Megszavazták az új kriptopénzes törvényt Kaliforniában

-

Október közepén fogadták el a kaliforniai képviselők a Digitális Pénzügyek Törvényét, így 2025-től számos változásra kell számítani az állam kriptoiparában.

Az egyik legfontosabb kitétel, hogy minden cégnek, amely kaliforniai lakosoknak akar kriptopénzes szolgáltatást nyújtani, helyi engedélyekkel is rendelkeznie kell.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvény számos definíciót is meghatároz, és letisztázza, hogy mi számít digitális eszköznek, és, hogy pontosan milyen követelményeknek kell megfelelni.

Az új meghatározások értelmében az számít digitális pénzeszköznek, ami alkalmas arra, hogy a birtokosaik csereeszközként, elszámolási egységként, vagy értéktárolóként használják.

Nem számítanak ide viszont a különböző kereskedői hűségprogramok, vagy éppen a játékplatformokon belül létező eszközök, amelyeket nem lehet más pénzeszközre átváltani, és az üzemeltető rendszerén kívül nem használhatók, akkor sem, ha azok tisztán digitálisak.

Üzleti aktivitásnak minősítenek minden tevékenységet, amely a digitális eszközökkel kapcsolatos, és, amely a hagyományos pénzeszközök esetén engedélyhez kötött lenne.

Ide tartozik a digitális eszközök eladása, vásárlása, kereskedelme, letétkezelése, valamint ezek kibocsátása is.

Mi a helyzet a stablecoinokkal?

A törvény meghatározza a stablecoinokat is, de úgy, hogy igazából csak a dollárhoz kötötteket említi meg, és leszögezi, hogy ezek elsődleges célja a dollárhoz, mint fiat valutához hasonló stabil értéktartás biztosítása a felhasználók számára.

Az új jogszabályokban azt is meghatározták, hogy melyik hivatal fog ellenőrzést gyakorolni az iparág felett, és a DFPI, a kaliforniai pénzügyi innovációkkal foglalkozó részleg kapta meg ezt a feladatot.

A DFPI hatáskörébe tartozik majd az ellenőrzés mellett a végrehajtás is, és számos hatósági jogkört kapnak az iparági vállalatokkal szemben.

A kaliforniai kormányzó már felszólította a DFPI tisztviselőit, hogy mihamarabb tisztázzák le a törvényben található kérdéses részleteket, hogy minél letisztultabb, használhatóbb jogszabályt kapjanak.

Mi vár a kriptotőzsdékre?

Az egyik újdonság, hogy a tőzsdéknek elméletileg figyelniük kellene arra, hogy a kaliforniai törvények értelmében milyen listázott kriptók minősülhetnek értékpapírnak, viszont a jogszabályok ezt nem részletezik tovább, nem nyújtanak leírást ahhoz, hogy hogyan kellene ezt a minősítést végezni.

A többi követelmény viszonylag megszokottnak mondható, javítani kell majd a kockázatkezelésen, nagyobb fokú biztonságot és befektetővédelmet kell nyújtaniuk, és fokozni az óvintézkedéseket a kiberbiztonság terén is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Változások a stabecoinoknál

A stablecoinok terén a jövőben nem lesz elég a vállalatoknak saját kimutatást vezetni a tartalékokról, a jogszabályok értelmében az állam felé is elszámolással tartoznak a pénzügyeiket illetően.

A DFPI monitorozza a kezelt letéteket, a készpénz-tartalékokat, és akár újabb engedélyek megszerzésére is kötelezheti a kibocsátó vállalkozásokat.

Emellett a kibocsátott stablecoinoknak 100%-ban fedezettel kell rendelkezniük, mégpedig az USA törvényei által jóváhagyott pénzeszközök alkalmazásával.

New York államban létezik az úgynevezett Bitlicense engedély, amelyet kifejezetten a kriptoipari vállalatokra szabtak, azok működéséhez vezettek be.

A jelenlegi információk alapján azok a cégek, amelyek rendelkeznek ezzel az engedéllyel, a kaliforniai engedélyt is megkapják majd, mivel minden szükséges követelménnyel rendelkeznek a jogszerű működéshez.


Olvastad már? A JPM Coin több mint 1 milliárd dollárnyi napi tranzakciót kezel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!