkláncon NFT-szerű okosszerződések segítségével biztosítva” – magyarázta.

Durov azt írta, hogy őt a The Open Network (TON) több mint 2000 .ton domain név közelmúltbeli eladása inspirálta.
Az eladás összesen 2.392.002 toncoint tett ki, amelyek mindegyike 1,29 dollárért cserél gazdát a cikk írásakor, így körülbelül 3 millió dollárt hozott.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az eladás során a legtöbbet kereső név a wallet.ton volt, amely egyedül 215.250 toncoinért kelt el. A második helyezett a doménnevek közül a casino.ton és a bank.ton 200.000, illetve 157.500 toncoinért keltek el.

„Ha a TON ilyen eredményeket tudott elérni, képzeljük el, milyen sikeres lehet a 700 millió felhasználóval rendelkező Telegram, ha árverésre bocsátjuk a fenntartott @ felhasználóneveket, csoport- és csatornalinkeket” – érvelt a vezérigazgató.

„Az olyan fülbemászó t.me címek milliói mellett, mint a @storm vagy a @royal, az összes négybetűs felhasználónevet (@bank, @club, @game, @gift, stb.) is elérhetővé lehetne tenni.”

„A Telegram-ökoszisztéma egyéb elemei, például a csatornák, matricák vagy emojik később szintén részévé válhatnak ennek a piactérnek.”

A TON-t eredetileg a Telegram tervezte, de a blokklánc irányítását 2020 júniusában átadták a The Open Network közösségnek.
A cég kénytelen volt lemondani a tulajdonjogról az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) kötött egyezség keretében, amely panaszt tett a Telegram ellen, mert állítólag 1,7 milliárd dollár értékű, be nem jegyzett értékpapír-értékesítést hajtott végre GRAM tokenek formájában.
Mindazonáltal a Telegram továbbra is szorosan kapcsolódik a TON blokklánchoz.
Az alkalmazás mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára a Toncoin közvetlen cseréjét a platformon végzett tevékenységeket automatizáló botokon keresztül.
Bár a Telegram lehetővé teszi ezeket a botokat, nem feltétlenül támogatja őket.
Durov azt mondja, hogy szerinte a TON saját aukciós tervének használata lenne a legjobb, tekintettel annak skálázhatóságára és sebességére.
Abban is biztos, hogy a vállalat „golyóálló” okosszerződéseket tud írni a hálózat számára, mivel ők találták ki a programozási nyelvét.

„Meglátjuk, hogy a következő hetekben hozzá tudunk-e adni egy kis Web 3.0-t a Telegramhoz” – zárta.

Olvastad már? 2 kriptovaluta, amely bullish kitörés küszöbén áll

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!