A Bitcoin a negyedik negyedévet nagy lendülettel kezdi, de vajon kitart-e a trend?

-

A Bitcoin (BTC) a közelmúltban felvillanyozta a kriptoközösséget, mivel bikás lendületet vett.

Nemcsak a BTC árfolyama ugrott meg, hanem az egész kriptopiacot is bikarallyra késztette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben ez megtörtént, beléptünk 2023 záró negyedévének első hónapjába.

A hónap végéhez közeledve Messari nemrég közzétett egy jelentést, amely kiemeli, hogyan teljesített a kriptók királya ebben az időszakban.

A Bitcoin előző hónapjának visszatekintése

Messari friss jelentésében több olyan kulcsfontosságú területről beszélt, amelyek az elmúlt hónapban is téma maradtak a Bitcoinhoz kapcsolódóan.

Ilyen például a BTC ETF-ek. A nagy várakozással várt iShares Bitcoin Trust, a BlackRock spot ETF-je debütált a Depository Trust & Clearing Corporation webhelyén.

A jelentés szerint ez azért volt jelentős esemény, mert ez volt az első alkalom, hogy egy Bitcoin spot ETF-et a DTCC-nél jegyeztek. Ez tehát arra utal, hogy a spot ETF jóváhagyása egyre valószínűbbé válik.

A fent említett esemény a Bitcoin árfolyamának jelentős megugrása szempontjából kulcsfontosságú kiindulópontként hatott.

bitcoin
Forrás: Messari

Ezen kívül a jelentés a Bitcoin Ordinals helyzetéről is szólt. A coin árfolyamával ellentétben ebben a hónapban az Ordinals csapást szenvedett, mivel a statisztikái súlyosan visszaestek.

Ez a Dune adataiból derült ki, amelyekből kiderült, hogy az Ordinals bejegyzések száma jelentősen csökkent 2023 szeptembere óta.

bitcoin
Forrás: Dune

Messari jelentése szerint ez a csökkenés egyetlen BRC-20 token, a SATS számlájára írható, amely jelenleg 38 millió dolláros piaci sapkával büszkélkedhet.

A SATS egy tisztességes induló miting folyamaton ment keresztül, amely márciusban kezdődött és szeptember 24-én ért véget, a token maximális mennyiségének elérésének napján.

A Bitcoin bikarally dekódolása

Miközben mindezek a fejlemények történtek, a BTC árfolyama bikaerős lendületet vett, ami lehetővé tette, hogy hosszú idő után átlépje a 30.000 dolláros határt.

Sőt, nem állt meg itt; az elmúlt napokban egy időre még a 35 000 dolláros határt is sikerült áttörnie.

A cikk írásakor a BTC 34.175,89 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 667 milliárd dollárt.

Érdekesség, hogy a hónap elején a BTC forgalma alacsony volt. A dolgok azonban megváltoztak, amikor az árfolyama emelkedett, hiszen azóta emelkedést láthatunk a mutatóban.

Az árnövekedésnek köszönhetően a BTC egyhetes áringadozása is megugrott az elmúlt időszakban.

A BTC társadalmi közösségben való jelenlétét említve a grafikonon jól látható volt, hogy a BTC társadalmi volumene hetekig tartó várakozás után közvetlenül a bikarally előtt megugrott.

bitcoin
Forrás: Santiment

Bár a közelmúltbeli árfolyam-akció bikás volt, a dolgok megváltoztatásához talán nem kell sok idő.

A BTC Relatív Erősség Indexe (RSI) például a túlvásárolt zónában volt, ami növelheti az eladási nyomást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az árfolyama a Bollinger szalagok felső sávját is érintette. Ráadásul a Bitcoin Chaikin Money Flow (CMF) lefelé tartó mozgást regisztrált, ami trendfordulót okozhat a következő napokban.

bitcoin
Forrás: TradingView

Olvastad már? A Bitcoin két év óta a legjövedelmezőbb

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!