A Binance és a Tether szembenéz a kongresszussal

-

A Kongresszus felszólította az Igazságügyi Minisztériumot (DOJ), hogy határozottan lépjen fel a Binance és a Tether nagy kriptoplatformok ellen a tiltott pénzügyi tevékenységekben való részvétel vádja miatt.

Ez az intézkedésre való felhívás azoknak a jelentéseknek a fényében született, amelyek szerint néhány nem szabályozott kriptoeszköz-közvetítő jelentős illegális pénzügyi tevékenységet segíthetett elő az elmúlt két évben.

A kongresszus fokozza a nyomást

A törvényhozók október 26-án Merrick Garland igazságügyi miniszterhez intézett hivatalos levelükben mély aggodalmukat fejezték ki a nem szabályozott kriptoeszköz-közvetítőkkel kapcsolatban, amelyek állítólag szerepet játszottak a tiltott pénzügyi tevékenységekben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényhozók hangsúlyozták, hogy biztosítani kell, hogy néhány hibás szereplő ne szennyezze be az egész iparág hírnevét.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy bizonyos csoportok kriptoeszközökön keresztül kaptak támogatást, bár a későbbi vizsgálatok megkérdőjelezték ezeknek az adatoknak a pontosságát.

A Binance, a Seychelle-szigeteken és a Kajmán-szigeteken székhellyel rendelkező kriptoeszköz-tőzsde a múltban már kapcsolatba hozható volt ilyen tiltott tevékenységekkel, és jelenleg a DOJ vizsgálódik ellene.

A legújabb megállapítások szerint a Binance tudatosan megkönnyíthette a terrorizmusban részt vevő szervezetek tranzakcióit, és megsérthette a szankciós törvényeket és a banktitoktartási törvényt.

Emellett a Tether, egy stablecoin-kibocsátó fizetési eszköz is aggodalomra ad okot, mivel a jelentések szerint tudatosan megsérti a szankciós törvényeket és a banktitoktartási törvényt, annak ellenére, hogy termékét tiltott célokra használják.

A Tether válaszol a vádakra

A Tether hivatalos közleményben válaszolt a vádakra, hangsúlyozva az átláthatóság és a megfelelés iránti elkötelezettségét.

A közlemény a legutóbbi jelentésekben szereplő félretájékoztatással kezdte, megjegyezve, hogy a Chainalysis és az Elliptic független vizsgálatai pontatlanságokat tártak fel a mainstream média által bemutatott adatokban.

A Tether arra is rámutatott, hogy a tiltott pénzeszközökkel kapcsolatos jelentett adatok és a tényleges számok között óriási az eltérés.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kiemelve szigorú ellenőrzési folyamatait, a Tether megerősítette elkötelezettségét a szabályozási megfelelés és a globális bűnüldöző szervekkel való együttműködés mellett.

A nyilatkozat részletesen bemutatta a Tether eredményeit, amelyek között szerepel a tiltott tevékenységekhez kapcsolódóan összesen 835 millió dollár halmozott befagyasztása, valamint a 19 joghatóság 31 bűnüldöző szervével való proaktív együttműködés.


Olvastad már? A Polygon most „POL” pozícióban van a MATIC leváltására

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!