Javult a kriptogazdaság likviditása a Morgan Stanley elemzője szerint

-

A Morgan Stanley New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató és befektetési menedzsment cég elemzője hétfőn részletezte, hogy a kriptolikviditás helyreállni látszik.
Sheena Shah, a Morgan Stanley munkatársa egy befektetőknek szóló jegyzetben kiemelte, hogy a stabilcoinok piaci kapitalizációján április óta először kevesebb visszaváltás történik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Morgan Stanley befektetői jegyzete szerint a kriptotél felmelegedésnek indulhat, de a visszaváltási kereslet még mindig nem létezik
A kriptotél talán kezd olvadozni, mivel az intézményi befektetők leállították a kriptogazdaság két vezető stablecoinjának visszaváltását – derül ki a Morgan Stanley kriptopénz-kutatási vezetője, Sheena Shah által írt friss elemzésből.
Az Egyesült Királyságban székelő elemző szerint továbbá a tőkeáttételt kereső befektetők körében is visszaesett a kereslet. A decentralizált pénzügyi (defi) hitelezésben hatalmas hiány mutatkozott, részletezte Shah.
„Jelenleg nem úgy tűnik, hogy hatalmas kereslet lenne a kriptovilágban a tőkeáttételre” – jegyezte meg Shah a hétfőn közzétett befektetői jegyzetben.

„Nehéz lesz ennek a kriptociklusnak a mélypontra jutnia anélkül, hogy a fiat vagy a kriptó tőkeáttétel növekedne” – tette hozzá a Morgan Stanley vezető kriptopénzelemzője.

BTC/USDT óránkénti grafikon 2022. augusztus 22-én, hétfőn délután 12:35-kor (EST).

Shah kifejtette, hogy a múlt héten a teljes stabilcoinpiaci kapitalizáció, amely jelenleg 153,26 milliárd dollárt tesz ki, 2022 áprilisa óta először nem csökkent.
A Morgan Stanley elemzője szerint az „intézményi tőkeáttétel extrém csökkenése” egyelőre rövid szünetet tartott.
A jelenlegi piaci adatok azt mutatják, hogy az elmúlt 30 napban a tether (USDT) piaci kapitalizációja 2,6%-kal emelkedett, míg az USD coin (USDC) 4,6%-kal csökkent.
A Morgan Stanley kriptokutatója észrevette az USDC piaci kapitalizációjának csúszását, és megjegyezte, hogy az július első hetében kezdődött.

„Az USDC piaci értékének csökkenése a szabályozói változás előtt kezdődött, és hasonlónak tűnik az év elején március és május között látott csökkenéshez” – magyarázza Shah a befektetőknek szóló jegyzetében.

A szeptember hagyományosan savanyú hónap a kriptók számára, de egyesek szerint az Ethereum egyesülése megváltoztathatja a 4 éves trendet.
A kriptogazdaság a hétvégén veszteségeket szenvedett el, mivel az összpiaci érték hétfő délutánra (EST) 1,18 billió dollárról 1,06 billió dollárra esett vissza.
Az emberek arra számítanak, hogy a kriptogazdaság szeptemberben még lejjebb bukhat, mivel ez a hónap hagyományosan rossznak számít a kriptopiac történelmét tekintve.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Augusztus 21-én a Bleeding Crypto nevű Twitter-fiók arról értekezett, hogy a szeptember az elmúlt négy egymást követő évben savanyú volt a kriptó számára.

„Minden évben látjuk, hogy a szeptember mennyire rossz a kriptó számára, de te azt akarjuk hinni, hogy »ezúttal másképp lesz« – te dönthetsz úgy, hogy homokba dugod a fejed, én úgy döntök, hogy a piacra hallgatok” – tweetelte a Bleeding Crypto.

Az alacsonyabb kriptoárfolyamok ellenére a piaci szereplők úgy vélik, hogy ez a szeptember más lehet, mint a többi.

A Bleeding Crypto Twitter-fiók által megosztott szeptemberi bitcoingrafikonok 2022. augusztus 21-én.

Ez azért van, mert a The Merge várhatóan szeptember 15-én kerül élesítésre, és azt feltételezik, hogy az ethereum (ETH) értéke az egekbe szökhet, aminek melléktermékeként a kriptogazdaság többi része is felemelkedik.
Azonban nagyon is lehetséges, hogy a The Merge már be van árazva, mivel az ETH jelentős nyereséget ért el a múlt hónapban, ami egyúttal a kriptogazdaságot is erősítette.

Olvastad már? Nem fog eltűnni a bitcoin a Bakkt vezérigazgatója szerint

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!