A Bitcoin két év óta a legjövedelmezőbb

-

A Bitcoin (BTC) több hónapos magasságokban kereskedik, a SOPR (Spent Output Profit Ratio) a short-term holders (STH) számára május óta a legmagasabb szintre emelkedett, ahogy azt a CryptoQuant adatai mutatták.

A BTC SOPR méri a coin tulajdonosai által egy adott időszak alatt elért nyereség és veszteség arányát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha az SOPR egy adott időszakon belül nagyobb, mint egy, az azt jelenti, hogy azok, akik az aktuális árfolyamon adtak el, nyereséggel adtak el.

Ezzel szemben, ha a mérőszám egy adott időszakon belül kisebb, mint egy, akkor azok, akik az adott időszakon belül adtak el, veszteséget szenvedtek el.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A szerkesztés idején az STH-SOPR 1,03 volt. A CryptoQuant által nyomon követett adatok azt mutatták, hogy ez október 19. óta folyamatosan emelkedett, ami arra utal, hogy a 155 napnál rövidebb ideje BTC-t birtokló befektetők összes tranzakciója nyereséget hozott.

Ez idő alatt a BTC értéke 22%-kal ugrott meg, derült ki a CoinMarketCap adataiból.

A BTC STH profitfelvételi tevékenységét kommentálva egy új jelentésben a CryptouQant álnevű elemzője, Elcryptotavo megjegyezte, hogy a befektetők ezen csoportja „eladja a pumpát”.

Másrészt „a long-term-holders (LTH)nem mennek el sehova” – tette hozzá az elemző. Míg az LTH-SOPR a cikkírás idején 1 felett volt, ami arra utal, hogy ez a befektetői csoport is nyereségben van.

Ráadásul a Coins-Destroyed-Days mérőszám lassú csökkenése azt mutatta, hogy csökkentették a forgalmazásukat.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A BTC-piac az elmúlt egy év legjobb formájában van

A cikkírás idején a BTC piaci érték és a realizált érték aránya (MVRV) 71,30% volt.

A Santiment adatai szerint a vezető coin MVRV értéke utoljára 2022 márciusában volt ilyen magas.

Forrás: Santiment

Egy eszköz MVRV-aránya az eszköz aktuális piaci ára és az adott eszköz minden egyes megszerzett coinjának vagy tokenjének átlagos ára közötti arányt követi nyomon. Az egynél magasabb pozitív MVRV-arány azt jelzi, hogy az eszköz túlértékelt.

A Santiment szerint minél jobban nő ez az arány, annál valószínűbb, hogy a kereskedők történelmileg hajlandóságot mutattak az eladásra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel szemben a negatív MVRV-érték azt mutatja, hogy a szóban forgó eszköz alulértékelt, és ha a tulajdonosok az eszköz jelenlegi árán adnák el, veszteséget realizálnának.

A 70% feletti BTC MVRV-arány azt sugallja, hogy ha az összes tulajdonos a coin jelenlegi piaci értékén adná el az érmét, akkor átlagosan 70% körüli nyereséget realizálnának.

Olvastad már? A 24 dollár reális cél a Cardano számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!