Jó hír a BTC árfolyama számára

-

Ha a történelem ismétli önmagát, akkor jó hírekre számíthatnak azok, akik a BTC áremelkedését várják.
A múlt héten az árfolyam nagyjából 12%-ot esett, de több indikátor is arra utal, hogy a medvés mozgások hamar átválthatnak hegymenetbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több elemző szerint is úgy néz ki, hogy a hosszú távú mozgóátlagok alapján trendforduló közeledhet, és ismét erőre kaphatnak a bikák.
A 21 ezer dolláros szint támaszként szolgál a BTC számára a múlt hét óta, mióta egészen eddig csúszott vissza az árfolyam.
Felmerültek persze az aggodalmak is, hogy esetleg még tovább csökkenhet az ár. Az esés során az árfolyam bekerült a 200 hetes mozgóátlag alá, ez a szint egy hónappal ezelőtt vált ellenállásból támasszá.
Jelenleg az az elemzők álláspontja, hogy ez a mozgóátlag rámutat, hogy valójában kevés erőt tudnak felvonultatni a bikák.

„Az elmúlt két hétben magasra csapott a FOMO a kriptós közösségi médiában, ahogy 25 ezerig ment az árfolyam. Szinte tudni lehetett, hogy nem fog sokáig tartani.”

Az 50 és a 100 hetes mozgóátlagok viszont sokkal optimistább képet rajzolnak ki.

Forrás: Dave the wave/ Twitter

A két indikátor által kirajzolt mintázat már többször feltűnt a múltban, és mindig árfolyam-növekedésben folytatódott.

„Az egy éves, 50 hetes mozgóátlag most keresztezte a 2 éves, 100 hetes átlagot. Technikai perspektívából nézve ez nagyon jó jel, függetlenül a piaci hangulattól. Akik ezelőtt az ilyen szinteken vásároltak, jól jártak.”

Öt hónappal ezelőtt ugyanez a mozgóátlag-pár helyesen jelezte előre a közeledő piaci aljat, amely aztán a júniusi 17600 dollárnál be is következett.
Idén nyáron ráadásul nem csak ez a két mozgóátlag jelezte azt, hogy elérhette az árfolyam az aljat.
Az úgynevezett Pi Cycle Top indikátor júliusban már emelkedőbe fordult, szintén azt mutatva, hogy a 17600 dollár volt a mostani ciklus legalacsonyabb ára.


Ez az indikátor a Bitcoin fennállása óta eddig stabilan megmutatta az árfolyam-aljakat, és az idei júniusi árat is ilyennek jelölte.

Olvastad már? Javult a kriptogazdaság likviditása a Morgan Stanley elemzője szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Ki lesz Európa királya – Spanyolország vagy Anglia?

Azt már csütörtök este óta tudjuk, hogy a vasárnapi Eb-döntőben Anglia lesz Spanyolország ellenfele. Azért, hogy ezt kiderüljön, egészen a meccs 91. percéig kellett várnunk,...

Az FTX egyezséget kötött a CFTC-vel

Az FTX, a 2022-ben összeomlott hírhedt kriptopénz-tőzsde bejelentette, hogy a folyamatban lévő csődeljárás részeként egyezséget kötött a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hatósággal. A bírósági jóváhagyásra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!