A Polygon most „POL” pozícióban van a MATIC leváltására

-

Az idők változnak, és a web3 projekt Polygon (MATIC) számára ez lehet az az időszak, amikor a token jelenlegi kódját végleg kivonják a forgalomból, és egy másik, több funkcionalitással fűszerezettre cserélik.

A Polygon hivatalos X (korábban Twitter) kezelője szerint a POL-t az Ethereum (ETH) Mainnetre telepítették.

A Polygon tervei a működéshez képest változnak

Érdekes módon a Polygon nem először említette, hogy a POL lesz az új ketyere a natív kriptopénzének.

Júliusban arról számoltunk be, hogy a projekt értesítette a kriptoközösséget arról a szándékáról, hogy a MATIC-ot a POL tokenre cseréli.

Akkoriban a Polygon azt mondta, hogy a váltásra vonatkozó döntés szükséges volt, és összhangban van a Polygon 2.0 célkitűzésével, hogy az „internet értékrétegét” építse ki.

Az X-en (korábban Twitter) közzétett posztjához csatoltak egy blogbejegyzést, amely részletes információkat tartalmazott a bevezetésről.

A Polygon szerint a POL tokenre már szerződéses cím is volt. A hasznosságot illetően a közlemény megjegyezte, hogy a tulajdonosok több láncot is érvényesíthetnek majd, és hozzáférhetnek a megosztott likviditáshoz.

A bejegyzésben ez állt:

„A POL tulajdonosok több láncot érvényesíthetnek és több szerepet tölthetnek be. A POL frissítés egyúttal megnyitja az utat a Polygon 2.0 ütemterv következő mérföldkövei előtt”.

A MATIC reakciója a fejlesztésre azonban elhanyagolható volt. Ahhoz képest, hogy a token az elmúlt hét napban 25,22%-ot erősödött, a bejelentés után a hír megjelenéséig a 0,63 dolláros régió körül maradt.

A teljes átállás 2024-ben várható

Ami a Polygon hálózatának hálózati növekedését illeti, a Santiment kimutatta, hogy a mérőszám meredeken zuhant.

A Network Growth a hálózattal interakcióba lépő új címek számát mutatja.

A csökkenés tehát azt jelenti, hogy az új belépők, akik tranzakciókkal igazolták az elfogadást, tartózkodtak a tranzakcióktól.

Az Aktív címek 24h esetében azonban ezzel ellentétes volt az eset. A MATIC aktív címei a cikk írásakor 2237-re nőttek. A napi aktív címek a token körül spekuláló különálló címek számát mutatják.

Ezért a mérőszám megugrása a MATIC-kal való fokozott tömeges interakcióra utal.

Forrás: Santiment

Eközben Tom Wan, a 21co kutatási elemzője nyilvánosságra hozta, hogy a MATIC-tulajdonosok egy része máris átvándorolt a POL-ra. Wan szerint a token mintegy 10 millió tulajdonosa az összesen 57 millióból már megtette a lépést.

Wan ugyanakkor úgy tűnt, aggódik amiatt is, hogy a POL szerződésről nem lehet visszamigrálni a MATIC-ra.

David Silverman, a Polygon Labs termékért felelős alelnöke azonban foglalkozott ezzel a kérdéssel. Silverman megemlítette, hogy a MATIC-ról a POL-ra való áttérés már megkezdődött, és szakaszosan fog történni.

Azt is megjegyezte, hogy a PIP-19 2024-ben történő teljes aktiválása gyors mozgást biztosítana a jogosultak számára.

A kontextus kedvéért a PIP-19 a Polygon Proof-of-Stake (PoS) frissített áthidaló szerződése, amely biztosítja a MATIC és a POL közötti kompatibilitást.

Az alelnök elmondta:

„A migráció szakaszosan történik. A felhasználók ma már migrálhatnak a MATIC <> POL között az Ethereumon. Amikor a PIP-19 2024 elején aktiválódik, minden MATIC a Polygon PoS-en POL lesz. Végül a tét 2024 közepén fog átmigrálni a POL-ra, hogy befejeződjön a migráció”.

Olvastad már? Kétségbe vonják a Hamász kriptoadományokat fogadó állításait

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!