Jó hír a BTC árfolyama számára

-

Ha a történelem ismétli önmagát, akkor jó hírekre számíthatnak azok, akik a BTC áremelkedését várják.
A múlt héten az árfolyam nagyjából 12%-ot esett, de több indikátor is arra utal, hogy a medvés mozgások hamar átválthatnak hegymenetbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több elemző szerint is úgy néz ki, hogy a hosszú távú mozgóátlagok alapján trendforduló közeledhet, és ismét erőre kaphatnak a bikák.
A 21 ezer dolláros szint támaszként szolgál a BTC számára a múlt hét óta, mióta egészen eddig csúszott vissza az árfolyam.
Felmerültek persze az aggodalmak is, hogy esetleg még tovább csökkenhet az ár. Az esés során az árfolyam bekerült a 200 hetes mozgóátlag alá, ez a szint egy hónappal ezelőtt vált ellenállásból támasszá.
Jelenleg az az elemzők álláspontja, hogy ez a mozgóátlag rámutat, hogy valójában kevés erőt tudnak felvonultatni a bikák.

„Az elmúlt két hétben magasra csapott a FOMO a kriptós közösségi médiában, ahogy 25 ezerig ment az árfolyam. Szinte tudni lehetett, hogy nem fog sokáig tartani.”

Az 50 és a 100 hetes mozgóátlagok viszont sokkal optimistább képet rajzolnak ki.

Forrás: Dave the wave/ Twitter

A két indikátor által kirajzolt mintázat már többször feltűnt a múltban, és mindig árfolyam-növekedésben folytatódott.

„Az egy éves, 50 hetes mozgóátlag most keresztezte a 2 éves, 100 hetes átlagot. Technikai perspektívából nézve ez nagyon jó jel, függetlenül a piaci hangulattól. Akik ezelőtt az ilyen szinteken vásároltak, jól jártak.”

Öt hónappal ezelőtt ugyanez a mozgóátlag-pár helyesen jelezte előre a közeledő piaci aljat, amely aztán a júniusi 17600 dollárnál be is következett.
Idén nyáron ráadásul nem csak ez a két mozgóátlag jelezte azt, hogy elérhette az árfolyam az aljat.
Az úgynevezett Pi Cycle Top indikátor júliusban már emelkedőbe fordult, szintén azt mutatva, hogy a 17600 dollár volt a mostani ciklus legalacsonyabb ára.


Ez az indikátor a Bitcoin fennállása óta eddig stabilan megmutatta az árfolyam-aljakat, és az idei júniusi árat is ilyennek jelölte.

Olvastad már? Javult a kriptogazdaság likviditása a Morgan Stanley elemzője szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!