Kriptotárcákat foglaltak le az ukrán biztonsági erők

-

Az ukrán bűnüldöző és kémelhárító ügynökségnek sikerült lefoglalnia egy kriptopénz tárcában lévő pénzeszközöket, amelyekből az országban zajló orosz katonai hadjáratot finanszírozták.
Kijevi tisztviselők azt állítják, hogy a tárcán keresztül összegyűjtött pénzt az oroszbarát szakadár erők katonai felszerelésére költötték keleten.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) első alkalommal alkalmazott egy olyan mechanizmust, amely megfékezheti a kriptopénzeken keresztül történő adománygyűjtést az orosz oldalon harcoló csapatok számára.
A konfliktus teljes körű háborúvá eszkalálódott, amikor az orosz hadsereg február végén átlépte az ukrán határt egy „különleges katonai művelet” keretében, amelyet Moszkva az oroszbarát szakadár Luhanszk és Donyeck régiók támogatására indított.
Az SBU kedden sajtóközleményben jelentette be, hogy blokkoltak egy kriptotárcát, amelyet egy orosz állampolgár üzemeltetett, és amelyet Oroszország ukrajnai katonai erőfeszítéseinek szponzorálására használtak. A magát önkéntesnek bemutató férfi az invázió kezdete óta gyűjtött pénzt az orosz erők szükségleteire.
A tárcán 800 000 hrivnya (jelenlegi árfolyamon közel 22 000 dollár) értékű kriptopénz gyűlt össze – közölte az SBU, hozzátéve, hogy a pénzt azóta lefoglalták.
A szakértők most azon dolgoznak, hogy nyomon kövessék a kapcsolódó tranzakciókat és átadják az adatokat Ukrajnának.
Az ügynökség nem részletezte, hogyan foglalták le a tárcát, de elárulta, hogy külföldi kriptovállalkozások segítettek neki.
Az ukrán nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a tárca tulajdonosa az adományozott kriptók jelentős részét az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok szeparatista harcosainak szánt katonai felszerelések vásárlására fordította.
Az akcióban részt vettek az ukrán nemzeti rendőrség és a főügyészség képviselői is.
Az orosz aktivista a konfliktus legújabb szakaszának kezdete óta aktívan keres pénzügyi segítséget a közösségi média platformjain.
Az erőfeszítései népszerűsítése érdekében fotó- és videótartalmakat készített és rendszeresen posztolt, terjesztette a társai által közzétett posztokat, és beszámolt az összegyűjtött pénzösszegek felhasználásáról – részletezte az SBU anélkül, hogy felfedte volna az elkövető személyazonosságát.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Chainalysis nevű blokkláncelemző cég múlt hónapban közzétett jelentése szerint 54 oroszbarát csoport együttesen több mint 2,2 millió dollár értékű kriptoadományt kapott.
Ezek a Donyeckből és Luhanszkból működő szervezetek a legtöbb adományozott összeget bitcoinban (BTC) és etherben (ETH) kapták, de más kriptovalutát is küldtek a támogatók.
Ukrajna maga is a kriptoadományokra támaszkodik, mind a kijevi kormány, mind az önkéntes csoportok digitális pénzt gyűjtöttek a védelmi erőfeszítések finanszírozására.
Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere, Mykhailo Fedorov nemrég jelentette be a Twitteren, hogy az Aid For Ukraine kezdeményezésen keresztül összegyűjtött 54 millió dollár értékű kriptopénzből testpáncélokat, gyógyszereket, éjjeli céltávcsöveket, sőt, még járműveket is vásároltak az ukrán hadsereg számára.
Az ukrán nép tisztán humanitárius segítséget is kapott a kripto közösségtől és az iparágtól.
Az ukrán gyökerekkel rendelkező Whitebit európai kriptotőzsde felajánlotta, hogy külföldi képviseletein keresztül támogatja az ukrán menekülteket, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance pedig egy speciális kriptokártyát bocsátott ki az otthonukat elhagyni kényszerülő ukránok számára.

Olvastad már? Javult a kriptogazdaság likviditása a Morgan Stanley elemzője szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!