A Bitcoin a negyedik negyedévet nagy lendülettel kezdi, de vajon kitart-e a trend?

-

A Bitcoin (BTC) a közelmúltban felvillanyozta a kriptoközösséget, mivel bikás lendületet vett.

Nemcsak a BTC árfolyama ugrott meg, hanem az egész kriptopiacot is bikarallyra késztette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben ez megtörtént, beléptünk 2023 záró negyedévének első hónapjába.

A hónap végéhez közeledve Messari nemrég közzétett egy jelentést, amely kiemeli, hogyan teljesített a kriptók királya ebben az időszakban.

A Bitcoin előző hónapjának visszatekintése

Messari friss jelentésében több olyan kulcsfontosságú területről beszélt, amelyek az elmúlt hónapban is téma maradtak a Bitcoinhoz kapcsolódóan.

Ilyen például a BTC ETF-ek. A nagy várakozással várt iShares Bitcoin Trust, a BlackRock spot ETF-je debütált a Depository Trust & Clearing Corporation webhelyén.

A jelentés szerint ez azért volt jelentős esemény, mert ez volt az első alkalom, hogy egy Bitcoin spot ETF-et a DTCC-nél jegyeztek. Ez tehát arra utal, hogy a spot ETF jóváhagyása egyre valószínűbbé válik.

A fent említett esemény a Bitcoin árfolyamának jelentős megugrása szempontjából kulcsfontosságú kiindulópontként hatott.

bitcoin
Forrás: Messari

Ezen kívül a jelentés a Bitcoin Ordinals helyzetéről is szólt. A coin árfolyamával ellentétben ebben a hónapban az Ordinals csapást szenvedett, mivel a statisztikái súlyosan visszaestek.

Ez a Dune adataiból derült ki, amelyekből kiderült, hogy az Ordinals bejegyzések száma jelentősen csökkent 2023 szeptembere óta.

bitcoin
Forrás: Dune

Messari jelentése szerint ez a csökkenés egyetlen BRC-20 token, a SATS számlájára írható, amely jelenleg 38 millió dolláros piaci sapkával büszkélkedhet.

A SATS egy tisztességes induló miting folyamaton ment keresztül, amely márciusban kezdődött és szeptember 24-én ért véget, a token maximális mennyiségének elérésének napján.

A Bitcoin bikarally dekódolása

Miközben mindezek a fejlemények történtek, a BTC árfolyama bikaerős lendületet vett, ami lehetővé tette, hogy hosszú idő után átlépje a 30.000 dolláros határt.

Sőt, nem állt meg itt; az elmúlt napokban egy időre még a 35 000 dolláros határt is sikerült áttörnie.

A cikk írásakor a BTC 34.175,89 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 667 milliárd dollárt.

Érdekesség, hogy a hónap elején a BTC forgalma alacsony volt. A dolgok azonban megváltoztak, amikor az árfolyama emelkedett, hiszen azóta emelkedést láthatunk a mutatóban.

Az árnövekedésnek köszönhetően a BTC egyhetes áringadozása is megugrott az elmúlt időszakban.

A BTC társadalmi közösségben való jelenlétét említve a grafikonon jól látható volt, hogy a BTC társadalmi volumene hetekig tartó várakozás után közvetlenül a bikarally előtt megugrott.

bitcoin
Forrás: Santiment

Bár a közelmúltbeli árfolyam-akció bikás volt, a dolgok megváltoztatásához talán nem kell sok idő.

A BTC Relatív Erősség Indexe (RSI) például a túlvásárolt zónában volt, ami növelheti az eladási nyomást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az árfolyama a Bollinger szalagok felső sávját is érintette. Ráadásul a Bitcoin Chaikin Money Flow (CMF) lefelé tartó mozgást regisztrált, ami trendfordulót okozhat a következő napokban.

bitcoin
Forrás: TradingView

Olvastad már? A Bitcoin két év óta a legjövedelmezőbb

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!