Hogyan kereskedjünk a Bollinger szalag indikátorral?

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bollinger szalag

A Bollinger szalag egy sokoldalú technikai elemzési mutató , amelyet széles körben használnak a kereskedők körében.

John Bollinger először fejlesztette ki ezt a mutatót, hogy megoldást találjon a relatív csúcsok és mélypontok megtalálására a dinamikus piacokon.

Maga a mutató egy felső sávból, egy alsó sávból és egy mozgóátlagból áll vonalból áll.

A két kereskedési sáv két szórással a mozgóátlag fölé és alá kerül (általában 20 periódus).

Két szórással a becslések szerint az áradatok 95%-a a két sávon belül lesz.

Bollinger

Ökölszabályként az árakat túlvettnek tekintik felfelé, amikor érintik a felső sávot, és túlértékeltnek, ha az alsó sávot érik el.

Ahogy az ár ingadozik a felső és alsó szélsőséges mutatók között, a Bollinger szalag kiváló eszközzé válik a volatilitás mérésére.

Amikor a sávok összehúzódnak, kisebb a volatilitás a piacon, ami nagyszerű jelzés a tartományhoz kötött stratégia alkalmazására.

Hasonlóképpen, a Bollinger szalag is bővülni fog, ahogy a piac ingadozóbbá válik. Ilyenkor a kereskedők kitörési vagy trendalapú stratégiát alkalmazhatnak.

Kereskedés a Bollinger Szalaggal

Bollinger

A fenti grafikonon egy emelkedő trend látható, amelyet magasabb csúcsok és mélypontok jeleznek.

A Bollinger szalagjelzőt használva az alsó sáv a támaszték mértéke. Amikor az ár megérinti az alsó sávot, a kereskedők ezt jelzésként használják a hosszú (vételi) kereskedéshez.

Ez a stratégia mind az emelkedő, mind a csökkenő trendek esetén működik. A profit (limit) szinteket általában a felső és az alsó sávból veszik a trendtől függően.

Ebben a példában a felső sávot használjuk haszonvételi szintként.

Összefoglalva, a Bollinger szalag trenddel való kereskedés viszonylag egyszerű:

⦁ Határozzuk meg a trendet
⦁ Használjuk a felső és alsó sávokat az ármozgással együtt a belépési pontok azonosításához
⦁ Használjuk a megfelelő felső és alsó sávot célszintként

Bollinger

Ahogy korábban említettük, amikor a sávok összehúzódnak, a volatilitás alacsony, és fordítva.

A Bollinger-squeeze a trendtől függően a sáv feletti/alatti kitöréseket keresi, amelyeket belépési jelként lehet használni.

A zölddel kiemelve ezek a kitörések emelkedő trendet mutatnak. A kereskedők a jelzett zöld körökben keresik a belépést. A kitörési gyertya után a sávok kitágulnak, ami nagyobb volatilitást jelent a piacon.

A fekete árnyalatú körök azt a pontot mutatják, ahol a kereskedők nyereséget akarnak elérni, mielőtt további kitörési jeleket keresnének.

Összefoglalva, a Bollinger szalag squeeze kereskedése során:

⦁ Keressük az alacsony volatilitást (összehúzódó sávok)
⦁ Várjuk meg a felső/alsó sáv kitörését
⦁ Zárjuk le a kereskedést, amikor az ár eléri a mozgóátlagot

Olvastad már? Mi a MACD: Moving Average Convergence Divergnece

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!