A JPM Coin több mint 1 milliárd dollárnyi napi tranzakciót kezel

-

A volumen hatalmas növekedést jelent a legutóbbi, júniusi frissítés óta, a vállalat szerint a JPM coin elindítása óta eltelt három év alatt 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le.

Takis Georgakopoulos, a JPMorgan globális fizetési vezetője elárulta, hogy a vállalat több mint 1 milliárd dollárnyi napi tranzakciót bonyolít le digitális eszközén, a JPM Coinon keresztül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg TV-nek adott október 26-i interjújában Georgakopoulos a jelenlegi fizetési rendszerek három fő hiányosságát nevezte meg.

A fizetések sebességét, különösen a határokon átnyúló tranzakciókat, a pénz és az információ külön mozgását, ami megnehezíti a tranzakciók nyomon követését vagy egyeztetését; valamint a pénz forgathatóságát.

A JPMorgan ezt a három problémát próbálja megoldani digitális eszközével, a JPMorgan Coin-nal – mondta Georgakopoulos, hozzátéve:

„Ma már naponta 1 milliárd dollárt mozgatunk a JPM Coinon keresztül számos nagyvállalat számára”.

A vezető szerint a következő lépés az eszköz kiskereskedelmi változatának létrehozása lenne.

Míg a központi banki digitális valuta (CBDC) az egyik módja ennek, a bankok számára is lehetőség van arra, hogy a blokklánc segítségével létrehozzák a betétek digitalizált változatát.

A JPM Coin egy olyan stablecoin, amelyet 1:1 fedezeti aránnyal az amerikai dollárhoz kötnek.

A 2020-ban bevezetett eszköz egyetlen célja, hogy ideiglenes eszközként szolgáljon a JPMorgan intézményi ügyfelei közötti valós idejű bruttó elszámoláshoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JPMorgan 2023 júniusában arról számolt be, hogy a JPM Coin-on keresztül több mint 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le a 2020-as bevezetése óta.

Az új adat, amely napi 1 milliárd dollárt meghaladó tranzakciókról számol be, négy hónap alatt hatalmas ugrás.

Ez azzal magyarázható, hogy júniusban elindultak az euróban denominált tranzakciók a JPM Coin rendszeren keresztül.

Olvastad már? A Polygon most „POL” pozícióban van a MATIC leváltására

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Alpha Photo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!