A Polygon most „POL” pozícióban van a MATIC leváltására

-

Az idők változnak, és a web3 projekt Polygon (MATIC) számára ez lehet az az időszak, amikor a token jelenlegi kódját végleg kivonják a forgalomból, és egy másik, több funkcionalitással fűszerezettre cserélik.

A Polygon hivatalos X (korábban Twitter) kezelője szerint a POL-t az Ethereum (ETH) Mainnetre telepítették.

A Polygon tervei a működéshez képest változnak

Érdekes módon a Polygon nem először említette, hogy a POL lesz az új ketyere a natív kriptopénzének.

Júliusban arról számoltunk be, hogy a projekt értesítette a kriptoközösséget arról a szándékáról, hogy a MATIC-ot a POL tokenre cseréli.

Akkoriban a Polygon azt mondta, hogy a váltásra vonatkozó döntés szükséges volt, és összhangban van a Polygon 2.0 célkitűzésével, hogy az „internet értékrétegét” építse ki.

Az X-en (korábban Twitter) közzétett posztjához csatoltak egy blogbejegyzést, amely részletes információkat tartalmazott a bevezetésről.

A Polygon szerint a POL tokenre már szerződéses cím is volt. A hasznosságot illetően a közlemény megjegyezte, hogy a tulajdonosok több láncot is érvényesíthetnek majd, és hozzáférhetnek a megosztott likviditáshoz.

A bejegyzésben ez állt:

„A POL tulajdonosok több láncot érvényesíthetnek és több szerepet tölthetnek be. A POL frissítés egyúttal megnyitja az utat a Polygon 2.0 ütemterv következő mérföldkövei előtt”.

A MATIC reakciója a fejlesztésre azonban elhanyagolható volt. Ahhoz képest, hogy a token az elmúlt hét napban 25,22%-ot erősödött, a bejelentés után a hír megjelenéséig a 0,63 dolláros régió körül maradt.

A teljes átállás 2024-ben várható

Ami a Polygon hálózatának hálózati növekedését illeti, a Santiment kimutatta, hogy a mérőszám meredeken zuhant.

A Network Growth a hálózattal interakcióba lépő új címek számát mutatja.

A csökkenés tehát azt jelenti, hogy az új belépők, akik tranzakciókkal igazolták az elfogadást, tartózkodtak a tranzakcióktól.

Az Aktív címek 24h esetében azonban ezzel ellentétes volt az eset. A MATIC aktív címei a cikk írásakor 2237-re nőttek. A napi aktív címek a token körül spekuláló különálló címek számát mutatják.

Ezért a mérőszám megugrása a MATIC-kal való fokozott tömeges interakcióra utal.

Forrás: Santiment

Eközben Tom Wan, a 21co kutatási elemzője nyilvánosságra hozta, hogy a MATIC-tulajdonosok egy része máris átvándorolt a POL-ra. Wan szerint a token mintegy 10 millió tulajdonosa az összesen 57 millióból már megtette a lépést.

Wan ugyanakkor úgy tűnt, aggódik amiatt is, hogy a POL szerződésről nem lehet visszamigrálni a MATIC-ra.

David Silverman, a Polygon Labs termékért felelős alelnöke azonban foglalkozott ezzel a kérdéssel. Silverman megemlítette, hogy a MATIC-ról a POL-ra való áttérés már megkezdődött, és szakaszosan fog történni.

Azt is megjegyezte, hogy a PIP-19 2024-ben történő teljes aktiválása gyors mozgást biztosítana a jogosultak számára.

A kontextus kedvéért a PIP-19 a Polygon Proof-of-Stake (PoS) frissített áthidaló szerződése, amely biztosítja a MATIC és a POL közötti kompatibilitást.

Az alelnök elmondta:

„A migráció szakaszosan történik. A felhasználók ma már migrálhatnak a MATIC <> POL között az Ethereumon. Amikor a PIP-19 2024 elején aktiválódik, minden MATIC a Polygon PoS-en POL lesz. Végül a tét 2024 közepén fog átmigrálni a POL-ra, hogy befejeződjön a migráció”.

Olvastad már? Kétségbe vonják a Hamász kriptoadományokat fogadó állításait

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!