A JPM Coin több mint 1 milliárd dollárnyi napi tranzakciót kezel

-

A volumen hatalmas növekedést jelent a legutóbbi, júniusi frissítés óta, a vállalat szerint a JPM coin elindítása óta eltelt három év alatt 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le.

Takis Georgakopoulos, a JPMorgan globális fizetési vezetője elárulta, hogy a vállalat több mint 1 milliárd dollárnyi napi tranzakciót bonyolít le digitális eszközén, a JPM Coinon keresztül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg TV-nek adott október 26-i interjújában Georgakopoulos a jelenlegi fizetési rendszerek három fő hiányosságát nevezte meg.

A fizetések sebességét, különösen a határokon átnyúló tranzakciókat, a pénz és az információ külön mozgását, ami megnehezíti a tranzakciók nyomon követését vagy egyeztetését; valamint a pénz forgathatóságát.

A JPMorgan ezt a három problémát próbálja megoldani digitális eszközével, a JPMorgan Coin-nal – mondta Georgakopoulos, hozzátéve:

„Ma már naponta 1 milliárd dollárt mozgatunk a JPM Coinon keresztül számos nagyvállalat számára”.

A vezető szerint a következő lépés az eszköz kiskereskedelmi változatának létrehozása lenne.

Míg a központi banki digitális valuta (CBDC) az egyik módja ennek, a bankok számára is lehetőség van arra, hogy a blokklánc segítségével létrehozzák a betétek digitalizált változatát.

A JPM Coin egy olyan stablecoin, amelyet 1:1 fedezeti aránnyal az amerikai dollárhoz kötnek.

A 2020-ban bevezetett eszköz egyetlen célja, hogy ideiglenes eszközként szolgáljon a JPMorgan intézményi ügyfelei közötti valós idejű bruttó elszámoláshoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JPMorgan 2023 júniusában arról számolt be, hogy a JPM Coin-on keresztül több mint 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le a 2020-as bevezetése óta.

Az új adat, amely napi 1 milliárd dollárt meghaladó tranzakciókról számol be, négy hónap alatt hatalmas ugrás.

Ez azzal magyarázható, hogy júniusban elindultak az euróban denominált tranzakciók a JPM Coin rendszeren keresztül.

Olvastad már? A Polygon most „POL” pozícióban van a MATIC leváltására

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Alpha Photo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!